‘Yasak Elma’nın tadına bakan bırakamıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Yasak Elma’nın tadına bakan bırakamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 17:21

Fox TV’nin sessiz başlayan dizisi, şu anda ekranın en koyu melodramı. Bir pembe diziden bekleyeceğiniz her şeyi görüyor ve artırıyor. Kötülüğün de, mağduriyetin de, melodramın da sesi sonuna kadar açık. Üstelik beklenmedik, sürprizli bir derinlikle...

Haberin Devamı

Bu sezon büyülenmiş gibi kötü kadınların peşine takılıyoruz. ‘Ufak Tefek Cinayetler’in Merve’sine, ‘Fazilet Hanım ve Kızları’nın Fazilet’ine, ‘Yasak Elma’nın Ender’ine saplantılı bir bağımlılık geliştirdik.
İlk bölümü dördüncü sınıf pembe dizi klişeleri ve çiğnenmiş sakız gibi oyunculuklarla başlayan ‘Yasak Elma’, 10’uncu bölümüne gelirken izleyiciyi esir aldı.
Olmaz denilen şeyler oldu; aldatmalar, aşk üçgenleri, beşgenleri katmanlanarak mega entrikalar doğurdu.
‘Yasak Elma’ şu anda ekranın en abartılı pembe dizisi. Kötülüğün de, mağduriyetin de, melodramın da sesi sonuna kadar açık.
Jenerasyon atlayan pırlanta
Halit gibi bir nobranın peşinde her yaş grubundan dört kadın pervane. Yıldız’ın servet açlığı kör edici seviyelerde. Zeynep’le Alihan’ın aşkı günlük dizi tadında akrostişli.
Fakat tüm klişelerine rağmen ‘Yasak Elma’yı derinden besleyen tatlı bir hikâye aksı var.
‘Sekreter parçası’yken Argun malikânesinin kraliçesi olan Ender’le, ‘garson parçası’yken imparator Halit’in kanatları altına giriveren Yıldız arasındaki ilişkiyi gözlemek zevkli.
Ender’in parmağındaki pırlantanın ustadan çırağa, anneden kıza, kayınvalideden geline geçer gibi jenerasyon atlaması bile çok şey söylüyor. ‘Yasak Elma’ beklenmedik bir şekilde yerini gençliğin cazibesine kaptıran orta yaşlı kadınların direncine dokunuyor. Gençliğin şuursuzluğunun karşısına sadece Ender’in kararlılığını değil, Zerrin’in yıkılan umutlarını da koyuyor.
Tüm eski eşlerine ve kızlarına müthiş kaba, hatta hırbo davranan Halit’in, çocuğu yaşında bir kıza ‘kraliçemsin’ çekmesinde bir tatsızlık bulmamıza ve dolayısıyla bir anda ‘kötü kadın’ın yanında saf tutmamıza izin veriyor.

‘Yasak Elma’nın tadına bakan bırakamıyor


Yılanların başını
boynuna kolye yapmış
Yıldız’ın yırtma macerasında da aynı oranda samimiyetsiz şeyler var. Ve bunlar çok enteresan bir biçimde Ender’in tilkiliklerinden daha itici. Aynı şekilde Zeynep’in masum cicozluğun dozunu kaçırması, kâküllerini titrete titrete ayıcıklar, yavru köpekler ve minnoşluklarla dolu bir aşk resmi çizmesi de Ender’e yarıyor.
Çünkü tüm bu gençlik şapşallıklarının yanında, Ender onların geçtiği yoldan 50 kere geçmiş, yılanların başını ezmeyi bırakın, boynuna kolye yapmış, ayartmanın, kandırmanın, kendi kaderini çizmenin kitabını yazmış bir kadın.
Bu haliyle her türlü küçük oyuncudan daha ilgi çekici.
‘Yasak Elma’yı beşinci bölümden sonra şaha kaldıran da bu dinamik. Ender’in uğruna bin türlü pisliği göze alarak geldiği yeri, kendisinin bir zamanlarki kopyasına kaptırmama telaşı diziyi sürüklüyor.
Halit ve Yıldız’ın evlilikleri kat kat yalan üzerine kurulu. Bu gidişle ‘Yasak Elma’ daha da helmelenerek pazartesi akşamında iyice hâkimiyet kurabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!