Dolgu dudaklı kadınların, protein tozlu erkeklerin dünyasında aşk da aynı kalamadı

Güncelleme Tarihi:

Dolgu dudaklı kadınların, protein tozlu erkeklerin dünyasında aşk da aynı kalamadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2019 08:30

Gazeteci Oben Budak, dördüncü kitabı ‘Ben de Seni Sevmiyorum’da günümüz ilişkilerinin eleştirisini yapıyor: “Gerçek aşk, bir nevi kendini pazarlayabilme yeteneğine bakıyor.”

Haberin Devamı

Kitaplarınızda genelde ilişkileri ele alıyorsunuz. Neden?
- İnsan kendinde olmayan şeye kafa yorarmış, benimki de o hesap. O kadar yanlış ilişkiler yaşıyorum ki ibret olsun diye anlatmak hoşuma gidiyor.

Sizce günümüzde sorun ne?
- Sosyal medyada beğenileri ala ala hepimiz kendimizi star zannetmeye başladık ya, bu durum ister istemez psikolojimizi de etkiledi. Artık herkes büyük oynuyor; ulaşılmaz, paha biçilemez olduğunu zannediyor. Talep çokmuş gibi olunca aynı kişiye uzun süre vakit ayırmak insan zihnine tuhaf geliyor.

Karakteriniz Defne’nin de peşinde olduğu gerçek aşkı bulmak mümkün mü peki?
- Bulan bulmuş, elinden kaçırmamaya çalışıyor; diğerleri ise arayışta. Bu, sosyal statüye ya da güzelliğe de bakmıyor artık. Senin girişkenliğine, karşındakini etkileyebilme becerine bir nevi kendini pazarlayabilme yeteneğine bakıyor.

Peki ne oldu ‘gerçek’ aşklara?
- Hayatta gerçek olan ne kaldı ki aşk öyle kalsın. Dolgu dudaklı kadınların, protein tozlu erkeklerin dünyasında aşk da aynı kalamadı. Aşk oldu sana heves!

Haberin Devamı

Kapak Emre Yusufi’den...

“Çocukluğumda Andy Warhol’un çizdiği renkli albüm kapaklarına bayılırdım. Bu yüzden kitap kapağımda bir sanat eserine yer vermek tutku haline geldi. Emre Yusufi, modern sanatın en yaratıcı ismi. Roman, İstanbul-Atina hattında geçince Yunan tanrısı Herkül de kapağıma çok uydu.”

Dolgu dudaklı kadınların, protein tozlu erkeklerin dünyasında aşk da aynı kalamadı

Ben de Seni Sevmiyorum / Oben Budak Destek Yayınları / 344 sayfa / 32 TL

BAKMADAN GEÇME!