Belki de bu bir milat!

Güncelleme Tarihi:

Belki de bu bir milat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 12:28

Moda haftamız Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul dört günün sonunda bitti. Tecrübeli isimler etkinliği pas geçerken etkinliği genç modacılar sırtlandı. Peki sonuç ne?

Haberin Devamı

Oldukça ‘genç’ bir moda haftası geçirdik. Özlem Süer, Mehtap Elaidi ve Raşit Bağzıbağlı dışında ağır toplar olarak adlandıracağımız hiçbir tasarımcı etkinlik takviminde yer almadı. Zeynep Tosun, Tuvana Büyükçınar, Özgür Masur, Cengiz Abazoğlu, Atıl Kutoğlu ve Türk modası için önemli olan belli başlı tasarımcılar organizasyonun 12’nci sezonunu pas geçti. Sebebini tahmin etmek güç değil. Düğün dernek sezonundan bir hayli uzağız. Tasarımcılar da hazırgiyimden daha ziyade couture koleksiyonlardan para kazanıyor, bu bir gerçek. Bu durumun üzerine defile maliyetini de ekleyince, etkinlikte yer almak modacılarımıza prestijin dışında bir gelir sağlamıyor. Etkinliğin satın alma ayağını kuvvetlendirmek şart ki çark dönebilsin. Öbür türlü abiyeci zihniyetine çakılı kalıyoruz maalesef.
◊ Hemen enseyi karartmayalım. Gençler bir hayli başarılı işler çıkardılar. Ceren Ocak, Gökhan Yavaş, Giray Sepin ve Exquise gayet dinamik koleksiyonlar sundular. Erkek koleksiyonları bir hayli fazlaydı ve birkaç şovluk parça hariç gerçekten giyilebilir parçalardan oluşuyordu. Yani iyi haber, erkek modasında yol kat ediyoruz. Zaten organizasyonun ana sponsoru Mercedes-Benz Brand Who’ya, DHL ise Gökhan Yavaş’a destek vererek bu konuya inandıklarını gösterdi.

Belki de bu bir milat


◊ URUN’un KüçükÇiftlik Park’taki ‘ateşli’ şovu organizasyona farklı bir hava kattı. Özgün bir şovdu. Alkış! Şov demişken her zaman organizasyonda en iddialı defilelere imza atan Mehtap Elaidi bu kez bizi
1001 Gece Masalları’na götürdü ve ‘yıldızların altında’ nefis bir koleksiyon izletti. Organizasyonun en istikrarlı isimlerinden olan Elaidi, moda haftasına akıttığı enerji ve zamanla hakkı ödenmez isimlerden. T.A.G.G’in yaratıcısı Gökay Gündoğdu’nun defilesi de merakla bekleniyordu. Ancak biz baskıya girerken, defile henüz gerçekleşmediği için yorum yok!
◊ Zorlu PSM kapsamındaki defileler de hayli derli topluydu; itiş kakış, birinci sıra için kıyamet koparma gibi alışkın olduğumuz hareketler bir hayli azaldı. İki opsiyon var. Ya izleyiciler olarak bilinçlendik ya da katılım düşük. Bizce C şıkkı, yani ikisi de… Mercedes-Benz ve L’Appart ekipleri de bu işi biliyor.
◊ Celebrity açığımız vardı, kabul. Etkinliğin en ağır topu, Avon için hazırladığı parfümü tanıtmaya gelen ünlü tasarımcı Kenzo Takada’ydı. Kenzo, Türk tasarımcılar hakkında fikir sahibi olmak adına Raşit Bağzıbağlı’nın defilesine katıldı ve ön sırada Dilan Çiçek Deniz ile birlikte oturdu. Bunun dışında Ebru Şallı, Saba Tümer, Şeyda Subaşı, Birce Akalay gibi isimler etkinliği takip etti.
◊ Parti sayısı bir hayli fazlaydı. Vogue, Elle, Harper’s Bazaar ve Marie Claire dergileri partileriyle ses getirdi. Davetli listesi birbirini ağırlamadan öteye geçemiyor ama yapacak bir şey yok, Destek vermeleri her türlü övgüyü hak ediyor.
◊ Artısıyla eksisiyle bir moda haftasını daha geride bıraktık. Her ne kadar alışılagelmiş isimleri göremesek de, gençler Türk modasını taşımak için hayli hevesli olduklarını gösterdi. Kim bilir belki de 10’uncu yılında bu moda haftamız için bir milattır!

Haberin Devamı

 Çocuklara imece kültürü nasıl kazandırılır?

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!