Bu kitaplar tadından yenmiyor

Güncelleme Tarihi:

Bu kitaplar tadından yenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 10:21

Bu ay adeta yemek kitabı sağanağına tutuldum. Ben satın aldım, yayınevleri gönderdi, yazarlar imzaladı... Yemek kitaplığım daha da zenginleşti. Bu hafta sizi bu kıymetli kitaplardan haberdar etmek istiyorum...

Haberin Devamı

‘SİİRT MUTFAĞI’-YRD. DOÇ. DR. AYNUR İLHAN TUNÇ
TÜRK, ARAP, KÜRT VE ERMENİ KÜLTÜRLERİ

Bu kitaplar tadından yenmiyor

Bu kitap sadece yörenin yemeklerini değil, kültürünü de gözler önüne seriyor. Yrd. Doç. Dr. Aynur İlhan Tunç’un hazırladığı ‘Siirt Mutfağı’nı okurken burada her yemeğin hazırlanışının kültürel bir törene dönüştüğünü görüyorsunuz. Türk, Arap, Kürt ve Ermeni kültürlerinin etkisinde kalmış olan bu mutfağı öğrenmek istiyorsanız bu kitabı öneririm. Kitaptaki tariflere bakarak dostlarıma hazırladığım ziyafetin mönüsü şöyle: Kekik çorbası, kabak ekşilisi, kuzu bonfile, nergisleme salatası ve peynir helvası.

 

 

  

Haberin Devamı

‘EL ÇABUKLUĞU MARİFET’-CÜNEYT AYRAL
GÜLÜMSETEN LEZZETLERİN KİTABI

Bu kitaplar tadından yenmiyor

Oğlak Yayınevi’nin yayımladığı, ‘El Çabukluğu Marifet’ adlı kitabı okurken dostum Cüneyt Ayral’ın hınzır gülüşünü hatırladım. Siz de okursanız hem çok gülecek hem de Hintli bir aşçı, Rus mutfağının usta bir yorumcusu ya da Çek bir aşçıdan daha iyi gulaş yapan bir şefe dönüşeceksiniz.

 

 

 

 

 

‘SANATÇI SOFRALARI’-SEVİM GÖKYILDIZ
SANATÇILARIN NE YEDİĞİNİ MERAK ETMEZ MİSİNİZ?

Bu kitaplar tadından yenmiyor
Türk mutfağının gönüllü büyükelçisi Sevim Gökyıldız’ın son kitabı ‘Sanatçı Sofraları’ da Oğlak Yayınevi’nden çıktı. Kitapta kimler yok ki? Dumas’nın balkabağı çorbası, Cezanne’ın mantarlı omleti, Balzac’ın sıcak şarabı... Ağız sulandıran bir kitap olmuş. 

 

 

 

Haberin Devamı

‘CEMİLE’-MEHMET ÖNCÜ
ADLARI BİLE AĞIZ SULANDIRIYOR

 

Bu kitaplar tadından yenmiyor
Mehmet Öncü’nün hazırladığı, Adıyaman Tanıtım Vakfı’nın yayımladığı kitabın önce adı dikkatimi çekti. Kimdi bu ‘Cemile’? Yazarı bu soruyu şöyle yanıtlıyor: “Cemile, Adıyaman mutfak kültüründe yeni jenerasyonun hemen hemen hiç bilinmediği, tamamen yöreye özgü bir tatlının adıdır. Hem onu anımsatmak hem de kitaptaki yemeklerin yaratıcısı kadınlara ithaf etmek için bu isim kondu.” Kitaptaki yemeklerin adları bile insanın ağzını sulandıracak cinsten: Keklik dolması, domatesli kıyma kebabı, karatavuk-bıldırcın kızartması, hardal cacığı, elma kurusu hoşafı...

 

BAKMADAN GEÇME!