Kafa açıcı 15 öneri

Güncelleme Tarihi:

Kafa açıcı 15 öneri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2018 07:21

Hep aynı sahillere gitmekten sıkıldınız mı? Sınavlar, seçim, iş güç ve büyük şehirlerin eziyeti derken stres katsayınız çok mu yükseldi? İşte çıkış yolu: Size yeni kapılar açabilecek, bakış açınızı değiştirip stres ve yorgunluk atmanızı sağlayacak, heyecan yaşatacak etkinlik ve atölyeleri derledik.

Haberin Devamı

1 - Kısa süreliğine de olsa aklını başında istemeyenlere
Tek kişilik denizaltıyla sualtında gezmek, dalış yapmak, jetpack’le metrelerce havaya yükselerek suyun üstünde dans etmek, safariye çıkmak, orman içinde at sürmek, alacağınız eğitimle windsurf yapmak, yamaç paraşütüyle muhteşem coğrafyaya tepeden bakmak ve daha niceleri... Bunların hepsini Extreme XL programı ile Fethiye’de deneyebilirsiniz.
8 gece, 9 gün, 14-22 Temmuz, 2 bin 849 TL (haydikampa.com/extremexl.html)

Kafa açıcı 15 öneri

2 - Kendi ekşi maya ekmeğinizi kendiniz yapın 

Yaklaşık 5 bin yıldır bilinen ve son yıllarda yeniden mutfakta trend olmuş bir mayadan bahsediyoruz. Hakkındaki teorik bilgilerden pratiğine kadar her detayı, maya çeşitlerini ve yapma tekniklerini öğrenmek için Mutfak Sanatları Akademisi’nde üç gün sürecek atölye çalışmalarına katılabilirsiniz. Atölyede ayrıca Alman çiftçi ekmeği, francala, rustik ekmek, nohut mayalı ekmek, Danimarka ekmeği, tam buğday ekmeği, nohut mayalı ekmek, pide ve sokak simidi yapımı da öğrenilecek.
25-27 Temmuz, 1450 TL (biletix.com/etkinlik/VY094/ISTANBUL/tr)

Kafa açıcı 15 öneri

3 - ‘Şehir bana yetti’ deyip doğaya gitmek isteyene
Şehir hayatı size göre değil mi? Kırsal ve kolektif bir yaşam mı düşlüyorsunuz? Nereden başlayacağınızı mı araştırıyorsunuz? 18-28 yaş aralığındaysanız işte bir başlangıç fırsatı! Çamtepe Ekolojik Yaşam Kültürü Merkezi tarafından düzenlenen atölyeyle doğa, barınmak, toprak, üretim, tüketim ve topluluk olarak yaşamak konularında altı gün boyunca tecrübe aktarımı yapılacak. Katılımın ücretsiz, masrafların ortak olduğu atölyede konaklama herkesin kendi getireceği çadırda olacak. 18-21 Temmuz, (kazdagiekoturizm.com)

Haberin Devamı

4 - Dağa değil, dağ olmaya gidiliyor
Bolkar Dağları’ndaki Dağ Okulu’nda, dünyanın doğal sınırları dağların doğasına tanık olacak, yeryüzünü yırtıcı kuşlar gibi görmeyi, göçer yörükleri gibi suyun döngüsüyle yaşamayı tecrübe edebileceksiniz. Bölgedeki canlıları tanımanın yanı sıra dağların öneminin de konuşulacağı etkinlikte dört gün boyunca kamp yapılacak. Dağ Okulu süresince yemekler birlikte yapılacak, birlikte üretilecek. Katılım ücretsiz, konaklamalar herkesin çadırında olacak. 1-5 Ağustos, (0542 533 30 18, yamaklik@dogaaskina.org)

Kafa açıcı 15 öneri

Haberin Devamı

5 - Çocuklu aileler için mavi yolculuk ve dalış
Çocuk nedeniyle tatil yapamayanlar için fırsat: Katılımcılar düşmelere karşı etrafı koruma altına alınmış teknelerle Selimiye-Datça-Knidos-Bozburun rotasında düzenlenecek mavi turda yoga ve dalış öğrenirken bir yandan da Türkiye’nin en güzel koylarını görüp yüzebilecek.
28 Temmuz-4 Ağustos, 4 bin 100 TL (workshopix.com)

Kafa açıcı 15 öneri


6 - Macahel’de arınma ve sessizlik  
Bütün eylemlerin meditasyonel olacağı program, içsel ve dışsal sessizliği içeriyor. Yemeklerin vejetaryen olacağı, konaklamaların köy evlerinde gerçekleştirileceği program boyunca konuşma olmayacak. 18-22 Temmuz, 1400 TL (workshopix.com)
Kafa açıcı 15 öneri


7 - Bütün aile toplandık atölyeye katıldık
İstanbul Modern, hafta sonları çocukların aileleriyle birlikte katılabildikleri eğitim programları gerçekleştiriyor. Müze sergilerine paralel içeriklerde tasarlanan programlar, bir müze uzmanıyla yapılan sanat uygulamalarını içeriyor. Kontenjan 10 aileyle sınırlı. 31 Ağustos’a kadar. Bir çocuk ve bir yetişkin katılımı için 55 TL (0212 334 73 52, egitim@istanbulmodern.org)
Kafa açıcı 15 öneri

