Hıtchcock da severdi

Güncelleme Tarihi:

Hıtchcock da severdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 12:56

Su tersine akıyor ve ilk defa dijitalde yayın hayatını sürdüren bir oluşum, dergi olarak huzurlarımıza çıkıyor. ‘Arka Pencere’, hem popüler sinema alanındaki boşluğu doldurmak hem de kendi tarihini, ruhunu yazmak, ortaya koymak üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

Hıtchcock da severdi
Basın hayatımdaki geçmiş deneyimlerden de çok iyi biliyorum ki bu ülke, popüler anlamda en çok futbol ve sinemayla yatıp kalkar ama iş bu iki gönülçelen disiplinin okuma kısmına gelince, kimsenin dergi almaya eli varmaz. Çünkü seyretmek, okumaktan daha kolaydır!

Bu bağlamda sinema cephesinde yeni bir ‘pencere’ açılırken umarım bu taze başlangıç, uzun soluklu bir serüvene dönüşür. Evet, 30 Ekim 2009’dan itibaren sekiz yıl boyunca ‘online’ olarak yayımlanan ve artık bir dergi olarak huzurlarımıza çıkan ‘Arka Pencere’den bahsediyoruz.

Su, bu kez tersine akıtılıyor ve ‘dijital âlem’den bir oluşum, dergi olarak yayın hayatına atılıyor. Bu ‘cesaret’in ardında ne var, ‘Arka Pencere’ Genel Yayın Yönetmeni Murat Özer’e sorduk. İşte cevabı: “Sekiz yıl boyunca 'online' Arka Pencere'yi yayımlarken de 'matbu' fikri hep vardı. Bilgehan (Aras), Burçin (Yalçın), Okan (Arpaç) ve ben, 'kâğıt kokusu'na âşığız, bağımlıyız herhalde! Bir de 'eski usul' yayıncılığı seviyoruz. Tabii ki bunlar, böylesi 'delice' bir işe kalkışmak için başlı başına geçerli sebepler değil. Daha çok 'inanmak' getirdi bizi bu noktaya; herkesin pek de inanmadığı, risk almadığı bir atmosferde 'riski dörde bölerek' balıklama daldık hayalimize. Hepimizin uzun yıllara dayanan dergicilik tecrübesini de hesaba katınca, ‘Neden olmasın?’ dedik ve kolları sıvadık. Ve tabii, Sinema dergisinin kapanmasından bu yana (dört yıldır) giderek büyüyen boşluk da tetikledi bizi. Tek neden yok anlayacağınız, zincirin halkaları adım adım tamamlandı ve bizi bu noktaya getirdi. Her şeye rağmen, herkesin matbudan dijitale döndüğü bir ortamda işleyişi tersine çevirmenin 'rasyonel' bir cevabı olduğu söylenemez!”

Haberin Devamı

Arka Pencere’de kimler var?

Yayın Kurulu’nu Murat Özer (Genel Yayın Yönetmeni), Bilgehan Aras (Art Direktör), Okan Arpaç (Yazıişleri Müdürü) ve Burçin S. Yalçın (Yazıişleri Müdürü) oluşturuyor. Fotoğraf editörü Muhsin Akgün. 17 kişilik ‘Yayın Danışmanları’ kadrosu var. Yazarlarsa şöyle: Fatih Özgüven, Sevin Okyay, Hakan Bıçakcı, Mehmet Açar, Tunca Arslan, Uğur Vardan, Alkan Avcıoğlu, Evrim Kaya, Burak Göral (oğlu Emre’yle birlikte), Esin Küçüktepepınar, Şenay Aydemir, Engin Ertan, Murat Erşahin, Murat Emir Eren, Elif Tunca, Cem Altınsaray, Olkan Özyurt, Müjde Işıl, Ebru Çeliktuğ, Fırat Ataç, Janet Barış, Cumhur Canbazoğlu, Ali Ercivan, Hasan Cömert, Kaan Karsan, Yeşim Burul, Feride Çetin, Emine Yıldırım, Eray Yıldız, İlhan Yurtsever, Utku Ögetürk, Sezen Sayınalp, Gözde Hatunoğlu, Hilal Çetinder, Suzan Demir, Serdar Kökçeoğlu, Sinan Yusufoğlu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!