Eleganlığın tanımını yapsak yeniden

Güncelleme Tarihi:

Eleganlığın tanımını yapsak yeniden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 12:21

Biri, moda dünyasının en ikonik top modeli Claudia Schiffer. Diğeri, son dönemin en havalı ayakkabılarının yaratıcısı, Aquazzura markasının kurucusu Edgardo Osorio. Bir kapsül koleksiyon için güçlerini birleştiren ikili, mail ile işbirliğinin hikâyesini anlattı.

Haberin Devamı

Eleganlığın tanımını yapsak yeniden
◊ Şaşırtan bir başarı hikâyesi sizinkisi; 25 yaşında markanızı kurdunuz, altı senede devleştiniz. Neydi bu cesaretin kaynağı?
Edgardo Osorio: Açıkçası bir ‘ihtiyacı’ saptadım. 2011 yazında, 10 farklı düğüne katılmıştım. Bir baktım, kızlar gecenin sonunda ayakkabılarını fırlatıp atıyor. Çünkü ayakkabılar yüzünden çektikleri eziyete dayanamıyorlar. Kafamda bir ampul yandı. “Neden kendi markamı kurmuyorum” dedim.

◊ Çıkış noktası sadece rahatlık mıydı?
Osorio: Hayır; kadınlar hem şık görünsün, hem de rahatça yürüsünler, günü geçirsinler, dans da etsinler! Açıkçası, alışverişe çıktığımda hoşuma giden hiçbir şey görmüyordum. Tüm modeller abartılıydı; aşırı yüksek topuklu, giymesi zor, rahatsız... Ben de eleganlığın tanımını yeniden yapmak istedim. Şık da olsun rahat da!

Haberin Devamı

◊ Ve büyük bir başarı kazandınız: Ivanka Trump koleksiyonunda ayakkabılarınızı taklit ediyor. Hatta konu yargıya taşındı. Ne düşünüyorsunuz?
Osorio: Bir ürün iyiyse, tabii ki herkes onu ister. Başarı kazanmak isteyenler de onu taklit etmek ister. Ama genç tasarımcıların fikirlerini çalmak doğru bir hareket mi? Bir parçayı ya da bir tabloyu çalmaktan ne farkı var? Neyse, ben önüme bakıyorum.

Eleganlığın tanımını yapsak yeniden

Aquazzura For Claudia Schiffer, Beymen’lerde satılıyor.

◊ Claudia Schiffer ile kapsül koleksiyon çıkardınız. Bu kadar isim varken, neden Claudia?
Osorio: O, tüm zamanların en ikonik top modellerinden. Haliyle hayran olduğum bir isimle işbirliğine gitme fikrine bayıldım. Onunla çalışmak muhteşemdi, disiplinli ve mükemmeliyetçi bir kadın. Moda tarihinde çok önemli bir rolü olmasına rağmen bir o kadar mütevazı ve sakin bir yapısı var, inanamazsınız. Aquazzura kadını trendleri takip etmektense, kendi yaratır. Claudia da böyle biri.

Haberin Devamı

◊ Peki, sizin aklınızda bir ayakkabı koleksiyonu çıkarma fikri var mıydı?
Claudia Schiffer: Açıkçası hayır. Ama ben çok şanslı biriyim; kariyerim bana farklı alanlarda da kendimi geliştirme imkânı sundu. Moda endüstirisinde olduğum için, hep yetenekli ve yaratıcı insanlarla tanışıyorum. Edgardo da bunlardan biri; zaten müşterisiydim, tesadüfen Londra’da bir partide tanıştık. Baktık, zevklerimiz çok benziyor. İyi bir sinerji yakaladık, işbirliğimiz hemen orada ortaya çıktı.
Osorio: Ona “Hangi parçalar dolabında mutlaka olmalı” diye sordum.İhtiyaçlarını düşündü, kendi tarzını da işin içine kattı, ortaya böyle bir koleksiyon çıktı.

◊ ‘Claudia Schiffer’ tarzı nasıldır; aşırı şık ve kadınsı mı?
Schiffer: 70’lerin boheme tarzını alın, içine bir doz 80’lerin vamp, çarpıcı havasını katın. İşte bu! Örnek vereyim: Blazer ceket-ipek gömlek- jean pantolon üçlüsü formam gibidir. Bu sade parçaları çok şık bir ayakkabıyla ve havalı bileziklerle birleştiririm. Jean pantolonlara bayılırım, onları uzun kollu, yumuşak kazaklarla birlikte takımlarım, iddialı bir kolye de takarım. Sweatshirt bile giyseniz, gösterişli bir aksesuar takarsanız tüm havası değişir. Benim sırrım bu! Tabii bir de havalı ayakkabılar şart!

BAKMADAN GEÇME!