Salıyı sallayan kadınlar, kadınlarımız

Güncelleme Tarihi:

Salıyı sallayan kadınlar, kadınlarımız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 11:33

Birbirinden ilginç bu kadar çok kadın tek bir geceye sığmayı ve her biri kendini izletmeyi başarıyorsa bize de alkışlamak düşer.

Haberin Devamı

Bildiğimiz annelere benzemeyen kadınlar

Kadın’, romantik komedi değil, mafya dizisi değil, sınıf atlama dizisi değil, ‘kalabalık ailemiz’ dizisi hiç değil. Kutsal anne modeline uymayarak çocuğundan hoşlanmadığını açıkça belli eden iki anne var mesela: Hatice (Bennu Yıldırımlar) ve Jale (Ece Özdikici). Esas annemiz Bahar’sa (Özge Özpirinçci) her tür zulme maruz kalıyor ama o da kesinlikle klişe bir tip değil. Bir de ağır ruh hastası genç kızımız Şirin (Seray Kaya) var ki, kendisi şu an itibariyle dizinin anahtarı resmen. (Fox, 20.00)

Salıyı sallayan kadınlar, kadınlarımız

‘Allah başka dert vermesin’ kadınları

Ufak Tefek Cinayetler’in fantastik kadınlarını izlemek gerçekten çok zevkli. Biri dışında hiçbiri işe gitmiyor, giydiklerini bir daha giymiyorlar, elit bir sitede, muhteşem evlerde oturuyorlar, çocukları birbirinden güzel, sinirlenince frambuazlı cheesecake yaparak sakinleşiyorlar ve tek meşgaleleri birbirlerinin kalbini oymak. Duyarlı insan Oya’yı (Gökçe Bahadır) kendilerine benzetmekte gecikmeyen popüler kız Merve (şahane Aslıhan Gürbüz), kötü tohum Pelin (Bade İşçil) ve sersem Arzu (Tülin Özen) bu postmodern masalın zamane cadıları. (Star, 20.00)

Haberin Devamı

Salıyı sallayan kadınlar, kadınlarımız

Leyla Alaton’un seveceği kadınlar

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da kadınlar her zaman söz sahibiydi de son birkaç haftadır önce Meryem (Deniz Çakır) ve Ceylan (Sanem Çelik) sonra da Emine (Sevil Akı Saner) mecburiyetten de olsa dizginleri ele geçirdi, işlerin seyri değişti. Tamam, ev idaresi de hafife alınacak iş değil ama izleyici bu kadınları artık sadece evde, işlerin geri planında görmekle yetinmez sayın senaristler, haberiniz olsun. (atv, 20.00)

HAFTANIN PROGRAMI
I Am Not Your Negro-Ben Senin Zencin Değilim (beinMovies Festival, pazartesi, 21.45)
Kesinlikle kaçırmayın. James Baldwin’in bıraktığı notlardan ortaya çıkarılan belgeselde modern Amerika’nın ırkçılıkla imtihanı konu ediliyor. Bir daha zor görülecek belgeler, notlar, filmler. Baldwin’i seslendiren Samuel L. Jackson.

Haberin Devamı

HAFTANIN SEÇKİSİ
Kovboy filmi: Gunfight at the O.K. Corral / Vahşi Mücadele-Kirk Douglas, Dennis Hopper (TRT1, pazar, 09.20)
Yeni film: Sleepless / Uykusuz (MovieSmart Premium, pazar, 21.00)
Dizi: Bull, yeni sezon (Foxcrime, pazartesi, 20.30)
Oyun: Atariciler Yarışıyor (Discovery Science, cumartesi, 18.30 ve 21.00)
Belgesel: Yeni Köylü- Şehirden Köye Göçenler (TRT Belgesel, salı, 18.25)

 

5
Selva, Sumru, Kumru, Suna ve Hüma beş kuşun ve beş kardeşin isimleri. Yeni dizi ‘Kızlarım İçin’de Fikret Kuşkan’ın canlandırdığı Yaşar’ın çok sevdiği beş kızı ve ha bire kavga ettiği bir karısı var. Kızların annesi bir hata yapıyor ve Yaşar’la kızlarının hayatı geri dönülmez bir şekilde değişiyor. (Kanal D, salı, 20.00)

 

Haberin Devamı

 

Vizyonda bu hafta!

 

BAKMADAN GEÇME!