Dünya turu nasıl atılır?

Güncelleme Tarihi:

Dünya turu nasıl  atılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 14:02

Tecrübeyle sabit: Dünya turuna çıkmak için işi gücü bırakmanız, servet saçmanız gerekmiyor. Günde 60 liraya dört kıta turlayan da, yıllık izinlerde 31 ülke gezen de, hafta sonları yola çıkarak 175 şehir gören de, bebeğiyle ya da motosikletle kıtaları aşan da var. Hürriyet Seyahat’te yayımladığımız 50 ilham verici hikâyeyi ‘Dünya Turuna Nasıl Çıkılır?’ adlı kitapta topladık. Bu sayfaya da kolay yoldan devriâlemin yedi farklı yolunu sığdırdık. Macera sizi bekliyor!

Haberin Devamı

Çöl safarisinden katliamların izine... 
EZGİ KOPUZ  25 yaşında, iletişimci

Dünya turu nasıl  atılır


Nerelere gitti: İzlanda, İsveç, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Lübnan, Fas, Kamboçya gibi toplam 27 ülkeye ve 60’tan fazla şehre gitti.
Neler yaptı: Sahra Çölü’nde yerlilerin çadırında kaldı, Kamboçya’da Kızıl Kmerler’in yaşattığı katliamların izlerini sürdü.
En güzel anısı: İzlanda’da volkanik topraklarda ata binmek.
En ilginç seyahati: Dünyanın en lüks otellerinden Burj Al Arab’ın Instagram’da düzenlediği fotoğraf yarışmasında National Geographic fotoğrafçısı Mike Theiss gibi isimlerle birlikte beş finalist oldu. Karşılığında Dubai’de helikopter turu ve çöl safarisiyle renklenen hayal gibi bir tatil yaptı.
Ne kadar harcıyor: Avrupa seyahatlerinde ortalama 1600-2600 TL harcıyor, Asya gezilerinde ise uçak hariç 3 bin TL harcıyor.

Haberin Devamı

Çocuğun ağlaması maceraya engel mi?

Dünya turu nasıl  atılır

NAZAN AŞIK ÖZTÜRK - ETEM ÖZGÜR ÖZTÜRK
İkisi de İspanyolca öğretmenliği mezunu. Nazan çocuk yogası ve İspanyolca eğitmenliği yapıyor, Etem ise profesyonel rehber.

 Ne yaptılar: Beş yaşındaki kızları Mira ile 22 ülkeye gittiler. İlk gezi kızları henüz 5 aylıkken yaptıkları 5 bin kilometrelik yurtiçi turu.
 Gezilerinde ne kadar harcıyorlar: Üç kişilik ailenin masrafı günlük 400 TL’yi geçmiyor.
 Çocukla seyahat zor mu? “Bir insanın içinde seyahat etme arzusu varsa çocuğun ağlaması buna engel olamaz... Gezmek bir virüs gibi. Önünde hiç bir engel duramaz...”
Seyahate çıkarken yaptıkları hazırlıklar neler: Acil kurtarıcı çantaları var. Çünkü çocukları her an ‘acıktım, tuvaletim geldi’ diyebilir. Çantanın içinde her an hazır atıştırmalıklar bulunuyor.... Mira’nın kendisine ait bir fotoğraf makinesi var. Çektikleri kareleri  www.gezginmira.wordpress.com’da paylaşıyorlar.

Haberin Devamı

Atlantik’i 23 günde aştı

ALİ ÇİÇEKLİ  41 yaşında, mühendis

Dünya turu nasıl  atılır

Ne yaptı: 23 günde yelkenliyle Atlantik’i geçti. Dört kişilik ekiple toplam 11 bin kilometre yol kat etti.
Geçiş sırasında neler hissetti: “Psikolojik ve fiziksel bir dayanıklılık testiydi” diyor.
Nasıl hazırlandı: Hazırlıklara iki yıl önce başladı. Onlarca kitap, yüzlerce makale okudu. Sağlık konusunda dersler aldı. Serum bağlamayı. dikiş atmayı, iğne yapmayı öğrendi.
Atlantik’i geçmek isteyenlere tavsiyesi: “Yapılacak en mantıklı şey doğayla inatlaşmamak, ona ayak uydurmak...”

