Hülya Koçyiğit kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Hülya Koçyiğit kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 10:03

Hülya Koçyiğit, akciğerinin sağ üst lobundaki kanserli bölge için New York'taki bir hastanede operasyon geçirdi. Ünlü sanatçı operasyon öncesinde üzücü haberi sosyal medya hesabından duyurarak dua istemişti. Peki, Hülya Koçyiğit'in son durumu ne? 200'ün üstünde filmde rol alan Hülya Koçyiğit kaç yaşında?

Haberin Devamı

Yeşilçam'ın usta ismi Hülya Koçyiğit, akciğer kanseri tedavisi için gittiği Amerika'da ameliyat oldu. New York'taki bir hastanede, Türkiye saati ile saat 18:00'da ameliyata alınan Hülya Koçyiğit’in ameliyatının bittiği ve sağlığının iyi olduğu bildirildi. Usta sanatçı yoğun bakımda tutuluyor. Haberin yayılması ardından Hülya Koçyiğit’in kişisel bilgileri merak konusu oldu. Peki, akciğer teşhisi konulan Hülya Koçyiğit kaç yaşında?

Türk sinema, televizyon ve dizi oyuncusu Hülya Koçyiğit, 12 Aralık 1947’de doğdu.  Susuz Yaz filmiyle oyunculuk kariyerine başlayan ve Türk Sinemasının “Dört Yapraklı Yoncası” arasında sayılan Hülya Koçyiğit, 200'ün üstünde filmde ve 10 TV dizinde rol aldı. Konservatuar kökenli oyuncu, farklı rollerin altından başarıyla kalkmış, zarifliği ve hanımefendiliğiyle Türk halkının sevgilisi oldu. Kültür Bakanlığı'nca yurt dışında düzenlenen "Türk Film Haftaları"'nda ülkemizi en çok temsil etmiş sinema sanatçısı olan Hülya Koçyiğit, birçok ödülün de sahibi oldu. Kurbağalar, Gelin, Düğün, Diyet üçlemesi ve Derman, Koçyiğit'in önemli filmlerinden birkaçıdır.

Haberin Devamı

12 Aralık 1947 yılında İstanbul'da Yenikapı'da dünyaya geldi. Feryal ve Nilüfer adlarında iki kız kardeşi vardır. İlkokul eğitimini İstanbul ve daha sonra taşındıkları Ankara'da tamamlayan Koçyiğit, Atatürk Kız Lisesi'ne devam etti. Ayrıca Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'nde de eğitim gören Koçyiğit, Bulgaristan göçmeni Sedat Koçyiğit ile Melek Koçyiğit'in üç kızının en büyüğüydü. Hülya Koçyiğit, hepimizin öğretmeni dediği, Muhsin Ertuğrul'un tavsiyesi üzerine Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro eğitimi almaya başladı. İki kız kardeşi de İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olan Hülya Koçyiğit, kardeşi Nilüfer'in rol aldığı "Bir Yetim'in Hasreti" filminin setinde Muhterem Nur'un da aralarında olduğu dönemin ünlü oyuncularıyla tanışma fırsatı buldu. Daha sonra Metin Erksan'ın Çocuk Hırsızları filminde oynaması için kardeşini seçmesi sayesinde ünlü yönetmenle tanışma fırsatı bulan Koçyiğit için bu tanışıklık hayatının dönüm noktası olacaktı. Koçyiğit, Metin Erksan ve David E. Durston'ın yönetmenliğini yaptığı 1963 tarihli Susuz Yaz filmiyle ilk kez izleyici karşısına çıkmasına rağmen başarılı olmuştu. Erksan'a Berlin Altın Ayı ödülünü kazandıran film, başarısıyla uzun süre konuşuldu. Çünkü bu ödül Türk sinemasına o güne kadar verilen ilk büyük ödüldü.

Haberin Devamı

Fikret Hakan'ın ve Sadri Alışık'ın oyuncu olarak gelişmesinde büyük etkisi olan Hüşya Koçyiğit, Vurun Kahpeye, Yıldızların Altında, Yalancı, Hıçkırık ve Dudaktan Kalbe gibi filmlerle sinema izleyicisinin gönlüne taht kurdu. Takvimler 1968 yılını gösterdiğinde o dönem Fenerbahçe'de futbol oynayan Selim Soydan'la dünya evine giren Koçyiğit'in Gülşah Soydan (d.15 Eylül 1969) adında bir kız çocuğu dünyaya geldi.

Kerime Nadir, Muazzez Tahsin Berkant, Esat Mahmut Karakurt, Halide Edip Adıvar, Peride Celal'in eserlerinin sinemaya aktarılmasında büyük katkısı olan oyuncu, uzun süre roman kahramanlarını canlandırdı. Ediz Hun'un annesi ve Cüneyt Arkın'ın metresi rollerinde izleyici karşısına çıkan Hülya Koçyiğit, farklı türdeki filmlerde, farklı rollerle oyunculuğunu geliştirme fırsatı buldu. Genellikle Orhan Aksoy'la çalışan oyuncu, Ömer Lütfü Akad'ı da yönetmen olarak çok beğeniyordu. Ünlü rejisörün Gelin, Düğün, Diyet üçlemesinde ve Gökçe Çiçek filmlerinde oynayan Koçyiğit, Akad'dan sinema arayışları konusunda büyük destek aldı. Daha sonra ağırlıklı olarak Şerif Gören'in yönetimindeki filmlerde oynayan Koçyiğit, Almanya Acı Vatan, Firar, Derman, Kurbağalar, Evlidir Ne Yapsa Yeridir gibi önemli filmlerde başrolü üstlendi.Filmleri Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi değişik ülkelerde gösterildi. 1965-1974 arasında tüm filmleri Yunanistan'da sinemalarda oynatıldı. 1987'de de Anavatan Partisi'nden İzmir'den milletvekili adayı oldu ama 115 oyla seçimi kaybetti. 1998 yılında "Son Çare" adlı 1,5 yıl süren bir TV haber programı yaptı.

BAKMADAN GEÇME!