Hostel’ın türk işi tasarım hali: #bunk

Güncelleme Tarihi:

Hostel’ın türk işi tasarım hali: #bunk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 00:00

Hostel kavramının sözlükteki karşılığını değiştirecek yeni bir oluşum yükseliyor İstanbul’dan. Yeni nesil gurur kaynağımız #bunk markasıyla tanıştığınıza çok memnun olacaksınız.

Haberin Devamı

Tanımadığınız onlarca insanla paylaştığınız hijyen yoksunu tuvaletler, kendi etrafınızda dönmenize bile fırsat tanımayan odalar ve ismi garip, cismi daha da garip oda arkadaşlarınız... İnsanın hostel konseptine dair geçmişindeki tüm tatlı tuzlu deneyimleri, Beyoğlu’nda, Kemer Hatun Mahallesi’ndeki jilet görünümlü hostel #bunk’ı görünce tarih oluyor. Steril, şık, tasarım... 32 yatak kapasiteli, 11 odalı bu hostel, girişteki barı, çatıdaki jakuzisiyle gündüzlü geceli bir parti evi gibi.

/images/100/0x0/55eafea2f018fbb8f8a41af1

Her yeni nesil marka gibi Bunk da dijital sulara batırılmış, falzasıyla hip bir marka. İsminin başında ‘hashtag’ olması, 24 saat Facebook’ta online takılması genç ruhunun, taze kanının kanıtı. Fikir, konsept ve uygulama iki yabancıya ait: Ben Carrington ve Moritz Lütticke. İkilinin savunduğu fikir şu: “Tasarruflı olmak adın stilinden taviz vermek değilsin” Hedef yüksek: Kısa sürece Türkiye’nin dünya standartlarındaki ilk zincir hostel markasını yaratmak. Guardian’da, Wallpaper’da, Paris Match’de çıkan haberlare bakılırsa ikili emin adımlarla doğru yolda ilerliyor.

Haberin Devamı

GİRİŞTE KAFE, ÇATIDA JAKUZİ

Hostel, kendi içinde ufak lüksler, şık ayrıntılar da barındırıyor. Otelin tüm müşterilerine açık çatı katındaki #bunkbath jakuzisi, herkesin favori takılma alanı. Konaklayanlar da bildiğiniz hostel profiline sahip değil. Bütçe derdi olmamasına rağmen otelin havasına suyuna, taşına toprağına aldanıp burada kalan çok. Otelin giriş kısmının havalı bir Galata kafesinden farkı yok. Hostel sakinleri çoktan birbiriyle kaynaşmış, Türk dostlar da edinmiş, ellerinde içki, üstlerinde Bunk’un “Kızılkayalar mı, Bambi mi?”, “Pardon, tramvaya nereden binildiğini biliyor musunuz?” sloganlı tişörtleri aylaklık sanatının tadını çıkarıyor. Birazdan Bunk ekibiyle beraber tasarım yürüyüşüne çıkılacak, Cihangir-Galata arasındaki dükkanlar tavaf edilecek.
Güzel haberle bağlayalım: Yaz başında Elmadağ’da açılacak ikinci #Bunk, bilinen hostel formunu iyice deforme edecek. Carrington ve Lütticke, 170 yatak kapasiteli yeni #Bunk’un içine gurme bir pizzacı, ufak bir bar; tepesinde de güneşlenmek için şık bir çatı konduracak.

Haberin Devamı

Hostel’ın türk işi tasarım hali: #bunk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!