HoÅŸ geldin bebek

Güncelleme Tarihi:

HoÅŸ geldin bebek
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 01:00

Bir dönemin ünlü çocuk yıldızı Mine Çayıroğlu büyüdü, sessiz sedasız evlenip bir de çocuk sahibi oldu. Geçtiğimiz yıl müzisyen Özgür Gezgin’le nikâh masasına oturan ünlü oyuncu, Derin Deniz adını verdiği oğlunu geçen ay dünyaya getirdi. Çayıroğlu, bebeğini ve evliliğini Mother & Baby dergisine anlattı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE MÄ°NE VE BEBEĞİ DERÄ°N DENÄ°Z (FOTO GALERÄ°)Â

* OÄŸlunuzun iki adı var deÄŸil mi Mine Hanım? Â

- Evet, Derin Deniz. Önce sadece Deniz’di, sonra Derin’i de ekledik, iyi oldu.Â

* Şu anda 28 günlük ama algıları hakikaten açık bir bebek...

- Evet, 40 hafta 5 günlükken doğdu. Belki onun da etkisidir. Epidural normal doğum yaptım.

* Doğumunuz kolay mı geçti?

- Aslında doğumda biraz sıkıntı yaşadık. Kıpır kıpır hareketliydi, kordon dolandı ama doktoruma çok güvendiğim için sorunsuz bir şekilde doğumu gerçekleştirdik.

* Kaç kilo aldınız hamileliğinizde?

- 12 kilo aldım. Aslına bakarsanız hamile olduğum için çok dikkat etmedim. Sadece uyuyamadım. Onun dışında bulantı ya da herhangi bir şikayetim olmadı. Rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirdim anlayacağınız. Gerekli besinleri aldım ve abur cubur yemedim.

* Spor yaptınız mı?

- İlk iki ay yaptım. Normalde spor yapıyorum ama hamileyken yapmadım, sadece bol bol yürüdüm. Yaz hamileliği olsa yüzecektim ama kışın yüzemedim. Havuzda da pek yüzmek istemedim.

EŞİM DOĞUMA GİRDİ HALA ETKİSİNDE

* Yeni baba eşiniz nasıl?


- Eşim de doğuma girdi. ıyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama girmek istedi. ınanın sudan çıkmış balık gibiydi! Büyülendi, sanırım hâlâ etkisinde. Doğuma girmesi onu baba olmaya daha çabuk ve kolay alıştırdı. Hiç yadırgamadan ya da yabancılaşmadan bebeğimizle ilgilenmeye başladı.

* Emziriyorsunuz...

- Evet ve mümkün olduğunca emzirmek istiyorum. Stresli olmamak bu dönemde de çok önemli.

* Ailenizle bebek bakımı konusunda çatışıyor musunuz?

- Yok, kimsenin baskıcı müdahalesi olmuyor. Ama tabii deneyimli oldukları için benim için iyi bir şey. Tenkit etmiyorlar, hem eşimin hem de benim ailelerimiz çok pozitif.

* Lohusalık sendromu ya da doğum sonrası depresyon yaşamadınız herhalde...

- Bilmem, yaşamadım herhalde... şimdilik pek bir şey yok. Gayet iyiyim. Ama yoğun bir iş temposundan sonra sürekli evde olmak biraz etkiliyor tabii. Yine de iyi, aklıma depresyonu getirmemeye çalışmıyorum.

* İkinci çocuk düşünüyor musunuz?

- Aklıma gelmedi değil tabii ama çocuk büyük sorumluluk. şu an için düşünmüyoruz. Yine de hayat ne gösterir bilinmez.

BÄ°Z Ä°TALYAN AÄ°LESÄ° GÄ°BÄ°YÄ°Z

* Annelik nasıl gidiyor peki?

- Henüz pek bir şey anlamadım aslında, çok yeni tabii. Ama birçok şeyi doğru yapma çabasındayım. Biraz rahat bırakmaya çalışıyorum ama yapım böyle.

* Programlısınız yani?

- Bebek beni kendi programlıyor. Huysuz bir bebek değil. Her ağlaması bir nedene dayalı. Öyle nedensiz ağlamaları yok neyse ki.

* EÅŸiniz destek oluyor mu?

- Evet, çok. Zaten aile olarak da çok şanslıyım. Annem, ablam, babam ve eşimin ailesi beni hiç yalnız bırakmıyor. Aile bağlarımız kuvvetli. ıtalyan ailesi gibiyiz anlayacağınız. Deniz bu neşeli ailede büyüyecek.

* Yeni annelere tavsiyeleriniz var mı?

- Herkesin bildiği bir şeyi söyleyeyim; stresten uzak dursunlar. Hamilelerse imkanları varsa yüzsünler. Ben mesela suyu çok seviyorum ki oğlumun adından da bunu anlamışsınızdır. Bir de tabii doktorları önerirse normal doğum yapsınlar. Çünkü hakikaten iyileşme süreci daha çabuk oluyor.

Haberin Devamı

KONSERDE TANIÅžTIK

Haberin Devamı

* Eşiniz müzisyen değil mi?

- Evet. Onunla aynı dili konuşuyor olmak beni çok mutlu ediyor.

* Nasıl tanıştınız?

- Konserde. Yedikule Zindanları’nda bir konserim vardı o da orada çalıyordu, o şekilde tanıştık. Dört senedir birlikteyiz, bir yıldır da evliyiz.

* Göz önünde değilsiniz...

- Evet, bunun için ayrı bir çabam olmadı ama. Rahat bir şekilde birlikte gezip tozduk.

YENİ ALBÜM İÇİN EŞİMLE ÇALIŞIYORUZ

* Oyunculuk ve müzik bir arada mı gidecek bundan sonra?

- Aynen... Daha önce de öyleydi. Önümüzdeki sezon oyunculuğu da değerlendireceğim. Sinema, tiyatro ya da dizi oyunculuğu fark etmez, benim için asıl olan oyunculuk olması. Ama bundan sonra yapacaklarım iyi projeler olmalı. Seçimlerimi dikkatli yapmaya çalışıyorum. Geçen sezon zaten hamileliğimden dolayı gelen teklifleri pek değerlendiremedim, önümüzdeki günler için bakacağım.

* Yeni albümünüz için eşinizle ortak mı çalışıyorsunuz?

- Evet. Eşim çok yönlü bir müzisyen. Aranjör, besteci ve gitarist. Beraber bir müzik atölyesi kurduk. Orada yeni albüm için birçok şeyi yaptık zaten. Başka şarkılar da alabiliriz tabii ama bestelerin çoğu bizim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!