Trend alarmı: Geometrik desenler

Güncelleme Tarihi:

Trend alarmı: Geometrik desenler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2020 07:00

2020 Sonbahar/Kış podyumlarında karşımıza çıkan dikdörtgenler, çizgiler, kareler, zikzaklar ve baklava desenlerine bakılırsa moda dünyası ilhamını bu kez geometriden alıyor. Geometrik desenler, hem ağırbaşlı hem de modern havasıyla her yaş grubuna hitap edebiliyor.

Haberin Devamı

Geometrik desenler deyince aklımıza önce 60’lar ve 70’ler geliyor. 60’larda geometrik desenler genelde elbiselerde, tek parça kullanılıyordu. 70’lerin resimlerine göz attığımızdaysa üst üste giyilmiş iki farklı geometrik desene de rastlayabiliyoruz, daha minimal şekilde eşleştirilmiş olanlara da... 2020 podyumlarındaysa her iki kullanım da karşımıza çıkıyor. Örneğin Missoni, imzası haline gelen geometrik şekilleri karıştırarak kullanmayı seviyor ve markanın Sonbahar/Kış 2020 podyumları adeta karmaşanın içerisindeki uyuma gönderme yapıyor. Zikzak desenli taytlarla bir araya gelmiş üçgen desenli hırkaları giymek belki biraz cesaret istiyor ama yakıştırmayı bilenler için oldukça stil sahibi bir görünüm de kazandırıyor.

Çanta ve ayakkabı geometrisi!

Haberin Devamı

Christopher Kane podyumlarındaysa geometrik şekiller, palto ve elbise gibi tek başına kullanılabilecek giysilerde, daha sakin bir halde karşımıza çıkıyor. Örneğin kocaman geometrik desenli bir elbise yalnızca siyah bir botla eşleştirilerek, odağın desende toplanmasına olanak sağlanıyor.

Geometrik şekilleri bu sezon aksesuarlarda da görüyoruz. Silindir, yuvarlak, üçgen ya da altıgen formda tasarlanmış çantalar oldukça yenilikçi duruyor. Fendi’nin klasik logosuyla bir araya gelen üçgen şeklindeki el çantası, farklı ve eğlenceli giyinmeyi sevenler için cezbedici olabilir. Yalnızca çantalar değil kare burunlu botlar, yine geometrik şekillerden ilham alan takılar ve hatta güneş gözlükleri, markaların yeni koleksiyonlarında sıklıkla karşımıza çıkıyor.

Stil notları

- Siyah ve beyaz birlikteliği geometrik desenlere çok yakışıyor. Monokrom tonlarda bir giysi tercih ettiğinizde detaylarda sarı, turuncu ve fuşya gibi canlı bir renge de yer verebilirsiniz.

- Desen karıştırma konusunda usta olduğunuzu düşünmüyorsanız, geometrik deseni tek bir parçada kullanarak kalanı sade ve nötr tutmalısınız.

- Geometrik şekillerin ağırbaşlı havasını kırmak için, doğal tonlarda bir makyaj ve sade bir saç stili tercih etmelisiniz.

BU DERSTEN GEÇENLER

Trend alarmı: Geometrik desenler
Hem farklı hem de ‘eğlenceli’ bir küpe... Hipicon’dan ulaşabilirsiniz. Isuwa, 112 lira.
Trend alarmı: Geometrik desenler
Bu eteği siyah düz bir kazak ve yine siyah botlarla tamamlayınca çok şık olur. Mango, 249.99 lira.
Trend alarmı: Geometrik desenler
Bu şalı düz bir beyaz tişörtün üzerine bile kullanabilirsiniz. Yargıcı, 149.99 lira.
Trend alarmı: Geometrik desenler
Modası hiç geçmeyecek bu elbiseyi canlı renkte bir aksesuarla eşleştirin. İpekyol, 262 lira.
Trend alarmı: Geometrik desenler
Geometrik şekiller kazaklara da çok yakışıyor. Mavi’den seçtik. 59.99 lira.
Trend alarmı: Geometrik desenler
Hırkalara hem retro hem de sıcak bir görünüm kazandırıyor. Trendyolmilla, 87.99 lira.
Trend alarmı: Geometrik desenler
70’li yılların pantolonlarını hatırlatıyor. Düz renkte bir bluzla eşleştirebilirsiniz. Zara, 269.95 lira.
Trend alarmı: Geometrik desenler
Geometrik şekillere yalnızca detaylarda yer verilen tasarımlar da var. Muun, 300 lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!