Hülya Avşar'ın Safiye Sultan olarak ilk görüntüleri

Güncelleme Tarihi:

Hülya Avşarın Safiye Sultan olarak ilk görüntüleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 14:28

Muhteşem Yüzyıl - Kösem dizisinin kadrosunda isimler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Safiye Sultan'ı Hülya Avşar'ın canlandıracağı Kösem Sultan dizisinin başlayacağı tarihi hayranları iple çekmeye başladı.

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl dizisinden sonra Kösem Sultan dizisi için hazırlıklara başlayan TIMS ekibi, Kösem Sultan'ı canlandıracak karakteri uzun arayışlar sonunda belirledi.

Tarihte, büyüleyici güzelliği ve parlak zekâsı ile adından günümüze dek söz ettiren Safiye Sultan, dizide Hülya Avşar tarafından canlandırılacak. “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisinde tarihimizin bir başka güçlü kadın figürü Safiye Sultan’ı canlandıracak olan Hülya Avşar’ın dizi platosunda gerçekleşen fotoğraf çekimleri biterken, Avşar kızının ihtişamlı kıyafet ve takıları dikkat çekti.

II. Murad'ı güzelliği ve zekasıyla kendisine aşık eden Safiye Sultan kılığına giren Hülya Avşar, fotoğraf çekimleri önceki gün tamamlandı.

HÜLYA AVŞAR SAFİYE SULTAN OLDU

SAFİYE SULTAN KİMDİR?

Haberin Devamı

Sofia Bellicui Baffo adıyla 1550’de Venedik’te dünyaya geldi. Dönemine göre oldukça iyi koşullarda bir eğitim aldı. Henüz on iki yaşındayken kendisini İstanbul’daki Pera köle pazarında bulan genç Sofia’nın güzelliği III. Murad’ın annesi Nurbanu Sultan’ın kulağına kadar geldi. Manisa sancağındaki genç veliaht Murad’ın devlet meselelerinden uzak pasif karakteri, annesi Nurbanu Sultan’ı düşündürmekteydi. Nurbanu Sultan, Sofia’yı görür görmez onun oğlu için aradığı kız olduğuna karar verdi ve bir servet ödeyerek kızı satın aldı. İki yıl süreyle haremde eğitim gören Sofia’nın adı, Safiye, yani arı, duru, saf güzellik olarak değiştirildi. Güzelliği ve kıvrak zekasıyla III. Murad’ı kendisine aşık eden Safiye Sultan, Valide Sultanlık döneminde ise devlet işlerinde de etkin bir rol aldı.

ARTIK HÜRREM SULTAN'I DEĞİL KÖSEM SULTAN'I KONUŞACAĞIZ

Haberin Devamı

Osmanlı sarayının en kudretli validelerinden Kösem Sultan, nam-ı diğer Mahpeyker'in entrikalarla dolu hayatı beyazperdeye de aktarılmıştı. 4 milyon dolarlık bütçesiyle dikkat çeken "Kösem Sultan"ın çekimleri Gebze'de yapıldı. Damla Sönmez'in Kösem Sultan'ın gençliğini canlandırdığı 2010 yılında çekilen filmde, Selda Alkor da Kösem Sultan'ın olgunluk dönemini oynamıştı.

Hülya Avşarın Safiye Sultan olarak ilk görüntüleri

BAKMADAN GEÇME!