Beraber gülebilirsek geri kalan her şeyi hallederiz

Güncelleme Tarihi:

Beraber gülebilirsek geri kalan  her şeyi hallederiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 08:30

En son, internet dizisi ‘Şahsiyet’te izlediğimiz oyuncu İbrahim Selim, uluslararası anlamda geniş bir üne sahip ‘Late Night Show’ formatında bir programa başladı. Selim’le, Onedio’nun YouTube kanalında yayımlanan ‘İbrahim Selim ile Bu Gece’yi konuştuk.

Haberin Devamı

Bu program nasıl bir hayalin ürünü?

- Hep arkadaşlarımla işe yarar bir şeyler yapmanın hayalini kurdum. Şanslıyım, etrafımda hep hayatla ilgili sözü olan insanlar oldu. Mizah yapmanın zor olduğu, alınganlıkla kabalığın birbirinin içinde kaybolduğu bir zamanda olduğumuzu düşünürken birbirimize “Yeni bir dille bunun üstesinden gelir miyiz” diye sorduk. Tam o sırada Onedio bana birlikte çalışmayı teklif etti. Güçlerimizi birleştirip yaktık tencerenin altını, yapıyoruz işte bir şeyler.

İbrahim Selim ile Bu Gece’de kur artışından Trump’a kadar pek çok konuyu mizahla harmanlıyorsunuz. İnsanlar en çok neye gülüyor, bir tespitiniz var mı?

- Program, hepimizin bir şekilde izlediği ‘Late Night Show’ programlarının formülüyle çalışıyor. Gündeme, bize ilişkin mizah dozu olan bir monologla başlıyor. Konukla sohbetimiz de hafif atışma şeklinde ilerliyor. Beraber oynadığımız oyunlar ve son olarak da ‘rap battle’ımız (rap savaşı) var. Hepsi, “Ay yapabilir miyim ki?” diyerek başlayıp beni harcayıp gidiyor. Her insan gibi bizim programda da hafiften asabımızı bozan şeylere gülüyoruz. Hepimiz için mizah o sinir bozukluğuyla top çevirmek... Kutuplaşarak, ayrışarak, öfkelenerek, bağırarak, birbirimizi kırarak anlaşamıyoruz. Bence beraber gülebilirsek geri kalan her şeyi hallederiz. Çünkü herkesin derdi aynı.

Beraber gülebilirsek geri kalan  her şeyi hallederiz

‘İyi mizah sansüre takılmaz’

Haberin Devamı

Sizce insanları güldürmek, bugünün Türkiye’sinde daha mı zor?

- Tam tersine şu an bence daha kolay ama dalga geçebileceğimiz alan kısıtlı. Haldun Taner, “İyi mizah sansüre takılmaz” demiş. Biz önce otosansürü atlamaya çalışıyoruz. Otosansür hepimizin ara ara kendini içinde bulduğu bir tuzak, oradan atladıktan sonrası kolay.

Programın ilk bölümünde ‘Cennet -2. kat’tan bahsetmiştiniz. Bu aynı zamanda TED’de yaptığınız konuşmada da bahsettiğiniz bir konu...

- Bu laf, müthiş yazan bir arkadaşımla sohbetimizde çıkmıştı. “Öyle oldu, böyle oldu” diye birbirimize anlatırken birden çıktı: “Yahu cennet gibi vatanda, dertten tasadan asansörde yanlış katta inmişiz gibi yaşıyoruz. -2’de indik, nasıl yukarı çıkarız diye yol aramaktan iyi olan şeyleri de kaçırıyoruz.” Bir çıksak zemine, tadını çıkaracağız da; işte, asansör gelmiyor. Ya asansör gelirse diye merdiveni de kimse kullanmıyor. Ben de "Boş verin asansörü, merdivenle çıkalım" demeye çalışıyorum, hem kalbe de iyi gelir.

Haberin Devamı

Bu sezon ‘Arzu Travmayı’ oyunuyla sahnedesiniz. Gündeminizde başka neler var?

- ‘Arzu Tramvayı’ ikinci sezonunda. Bir klasiği böyle müthiş oyuncularla tekrar tekrar oynamak lüks, ben de bunun tadını çıkarıyorum. Aralıkta DOT’taki tek kişilik oyunum ‘Bunu Ben de Yaparım’ tekrar başlayacak. Bir yandan Onedio’yla başlatmayı planladığımız bir proje daha var. Teknik altyapısının bitmesini bekliyoruz, son dokunuşlar yapılıyor. Bir de yine arkadaşlarımla kurduğum Onenight TV isimli YouTube kanalı var, ona da sürekli yeni insanlarla yeni içerikler üretiyoruz. Zaman kalırsa da uyuyoruz işte (gülüyor).

Beraber gülebilirsek geri kalan  her şeyi hallederiz

Hande Doğandemir, programa konuk olan isimlerdendi.
Beraber gülebilirsek geri kalan  her şeyi hallederiz


 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!