Bu yazı sanata ayırın

Güncelleme Tarihi:

Bu yazı sanata ayırın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 05:08

Dışarıda güneş kavuruyor ama salonlar serin; dahası hem yeni başlayan hem de yaz boyu devam edecek iyi sergilerle dopdolu.

Haberin Devamı

Rooms and Walls
Anna Laudel Contemporary

Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki Anna Laudel Contemporary, yaz döneminde yerli ve yabancı sanatçıların işlerinden oluşan ‘Rooms & Walls’ isimli bir seçkiyi izleyicilerle buluşturuyor. Almanya’dan Detlef Waschkau; Hollanda’dan Brigitte Spiegeler, Türkiye’den Arzu Başaran, Ramazan Can, Tuğçe Diri, Bilal Hakan Karakaya, Ekin Su Koç, Gazi Sansoy ve Serpil Yeter’in işlerine yer veren sergi, 25 Ağustos’a kadar görülebilir.

Bu yazı sanata ayırın

Fulden Aran

Genç Yeni Farklı
Zilberman Gallery

Yaz aylarında yeni yetenekleri vitrine sunan ‘Genç Yeni Farklı’ serisinin sekizinci sergisinde Fulden Aran, Ayşe Hilal Ateş, Özgür Atlagan, Cihad Caner, Meliha Gündüz, Gülşah Mursaloğlu, Nconen, Cemil Toprak, Levent Yıldız, Müge Yıldız ve Damla Yücebaş’ın çalışmaları yer alıyor. Bu yılki seçimler küratör Nazlı Gürlek başkanlığında, küratör Mari Spirito, koleksiyoner Banu Çarmıklı ve sanatçı Burçak Bingöl tarafından gerçekleştirildi. 29 Temmuz’a kadar açık.

Haberin Devamı

Bu yazı sanata ayırın

Histeri - Evren Erol

Sosyomanya
Bozlu Art Project

Özlem İnay Erten’in yaptığı, günümüzde patolojik seviyeye varan ‘sosyal medya’ kullanımının bireylerin iç dünyasındaki yansımalarına odaklanan ‘Sosyomanya’ başlıklı sergide Ali Alışır, İlgen Arzık, Beyza Boynudelik, Özgür Demirci, Utku Dervent, Evren Erol, Çağatay Odabaş, Meliha Sözeri, Berkay Tuncay ve Semih Zeki’nin yapıtları yer alıyor. 26 Ağustos’a kadar devam edecek.

Bu yazı sanata ayırın

Yusuf Taktak

Zamane
Mine Sanat Galerisi Bodrum

Sergi ve yapıtlarında ‘zaman’ başlığını sıkça kullanan usta ressam Yusuf Taktak, bu kez ‘Zamane’ başlıklı yeni sergisiyle Mine Sanat Galerisi’nin Bodrum Yalıkavak Palmarina’daki mekânında izleyiciyle buluşuyor. Resimlerinde ‘zaman’la hesaplaşan Taktak, sergideki eserlerini muzipçe “Zamane resimleri!” olarak nitelendiriyor. Sergi 23 Temmuz’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Bu yazı sanata ayırın

Yıldız Moran’ın çalışması

Beni Bul
Akbank Sanat

Merih Akoğul küratörlüğünde açılan ‘Beni Bul’ sergisi otoportreye farklı bir bakış getiriyor. Akoğul’un “Fotoğraf sanatı üzerinden sanatçıların kendilerini arayışları ve buluşlarının görsel bir öyküsü” olarak nitelendirdiği sergide Kezban Arca Batıbeki, Hüseyin Işık, Balkan Naci İslimyeli, Ali Kabaş, Çerkes Karadağ, Şahin Kaygun, Şükran Moral, Yıldız Moran, Levent Öget gibi isimlerin eserleri 29 Temmuz’a dek görülebilir.

Bu yazı sanata ayırın

Murat Germen’in çalışması

Görme Biçimleri
Arter

John Berger’ın 1972’de yayımladığı ve görsel kültür üzerine çığır açıcı metinlerden biri kabul edilen ‘Görme Biçimleri’ adlı kitabından yola çıkan sergi, sanatçıların dünyayı algılayışımızı yeniden şekillendirmek üzere formdan yola çıkarak stratejileri araştırıyor. Çoğu Türkiye’de ilk kez sergilenecek 33 sanatçının yapıtlarını bir araya getiren sergi, 13 Ağustos’a kadar görülebilir.

Haberin Devamı

Bu yazı sanata ayırın

Feyhaman Duran’dan natürmort

Feyhaman Duran-İki Dünya Arasında
Sabancı Müzesi

‘Feyhaman Duran - İki Dünya Arasında’ sergisi 13 Ağustos’a kadar uzatıldı. 1914 Kuşağı’nın önde gelen temsilcilerinden, Türk portre resminin öncüsü Feyhaman Duran’a ait şimdiye kadar bir araya getirilen en geniş kapsamlı sergi. Müzede ayrıca Paris Ekolü’nün önemli isimlerinden Selim Turan’ın
‘Tez Antitez Sentez’ sergisi devam ediyor.

Bu yazı sanata ayırın

Bu sergiyi görmek için son 12 gün.

Liman
İstanbul Modern

19. yüzyıldan günümüze Türkiye sanatında deniz kenarında ve liman çevrelerinde gelişen kültürel ve toplumsal hayatı mercek altına alan ‘Liman’ sergisi ilgi üzerine 20 Temmuz’a kadar uzatıldı. Farklı dönem ve disiplinlerden 34 sanatçı ve kolektifin resim, heykel, model, gravür, çizim, fotoğraf, video ve yerleştirmelerinden bir seçki sunan serginin küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Levent Çalıkoğlu üstleniyor. Müzede ayrıca Türkiye modern sanatının öncülerinden Fahrelnissa Zeid’in 23 yapıtından oluşan seçki de görülebilir.

Haberin Devamı

Bu yazı sanata ayırın

‘Çiftdüşün: Çiftgörü’ sergisinin küratörlüğünü Alistair Hicks üstlendi.

Çiftdüşün: Çiftgörü - Erotik Doğa
Pera Müzesi

Yaz sezonunda iki sergi devam ediyor: ‘Çiftdüşün: Çiftgörü’ sergisi metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorgularken, ‘José Sancho: Erotik Doğa’ sergisi kendine has kavramsal üslubuyla Kosta Rika sanatında önemli bir yer edinen José Sancho’nun heykellerini bir araya getiriyor. Sergiler 6 Ağustos’a kadar açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!