Evdeki satışlar İyilik Dükkânı’na dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Evdeki satışlar İyilik Dükkânı’na dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2021 07:00

Beykoz Eğitime Destek Derneği’nin İyilik Dükkânı’nda bağışlanan ikinci el eşyalar satılıyor ve elde edilen gelirin tamamı öğrencilerin eğitimine kaynak oluyor.

Haberin Devamı

İstanbul Göztepe’de açılan Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) İyilik Dükkanı’nda yağlıboya bir tablodan nadide antikalara, mobilyadan kıyafete her türlü eşyaya rastlamanız mümkün. Bağışlanan ikinci el eşyaların satıldığı bu dükkânda, elde edilen gelirin tamamı öğrencilerin eğitimine kaynak oluyor. Zira BEDES kurulduğu 2005’ten beri okumaya istekli, ancak maddi olanakları kısıtlı olan öğrencilere burs sağlıyor.

Öğrencilik yıllarında Londra’da rastladığı ikinci el eşya satan yardım dükkânlarından çok etkilenen Alev Ramazanoğlu, yıllar sonra kullanmadığı eşyaları satıp, toplanan parayı da bir yardım derneğine bağışlamış. Sonra arkadaşlarının da desteğiyle bu garaj satışları evlerde devam etmiş. Emekli olduktan sonraysa yolu BEDES’le kesişen Ramazanoğlu “Zamanla, eş dostun gönderdiği çok eşya birikti, evdeki satışları artık bir dükkâna taşıma zamanının geldiğine karar verdik. İşte İyilik Dükkanı’nın temelleri böyle atıldı” diyor.

Haberin Devamı

BEDES İyilik Dükkânı’nın kapıları, pazar günleri hariç her gün 12.00-18.30 arasında açık. Dileyen vatandaşlar bağışlamak istediği eşyaları dükkâna elden teslim ediyor, dileyense kargoyla gönderiyor. Büyük ev eşyaları ve mobilyalarsa yerinden teslim alınıyor.

Evdeki satışlar İyilik Dükkânı’na dönüştü

Alev Ramazanoğlu, Londra’da rastladığı yardım dükkânlarından esinlenmiş.

Adres: Taşmektep Sok. 34 Göztepe-İstanbul www.beykozegitimedestek.org.tr

BAKMADAN GEÇME!