400 TL’lik bursla 38 ülke

Dünya turu nasıl  atılır

Haberin Devamı

BARKIN ÖZDEMİR  21 yaşında, öğrenci

Kaç ülke gezdi: Dokuz ayda toplam 38 ülke gezdi.
Nasıl geziyor: Devletin verdiği 400 TL’lik bursla dünyayı gezdi. Bütçesinin bir kısmını bu burslarla tamamladı. Ya bir kıtayı boydan boya turluyor ya da birkaç ülkeyi görüp geri geliyor. Parasız kaldığı zaman banklarda da uyuyor. Avustralya seyahatinde günde 60-80 TL arası harcadı. Güney Afrika’yı toplam 600 TL’ye gezdi.
Yaşadığı en büyük aksilik: Güney Afrika’da Stellenbosch Dağları’nda sekiz gün kayboldu. Afrika’da otostop çekmeyi intiharla eşdeğer görüyor.
Seyahate çıkarken ne alıyor? Kafa lambası, kamera, not defteri, birkaç parça kıyafet.
 En son ne yaptı: Şili’deydi. Günde 40 TL bile harcamadı! “Üniversiteden bir yıl geç mezun olmayı sorun etmiyorum” diyor. Fotoğraflarını ve gezi anılarını Instagram hesabı @barkinozdemir’de paylaşıyor.

Haberin Devamı

Otostopla dünya turu!

Dünya turu nasıl  atılır


EMRE DURMUŞ
23 yaşında. Öğrenci

Kaç ülkeye gitti: 82 ülke gezdi.
Kaç para harcadı: 2 bin 850 TL harcayarak dünya turu yaptı.
Nasıl geziyor: Otostopla.
Yanına neler alıyor: Ayakkabı, ilkyardım çantası, kamera, kaz tüyü mont, mızıka ve uyku tulumu.
Nerelere gitti: Fas’tan başlayarak Fransa, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç’i gezdi. Balkanlar’dan Türkiye’ye gelerek Asya’ya uzandı. Uzakdoğu’yla turunu tamamladı.

Fotoğraf aşkına Etiyopya’dan Küba’ya

Dünya turu nasıl  atılır


ÖZGE ÖZÇEP
29 yaşında, pazarlama uzmanı

Neler yaptı: Bir gün evde belgesel izlerken Etiyopya’daki Mursi Kabilesi’ni gördü. “Gidip oradaki yaşamın fotoğraflarını çekmem gerek” dedi. Ve bu, 20 ülkelik bir maceranın başlangıcıydı.
Nepal’den Havana’ya onu en çok etkileyen anlar... Etiyopya’da Hamar Kabilesi’ni ziyaret ederken şahit olduğu ‘boğadan atlama töreni’...Bu bir evlilik seremonisi ama erkekler ellerine aldığı ağaç dalından kırbaçlarla kızları kamçılıyor! Ve kızlar buna rağmen gülümsemek zorunda... Amaç: Aile bağlarını kuvetlendirmek!
Seyahatleri sergiye dönüştü: Fotoğraf tutkusunu seyahat merakıyla birleştirdi, kişisel sergiler açtı.

Haberin Devamı

Türkiye’de hayatta
kalmayı başarıyorsak...

Dünya turu nasıl  atılır

FİLİZ KÜÇÜK
38 yaşında, oyuncu

Ne yapıyor: Dünyayı kırmızı burunla geziyor. Çektiği fotoğrafların bir anlamı olması için aksesuar kullanmak istedi. “Kırmızı burun minik bir aksesuar ancak gittiği yerlerde mükümmel bir iletişim aracı” diyor.
 Bugüne kadar kaç ülke gezdi: 24
 Gezilerine ne kadar harcıyor: Uçak biletlerini aylar öncesinden alıyor. 265 TL’ye Prag bileti aldı, 350 TL’ye Lizbon’a gitti.
Dünya turuna çıkmak isteyenlere tavsiyesi: “Türkiye’de yaşıyoruz. Türkiye’de hayatta kalmayı başarıyorsak... Bu ülkede yaşamayı başarabilenler dünyayı gezmekten ürkmesin.”
Seyahat etmek onun için ne anlama geliyor: “Kadın doğduğun için her an mücadele vermek zorunda kaldığın, yeşile hasret yaşayıp nefes alamadığın bir yerde yapamazsın. Bu yüzden seyahat etmek benim için denize dalmadan önce aldığım son nefes gibi kıymetli...”

 Hürriyet Kitap
318 sayfa
D&R fiyatı: 30 TL
Kitabı yayına hazırlayanlar Hürriyet Seyahat editörleri:
Serkan Ocak, Yücel Sönmez, İsmail Sarı

Dünya turu nasıl  atılır

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!