‘Jet Sosyete’yi Gizem kurtardı

Güncelleme Tarihi:

‘Jet Sosyete’yi Gizem kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 12:59

Gülse Birsel hayal kırıklığına uğrayanlara, karakteri Gizem Özpamuk’u ince ince işleyerek cevap veriyor.

Haberin Devamı

Başladığı günden beri iyi reyting almasına rağmen, hep “Yayından mı kalkıyor?” dedikodusuna malzeme oluyor; “Bu sefer olmadı Gülse Birsel!” eleştirisine tutuluyor.
‘Jet Sosyete’ ilk bölümleriyle biraz cepten yeme havası vermiş olsa da son birkaç bölümdür ruhunu buldu. Yine 90’lar sitcom stüdyosu ambiyansı ve kahkaha efektleriyle canımız sıkılıyor ama en azından Gülse Birsel, ‘Gizem Özpamuk’ karakterini eğlene eğlene yazmaya başladığını, havasına girdiğini hissettirdi. Başta korkunç peruğu ve Seda Sayan dişleriyle 20 sene öncesinden zıplamış gibi görünen ‘Gizem’, üzerindeki antipatik bulutları dağıttı.
Öncelikle 2000’lerin Türkiye usulü süpermodel karikatürünü izlemenin nostaljik bir hazzı var. ‘İç çamaşırı defilelerinin aranan mankeni’nden bugünün tespitlerini dinlemek de diziye tatlı bir absürtlük katıyor.
Gülse Birsel hem ‘Avrupa Yakası’nda hem de ‘Yalan Dünya’da çok iyi yaptığı, özü gibi tanıdığı yerden yazma ritmini yakalamış görünüyor. Bu yüzden ‘Gizem’ tek boyutlu olmaktan çıkıp, mimikleriyle, vurgularıyla, hatta o dehşet dişleriyle aşırı komik bir tipe dönüşebiliyor.
Onu kayınvalidesinin, ‘Safiye’nin, ‘Gündüz’ün gözünden de izleyebiliyoruz. Bazen ‘Safiye’ gibi hayran, bazen ‘Gündüz’ gibi gıcık oluyoruz. Bazen de ‘Zahide’ gibi boğasımız geliyor.
Sadece ‘Gizem’ değil, ‘Yaşar’ da ‘Türk Malı Erman Kuzu’luktan sıyrılıp kendine has, sevgi dolu, tonton bir tip oldu. Türk komedilerinin pek sevdiği kavga dövüş güldürüsü yerine ‘Safiye’ ve ‘Yaşar’ın mıncık mıncık aşkları var.
Dizinin hâlâ en problemli, bir türlü oturmayan karakteri ‘Gündüz’ (Bartu Küçükçağlayan). Belki biraz daha dozu artırması, iyice uçuk bir tip olması ya da vites düşürüp maço/hırbo/hafif akılsız üçlemesinden yürümesi gerekiyor. Şimdilik çok arada, zaman zaman çok coşkulu, zaman zaman karanlık ve bezgin.
‘Alara’nın da ilk bölümlerdeki gotikliğinin sadece üzerindeki siyah dantellerde kalması üzücü. Kendisi siyah giyen bir cimcime şu anda. Halbuki ona da ‘Parks and Recreation’ın ‘April’ı stili bir alaycılık/nihilizm ne kadar yakışır.
Sonuç alarak ‘Jet Sosyete’, ne reytinglerde, ne kamera arkasında ne de önünde başarısız. Daha iyi olabileceğinin heyecan verici sinyalleriyle dolu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!