Gerçek bir ‘reality show’

Güncelleme Tarihi:

Gerçek bir ‘reality show’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 17:07

‘Terrace House-Opening New Doors’, senaryolu reality show’lara alışık izleyiciye, gerçek hayatın bütün senaryolardan daha çarpıcı olduğunu kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Ekranda benzeri görülmemiş boşlukta bir yaz geçiriyoruz. Bu dönemi dünyada en çok izlenenleri keşfetmek için bir fırsat gibi değerlendirebiliriz. Mesela, ‘Terrace House-Opening New Doors’. Japon ekranlarında yıllardır süregelen program, Netflix’te yayımlanmaya başladıktan sonra yavaş yavaş bütün dünya izleyicilerini fethetti. Birbirini hiç tanımayan altı genç insanı bir arada yaşamak üzere bir eve koyuyorlar. “E ne var bunda, yıllarca ‘BBG’ izlemedik mi” diyebilirsiniz. Haklısınız. Fakat mesele, bunun izlediğimiz hiçbir ‘reality şov’a benzememesi işte.
İlişkiler filizleniyor
Şehrin içinde ama aynı zamanda doğanın ortasında güzel bir evi, iki arabayı paylaşan gençler, normal hayatlarını sürdürebiliyor; işe, okula gidip gelebiliyorlar. Hepsinin işinde daha iyi olmak, ilgilendiği sporu tanıtmak, güzel bir aşk yaşamak gibi amaçları var. Gıybet, arkadan iş çevirme, programın araya girip arkadan çevrilenleri izletmesi filan gibi alıştığımız ‘mikser taktikleri’nden eser yok. Herkes kibar. Haliyle beraber yaşamak zor ama eleştiriler açıktan, insanların yüzüne yapılıyor. Elbette birtakım ilişkiler filizleniyor, yürüyor ya da yürümüyor. İsteyen programdan ayrılabiliyor, yerine yeni biri geliyor. Hatta kendi programlarını ekranda izleyebiliyorlar da. Kimse tribüne oynamıyor, herkes kendi derdinde. Her şey olabildiğince gerçek temposu içinde yaşanıyor. Hızlandırılmış bir kurgu yok yani.
Programın bağımlılık yapan unsurlarından en önemlisi, olan biteni bizim izlediğimiz gibi ekrandan izleyen ve yorum yapan heyet. Beş kişilik ekip, zaman zaman aralarına katılan konuklarla birlikte olan biteni yorumluyor. Arkadaşlarla toplaşıp izlesek ne konuşursak, onlar da onu konuşuyorlar. Bu ekip sayesinde izleyici sık sık “Tam duygularıma tercüman oldular!” hissini yaşıyor.
Değme dizilere taş çıkartan senaryolu ‘reality show’lara alışık izleyiciye bir kez daha gerçek hayatın bütün senaryolardan daha şaşırtıcı, çarpıcı, etkileyici olduğunu kanıtladığı için bu kadar çok seviliyor ve izleniyor belki de ‘Terrace House-Opening New Doors’. Üçüncü ve yeni sezonu salı günü Netflix’te yerini alacak olan programa doyamazsanız, iki ayrı versiyonu, ‘Terrace House-Boys and Girls in the City’ ve ‘Terrace House-Aloha State’ de yine Netflix’ten izlenebilir.

Gerçek bir ‘reality show’


Haberin Devamı

Yönetmenliğini Uğur Yücel’in üstlendiği, senaryosunu Selin Tunç’un yazdığı, başrollerinde Uğur Yücel, Şükrü Özyıldız, Melisa Şenolsun’un yer aldığı, Şebnem Hassanisoughi, Gülçin Santırcıoğlu, Caner Şahin, Ezgi Şenler, Macit Sonkan, Zeyno Eracar, Nick Xhelilaj, Deniz Hamzaoğlu gibi başarılı oyuncuları kadrosunda bulunduran dizi, uzun bir bekleyiş sürecinden sonra nihayet ekrana geliyor.

Beş program

Haberin Devamı

Yarışma: Milyonluk Resim
(Fox, cumartesi, 20.00)

Belgesel: Timbavati:
Bir Kedinin Öyküsü
(TRT Belgesel, cumartesi, 21.40)

Yeni sezon: Kalk Gidelim (TRT1, cumartesi, 20.00)

Belgesel dizi: Vahşi Meksika (Nat Geo WILD, pazar, 19.00)

Yeni sezon: Orange is the New Black-altıncı sezon, (beIN Series Drama, pazartesi, 00.00)

Gerçek bir ‘reality show’


15 gün boyunca

Digiturk’ün belgesel, dizi, film ve spor içeriğini zaman ve mekândan bağımsız olarak internet üzerinden sunan beIN CONNECT uygulaması; abonelik şartı olmadan herkes deneyimleyebilsin diye bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında cep telefonu ve tabletine beIN CONNECT uygulamasını indiren veya bilgisayarı ile www.beinconnect.com.tr adresini ziyaret eden herkes 15 gün boyunca, platformun geniş yelpazedeki içerik arşivini ücretsiz izleyebiliyor. Kayıt sayfası üzerinden cep telefonuyla şifre oluşturarak giriş yapılan dijital platformun gerçekten çok çeşitli film ve dizi arşivini keşfetmek için ideal fırsat.

BAKMADAN GEÇME!