Müziğin kraliyet ailesi

Güncelleme Tarihi:

Müziğin kraliyet ailesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2018 12:18

Şan, şöhret, 80 milyon dolarlık servet... Tam 19 yıldır sahne Beyoncé ve Jay-Z’nin. Biz de onların efsanevi aşkının izleyicisiyiz. Ama her şey uzaktan göründüğü kadar kusursuz mu? Gelin, ‘Everything Is Love’ (Aşk Her Şeydir) adlı son albümleri vesilesiyle Carter’ların inişli çıkışlı, ateşli ve ihanetli aşk hayatına bir bakalım.

Haberin Devamı

Mekân, Louvre Müzesi. Müzik dünyasının kraliçesi Beyoncé, hip-hop dünyasının hamisi konumundaki rap yıldızı Jay-Z ile Mona Lisa tablosu önünde duruyorlar. “Âlem buysa kral biziz” dercesine... Haksız sayılmazlar: 19 yıllık birlikteliklerine sayısız ödül, 12 düet, üç çocuk ve neredeyse 80 milyon dolarlık servet sığdırdılar. Daha ne olsun?

Sahnede birbirine aşkla bakan iki yetenekli insanı seyretmekten daha güzel ne olabilir? Müzisyen aşkı her zaman seyircinin bayıldığı bir şey. Ama kapalı kapılar ardında neler olup bittiğini de merak etmeden duramıyoruz. Acaba bu mükemmel aşk tablosu ne kadar doğru?

İlişkinin başlangıç tarihinin 1999 olduğu tahmin ediliyor. ‘Tahmin’ diyoruz zira çiftin bir geleneği var. Kişisel hayatlarıyla ilgili hiçbir şey açıklamıyorlar. Daha ziyade özel hayatlarına dair tepeden tırnağa herşeyi ‘şarkıya’ dökmeyi tercih ediyorlar. Bu sayede seks hayatlarının ne kadar ateşli olduğunu (Bakınız: Drunk In Love) ya da Jay-Z’nin saçı güzel olan Becky’ ile ihanetini (Hatırlayınız: Lemonade) biliyoruz. Beyoncé bu garip çelişkiyi şöyle açıklıyor: “Zaten haykırmak istediğim her şeyi şarkılarıma döküyorum. Röportajda aşk hayatımı anlatmak benim için annemle seks hayatım hakkında konuşmak kadar rahatsız edici.”

Müziğin kraliyet ailesi

Béyonce 19, Jay-Z 30

Haberin Devamı

Dilerseniz hikâyeyi başa saralım: Jay-Z’nin Beyoncé’yi himayesi altına açıkladığında ‘Rapin Kralı’ 30, şarkıcıysa 19 yaşındaydı. Haklarında anında dedikodular çıktı ama ikiliden hiçbir açıklama ya da cevap gelmedi. Hemen akabinde, kliplerde ayrılmaz ikili oldular. İlk olarak Beyoncé, Jay-Z’nin desteklediği Amil’in  ‘I Got That’ klibinde yer aldı. Hemen sonra da 2002’de, Jay-Z’nin ‘03 Bonnie and Clyde’ şarkısında ona eşlik etti. Bu düet onun Destiny’s Child grubundan bağımsız olarak ilk çalışmasıydı. Jay-Z, bu ‘iade-i düeti’ bir yıl sonra Beyoncé’nin çıkış parçası ‘Crazy in Love’da yapınca çift, resmi olarak olmasa da birlikteliklerini haykırmış oldu.  “Evet, biz birlikteyiz” demeseler de sonraki yıl VMA ödül törenine birlikte katıldı.

Haberin Devamı

Kara kedi Rihanna

2006 ikili için hayli kötü bir seneydi. Önce Jay-Z’nin adı Rihanna ile anılmaya başladı. Ardından ‘Lost One’ şarkısından şu sözlerde ayrılığı okuduk: “Birlikte olmamız mümkün değil B. Sen işini benden daha çok seviyorsun”. Haliyle tabloid dergiler ‘Buraya kadarmış’ manşetleri atmakta gecikmedi. Ancak çiftten yine bir ters köşe geldi: Bir sene sonra da 30 kişinin katıldığı gizli bir nikâh töreniyle evlendiler. Böylelikle “Carter’lar efsanesi” resmiyet kazandı.

