Bağdat Caddesi sanatla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bağdat Caddesi sanatla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 07:00

Anadolu Yakası’nın yeni sanat merkezi Decollage Art Space kısa süre önce Bağdat Caddesi’nde açıldı. Yedi katlı merkezin her katı farklı bir dala ayrılmış. Amaç, yeni nesle sanatı sevdirmek ve sanat eserlerini herkesin ulaşabileceği hale getirmek.

Haberin Devamı

Bağdat Caddesi’nin, aslında hatta tüm Anadolu Yakası’nın sanatla buluşma noktası olmayı hedefleyen Decollage Art Space, Suadiye’de açıldı. Yeni nesle sanatı sevdirmek, sürdürülebilir ve ulaşılabilir bir sanat ortamı yaratmak amacıyla hayata geçirilen merkez yedi kattan oluşuyor ve her katında farklı sanat dallarından projeler görmek mümkün.

Bağdat Caddesi sanatla buluştu

Böyle bir sanat merkezinin Beyoğlu yerine bu defa Bağdat Caddesi’nde açılması en sevindirici haber. Bugüne kadar cadde boyunca ara sokaklara girdiğinizde birkaç galeri bulmamız mümkündü ama daha fazlasına ulaşmak için maalesef yaka değiştirmek gerekiyordu. Açıldığı haberini alır almaz Decollage Art Space’i kurucusu Viktoria Şahin’le gezdim. Şahin sanat tutkunu bir mimar, aynı zamanda da ressam.

Haberin Devamı

HEM KAFE HEM GALERİ: ART KAFE V-KOFFEE 

Sanat merkezinin giriş katında sizi, kahvenizi içip sanat eserleri arasında çalışabileceğiniz V-Koffee karşılıyor. Burada kahvenin yanı sıra ulaşılabilir fiyatlarda sanat eserleri satılıyor. Victoria Şahin herkesin hem kendisi hem de sevdikleri için sanat eseri satin alabilmesini önemsiyor ve fiyatları özellikle uygun belirlediklerini söylüyor.
Bir üst kata çıktığınızda sergi alanına giriyorsunuz. Burada 11 Mayıs’ta açılan ‘Le Voyage’ (Yolculuk) adlı karma sergi 30 Haziran’a kadar görülebilir. Merkezin Sanat Müdür ve Danışmanlığını Mine Çağlar üstleniyor. Yeni eserler ve sergiler de yolda...

 

Bağdat Caddesi sanatla buluştu

Öğrenciler için...

Sergi alanının üstünde bir sanat kitaplığı var. Bu alanda kalabalık toplantılarınızı yapabilir, saatlerce çalışabilirsiniz. Victoria Şahin’in öncelikli amacı sanat tarihi öğrencilerinin kitaplara ücretsiz erişebilmesi. “Öğrencilerin kolaylıkla ulaşmayacağı, sanat ve sanat tarihine dair çok değerli olan bu kitapları burada inceleyebilir, araştırmalarını yapabilirler” diyor.

Haberin Devamı

Bağdat Caddesi sanatla buluştu

Müziğin 50 tonu

Sanat merkezinin terası atölyelere ayrılmış... Hem açık hem kapalı alanı var. Victoria Şahin burada sadece sanatla ilgili değil, çikolata yapımı gibi farklı alanlarda  atölyeler de düzenleneceğini söylüyor. Ayrıca tadım günleri de yapılacakmış. Herkese açık olan etkinliklerle amaçlanan, insanları merkeze çekip sanatla tanıştırmak.

Giriş katına tekrar indiğimizde bizi zemine doğru iki kat daha bekliyor. Bir kat heykel, seramik gibi plastik sanatlar eğitimi için ayrılmış büyük bir sınıf.  Soyunma odalarından duşlarına kadar her detay düşünülmüş. Uzun eğitimlerin yanı sıra meraklısı için heykel ve seramik atölyeleri de bu katta düzenlenecek.

Haberin Devamı

Ve bir kat daha var… İşte burası benim bayıldığım, içeride aynaların da olduğu, ses yalıtımı yapılmış büyük bir sahne aslında. Şahin bu katta piyano resitalleri, yetişkinler için bale dersleri, dans kursları, yoga ve pilates atölyeleri düzenlemeyi hedefliyor. Kısacası bu alan sanatın müzikle buluştuğu noktada farklı yaştan birçok insanı ağırlayacak.

Bağdat Caddesi sanatla buluştu

 

BAKMADAN GEÇME!