8 - Büyükler için oyun ve strateji
İzmir’de Go ve Strateji Derneği tarafından Go oyunu öğreticiliği kursu açılacak. Kurs sonunda yapılan sınavdan 100 üzerinden en az 50 puan alan katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı ile Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu onaylı Zeka Oyunları Öğreticiliği Go Oyunu sertifikasını almaya hak kazanacak. 11-12 Ağustos, 375 TL (govestrateji.org/go-oyunu-ogreticiligi)
Kafa açıcı 15 öneri

9 - Meditasyon festivali başlıyor
Balıkesir, Hızır Kamp’ta gerçekleşecek Osho Meditasyon Festivali; katharsis, farkındalık ve kutlama üzerine yoğunlaşacak. Dinamik ve Kundalini gibi temel meditasyonların yanı sıra Devavani, No Dimension, Mahamudra, Nadabrahma gibi farklı teknikleri de öğrenebilirsiniz. Ayrıca stop dans, trans dans, Gurdjieff hareketleri gibi çalışmaları ve nefes meditasyonlarını da deneyimleme imkânınız olacak.
10-15 Temmuz, ücret bilgisi için iletişime geçmek gerekiyor (workshopix.com)
Kafa açıcı 15 öneri

10 - Doğanın içinde yoga deneyimi
Doğa harikası Adrasan’da, Duygu Ece ve Dilek Yıldırım önderliğinde ‘Yoganın Temelleri ve Meditasyon Kampı’ yapılacak. Fonda Adrasan’ın denizi ve doğal güzelliklerinin yer alacağı kamp her seviyeden katılımcıya açık ve bir hafta boyunca yoğun bir program içeriyor. 15-21 Temmuz, 1500 TL (workshopix.com)

Haberin Devamı

11 - Modayı kendiniz belirleyin
İstanbul Moda Akademisi tarafından düzenlenen moda tasarım atölyesi, 18-25 yaş grubuna yönelik ve üç bölümden oluşuyor. Temel moda bilgisi, moda kavramları, stil ve trendlerin aktarılmasıyla başlayan atölye çalışmasında katılımcılar bir tema seçerek hikâye panosu oluşturuyor, moda çizim tekniklerini öğreniyor ve bölüm sonunda mini bir koleksiyona sahip oluyor.
İki hafta süren organizasyon, hafta içi her gün 10.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.
30 Temmuz-10 Ağustos, (istanbulmodaakademisi.com)

Kafa açıcı 15 öneri

12 - Ahşabın binbir hali 
Bu yaratıcı atölye çalışması Kadir Ulus tarafından üç-dört saat aralığında uygulamalı ders olarak yapılacak. Katılımcıların kullanacağı 20x30cm ebadında ıhlamur ağacı, boya ve diğer tüm
gerekli aletler atölye tarafından karşılanacak. Katılımcılar programda uygulanabilirliklerine göre oluşturulmuş bir listeden, kendilerinin belirleyeceği peynir tabağı, yaprak motifi, küllük, mumluk, balık figürü, kuş figürü gibi bir objeyi bir günlük çalışmada tamamlayacak yetkinliğe erişecek. 28 Temmuz, 200 TL. (0216 550 99 10, 0535 952 89 93)

Haberin Devamı

13 - Likya Yolu’nda atlı kamp
Likya yolunda at binmeyi deneyimlemek ve biniciliği yaşamına almak için fırsat kollayanlara iki gece, üç gün süren bir kamp hazırlandı. Katılımcılar etkinlik boyunca ilgilenecekleri atı eski bir Kızılderili ritüeliyle seçiyor ve tüm rutin bakımıyla kendileri ilgileniyorlar. Atı yıkamak, tımar etmek, yemini vermek gibi günlük bakımını öğrenirken, manejde binicilik dersleri de alıyor ve Likya Yolu’nda doğa yürüyüşlerine çıkıyorlar. Kapsamlı ve hızlandırılmış binicilik kampı olmasıyla bir ilk olan etkinlik, talebe göre de programlanabiliyor.
18-20 Ağustos, (0533 695 82 15, instagram.com/buyukanne.co)

Kafa açıcı 15 öneri

Haberin Devamı

14 - Hamurun makarna haline giriş
Intema Yaşam Akademi’de düzenlenen leziz bir atölye... Makarnanın dünü ve bugünü, soslarla uyumu konuşulacak. Makarna hamurunun temel işleniş şekli öğrenilip elde açılacak. Yerel lezzetler kullanılarak şık tabaklar hazırlanacak. Keçi peyniri ve ıspanak dolgulu tortellini, tarhunlu domates sosla ‘ragu’ fettuccine, pesto soslu gnocchi yapımı öğrenilecek. 19 Temmuz, 180 TL (biletix.com/etkinlik/V92FO/ISTANBUL/tr)

Kafa açıcı 15 öneri

15 - Gerçek bir çikolatasever, çikolata yapmayı da sever
Kahve Dünyası Veliefendi Fabrika’da düzenlenen atölyede çikolatayla kahvenin muhteşem birlikteliği kahveli spesiyal çikolata, lezzet klasiği trüf, farklı içeriklerle hazırlanan tablet çikolata, içi sürprizlerle dolu crunch ve içmeye doyamayacağınız sıcak çikolata yapmanın keyfini yaşayacaksınız. Üstelik kendi özel yorumunuzla zenginleştirdiğiniz elyapımı çikolatalarınızı, özel kutularıyla sevdiklerinize de hediye edebileceksiniz. Yarın, 140 TL (biletix.com/etkinlik/VCT15/ISTANBUL/tr)

Kafa açıcı 15 öneri

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!