Bazı perdeler kapanmaz

Güncelleme Tarihi:

Bazı perdeler kapanmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 05:13

Sezon bitmiş, tiyatrolar tatile girmiş olabilir. Ancak bazı tiyatrolar sayfiyede, bazıları da şehirde perdelerini açmayı sürdürüyor. İşte haftanın önerileri.

Haberin Devamı

Bazı perdeler kapanmaz
Umutsuz insanların hayalleri

İlk durak İzmir. Sahnede Onur Atacan’ın yönettiği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Fareler ve İnsanlar’ı var. Issız bir kasabada umudunu yitirmiş insanlar etrafında dönen hikâyede, yarını olmayan mevsimlik işçiler konu ediliyor. Yalnızlıklarında kaybolmuş bu insanların arasında var olmaya çalışan iki dostla tanışacaksınız: Sert, sabırlı ve zeki George ile zihinsel engelli, kuvvetli olmasına rağmen çocuksu, ancak fare saplantısı olan Lennie. George ve Lennie uzun zamandır beraberdir. En büyük şansları umudunu yitirmiş insanlarla bir arada olmalarına rağmen ayakta tuttukları dostluklarıdır. Bir de hayalleri... Bu hayaller, çiftlikteki diğer insanları da bir girdap gibi yavaş yavaş içine çeker. Kasabadan kurtulmak için hayaller kurulur, planlar yapılır ve sonunda gitme zamanı gelir. Ne var ki, fareler ve insanların en iyi düşünülmüş planları genellikle boşa çıkar. John Steinbeck’in ünlü eserinden uyarlanan oyunun sahnesinde Merve Sevi, Murat Makar, Murat Ilgar gibi oyuncular var.

Haberin Devamı

Fareler ve İnsanlar
10 Temmuz Pazartesi, saat 21.00, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir.

Bazı perdeler kapanmaz

Kafadan çatlak bir kadın takibe başlarsa

Duru Tiyatro’nun hazırladığı Amerikalı oyun/televizyon/şarkı sözü yazarı Sam Bobrick’in yazdığı ‘Two Single People’ adlı oyundan uyarlanan ‘İki Bekâr’da Emre Kınay ve Evrim Alasya’yı izleyeceksiniz. Bu ikiliyi televizyon seyircisi ‘Güneşin Kızları’ dizisinden yakından tanıyor. Kafadan çatlak bir kadının takibe aldığı adamı bıktırana kadar kovalamasını anlatan oyunda olaylar bir yemek davetinde, bir restoranda, bir stadyumda, bir kıyafet balosunda ve bir kafede gerçekleşir. Kadın kovalamacadan vazgeçtiğinde adam ona ihtiyacı olduğunu anlayacaktır!

Haberin Devamı

İki Bekâr
14 Temmuz Cuma, 21.00, Arthur Tatil Köyü Açıkhava Sineması, Balıkesir

Bazı perdeler kapanmaz

‘Müfettiş’ten büyük ders

Yönettiği kente kılık değiştirmiş bir müfettiş geleceğini öğrenen kaymakam, bütün bürokratlarını toplayıp müfettişin en iyi biçimde ağırlanması talimatını verir. Yöneticiler, ne yapacaklarını şaşırmıştır; birkaç gündür kasabada bulunan iyi giyimli Hlestekov’u beklenen müfettiş zannederler. Oysa Hlestakov müfettiş değil, zengin bir toprak ağasının oğludur. Kumar oynayıp harçlığını çarçur ettiğinden parasız kalmıştır ve bir handa uşağı Osip ile birlikte kalmaktadır. Hlestakov, onu müfettiş sanan belediye başkanının ziyareti üzerine durumdan yararlanır. Kendisine sunulan ikramları kabul eder ve işi, halkın şikâyetlerini dinlemeye, çözüm getireceği umudu yaratıp rüşvet almaya kadar vardırır. Tiyatro Kedi prodüksiyonunun sahnesinde Haldun Dormen var!

Haberin Devamı

Müfettiş 
12 Temmuz Çarşamba 20.30 Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, İstanbul

Bazı perdeler kapanmaz

Güven üzerine bir oyun

Üst düzey güvenlikli bir hapishane. O hapishanede iki adam, Bay Siyah ve Bay Beyaz. Güven üstüne kurulu bir oyun diyebiliriz ‘Siyah Beyaz’ için. Çünkü her şey siyahla beyaz değildir, kazanmak, kaybetmek diye iki seçenek yoktur. Sabredersen seçenekleri görür, yolda düşmanını da öldürürsün.

‘Siyah Beyaz’
8 Temmuz Cumartesi 21.00, Tiyatro Karakutu, İstanbul

BAKMADAN GEÇME!