Mutlulukları dört sene sonra kızları Blue Ivy’nin dünyaya gelmesiyle arttı. Bu hamilelik haberini de tabii ki yine bir şarkıyla öğrendik: (Dinleyiniz: Beyoncé’nin MTV törenindeki performansı)

Haberin Devamı

Aynı yıl nikâh tazelediler.  Üzerine Beyoncé, 2013’teki dünya turnesine ‘Bayan Carter’ adını verdi. Aynı sene mutfakta seviştiklerini anlatan bir parça  çıkardı: (Hatırlayınız: Drunk In Love) Jay-Z de aynı yıl ona Grammy kazandıracak ‘Magna Carta ... Holy Grail’ albümünü sürdü piyasaya. Beyoncé tabii ki bu albüme de düet desteğini esirgemedi. ‘Evli, mutlu, çocuklu ’ konsepti artık iyiden iyiye oturdu kafamızda.

Müziğin kraliyet ailesi

Asansör rezaleti

Ama o da nesi? Asansördeki güvenlik kamerası çiftin ilişkilisinin göründüğü gibi olmadığını servis etti bize. Hemen hafıza tazeleyelim: 2014’te Beyoncé’nin kız kardeşi Solange Knowles’la birlikte Met Gala’ya katıldı. Merdivende mutluluk pozlarından hemen sonra, sakince asansöre binildi. Kapılar kapanır kapanmaz, Solange eniştesine tekme tokat daldı. Beyoncé olaylar sırasında kız kardeşinin performansını sessizce izledi. Solange’ı çıldırtan olayın, eniştesinin Rita Ora ve Rachel Roy adlı sunucuyla yaşadığı yasak aşk olduğu söylense de hiçbir resmî bir açıklama gelmedi. Ama Beyoncé geleneği bozmadı: Cincinati konserinde ‘Resentment’ adlı şarkının sözlerini şöyle değiştirdi; gülümseyiniz: “12 yıldır seninleyim / Ama sen benim yarım bile etmeyecek o kaşarlasın...” Ayrılık dedikoduları iyiden iyiye köpürürken, birlikte ‘On The Run’ adlı dünya turnesine çıktılar. Yani yine bir ters köşe.

Haberin Devamı

2016: Yine, yeni ihanetler

‘Lemonade’ albümü, Beyoncé’nin ‘dök içini şarkıya, rahatla’ konseptinin tavan yaptığı albümdü. Jay-Z’nin‘ güzel saçlı Becky ile maceralarını bu albümdeki ’Hold Up,’ ‘Sorry’ ve ‘Love Drought’ şarkıları sayesinde öğrendik. Ancak çift, terapiye ya da avukata gitmek yerine turneye çıkmayı seçti. Beyoncé ‘Formation’ turnesindeyken, eşi de hep yanındaydı. İkili, altı ay sonra ikiz bebek beklediklerini açıkladı: Rumi ve Sir dünyaya geldi. Aynı sene albüm çıkaran Jay-Z, ‘Family Freud’ adlı parçasında eşini aldattığı için özür diledi. Ve her ihanetten sonra turneye çıkma prensibinde olan ikili, ‘On The Run-II’ için hazırlıklara başladı.

Haberin Devamı

Peki ya gelecek?

Üç çocuk, 12 düet, iki dünya turnesi... Ve yeni bir albüm. Müzik dünyasının kraliyet ailesinin üyelerini gelecekte neler bekliyor bilinmez. Ama ne hacet? Şarkılarından öğreniriz elbet...

Müziğin kraliyet ailesi

Önlerinde saygıyla eğiliyorum
Müzik yazarımız Tolga Akyıldız kaleme aldı
İlkini 2014’te gerçekleştirdikleri ‘On The Road’ turnesinin ikincisinin tam ortasında önceden kimselere duyurmadan yaptıkları ortak albümleri ‘Everything Is Love’ı yayımladılar. Jay-Z ve Beyoncé (diğer adıyla ‘The Carters’); ilk videolarını ‘Apesh*t’ adlı parçaya ünlü Louvre Müzesi’nde çekti. Beyazların dünyasında zirveye çıkmalarına rağmen siyahi duruşlarının altını çizen; Grammy Ödülleri’ne, Superbowl’a, Spotify’a atarlanan; “Trump’ı çok ciddiye almayın” diyen bu albümün duruşu ve yüksek müzikal çıtası önünde saygıyla eğileceğim. Öte yandan Louvre Müzesi’ndeki tabloda taç giyen Napolyon’a gönderme yaparak “Kral da benim, para da bende” diyen Jay-Z veya Mona Lisa tablosunun maddi değeri üzerinden bir zenginlik tanımlayan Beyoncé’ye rahmetli Çetin Altan’ın ‘Aşk, Sanat ve Servet’ adlı enfes kitabını önereceğim.

CARTER’LAR EFSANESİ
30 kişinin katıldığı gizli bir nikâh töreniyle evlendiler. Böylelikle “Carter’lar efsanesi” resmiyet kazandı. Mutlulukları dört sene sonra kızları Blue Ivy’nin dünyaya gelmesiyle arttı.

Müziğin kraliyet ailesi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!