70. Emmy Ödülleri ile ilgili bilmemiz gereken her şey

Güncelleme Tarihi:

70. Emmy Ödülleri ile ilgili bilmemiz gereken her şey
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 10:33

Emmy Ödülleri için ekran dünyasının Oscar’ı diyelim kısaca; klişeler boşuna klişe olmuyor. Televizyon Akademisi’nin 70. kez dağıtacağı ödüllerin bu yılki adayları, 1 Haziran 2017 ile 31 Mayıs 2018 tarihleri arasında ABD’de yayımlanmış programlar arasından belirlendi.

Haberin Devamı

Emmy Ödülleri’nde bu yıl 122 kategoride 9 bin 100 aday var. Teknik kategorilerdeki ödüller çoktan sahiplerini buldu bile. 23 bini aşkın Akademi üyesinin oylarıyla belirlenen adayların hangileri bu yıldızlı geceden Emmy ödülüyle ayrılacak, bunu da salı sabahı öğrenmiş olacağız.
◊ Töreni ne zaman, nasıl izleyeceğiz: 17 Eylül’ü 18 Eylül’e bağlayan gece beIN Series Comedy kanalında 02.30’da Kırmızı Halı, 03.00’te de ödül töreni canlı yayını var. Uykusuz kalamayanlar için törenin tekrar yayını ertesi gün yine beIN Series Comedy kanalında 20.00’de ve bir sonraki cumartesi aynı kanalda 16.00’da.
◊ En çok adaylık alan kanal ve platformlar: Bizi ilgilendiren, yani yayınlarına yasal olarak ulaşabildiğimiz isimlerden Netflix’in 112, HBO’nun 108, FX’in 50, Prime Video’nun 22 dalda adaylığı var. HBO bizde kanal olarak yok ama belli başlı dizi ve filmlerini genellikle beIN Connect yayımlıyor. FX kanalı dışında diğerlerinin ürünlerini istediğimiz yerde ve zamanda izleyebiliyoruz ama FX’te yayın akışına mecburuz.
◊ 10 ve üzeri dalda adaylığı olanlar: Netflix’te: The Crown (13) , Godless (12), Stranger Things (12), Glow (10), Ru Paul’s Drag Race (10).
prime video’da: The Marvelous Mrs. Maisel (14).
beIN Connect’de: Game of Thrones (22) , Westworld (21), Atlanta (16), Barry (13),
BluTV’de: The Handmaid’s Tale (20),
FX’de: ‘The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story’ (18) ve ‘Atlanta’ (16), (Her iki dizi de kanalın bu haftaki ve gelecek haftaki akışında görünmüyor ne yazık ki... tekrar yayın kollayacağız artık.)
◊ Sunanlar, ödül verenler: Bu yıl 21 dalda Emmy adayı olan komedi programı ‘Saturday Night Live’dan iki isim, Colin Jost ve Michael Che töreni birlikte sunacak. Ödül verecek isimler arasında Kit Harington, Alec Baldwin, Sandra Oh, Tina Fey, Taraji P. Henson, Bob Odenkirk, Mille Bobby Brown, Rachel Brosnahan, Kate McKinnon, Michael Douglas, Tracy Morgan, Constance Wu var.
◊ Törenden önce neler izlenebilir: Birden fazla sezonu olan dizilerde arayı kapamak mümkün olmadığı için adaylığı çok ve ödül alması muhtemel tek sezonluk dizilerin maratonu yapılabilir bu hafta sonu mesela ‘The Marvelous Mrs. Maisel’, ‘Barry’ ve ‘Godless’. Aynı şekilde, adaylık sayısı diğerleri kadar çok olmasa da ‘The Alienist (Netflix) ve ‘Patrick Melrose’ (BluTV) gibi iyi eleştiriler almış diziler de izlenebilir. Televizyon filmi dalında aday olan iddialı beş filmin dördünü izlemek de mümkün: Fahrenheit 451, The Tale ve Paterno beIN Connect’te, ‘Black Mirror’ın son sezonunun ‘USS Calister’ bölümü ise Netflix’te. (Ayrıca bizde FX’in yayımladığı ve yerli uyarlaması hazırlanan
‘This is Us’ da prime video’da var.)

DÖRT YENİ DİZİ
Nurtopu gibi dört yeni dizimiz var: Timuçin Esen ve Nurgül Yeşilçay’lı ‘Gülperi’ (Show, cuma, 20.00) ile Vahide Perçin ve Murat Ünalmış’ın oynadığı ‘Bir Zamanlar Çukurova’ (atv, perşembe, 20.00) geçen haftanın son günlerinde yayına girdi. Berk Cankat ve Pınar Deniz’in dizisi ‘Bir Deli Rüzgâr’ Fox’ta bu gece 20.00’de başlıyor. TV8’in yepyeni dizisi, Buğra Gülsoy’lu ‘Kızım’ ise çarşamba gecesi 20.00’de gelecek ekrana.

Haberin Devamı

70. Emmy Ödülleri ile ilgili bilmemiz gereken her şey

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!