Horlama boşanma nedeni

Güncelleme Tarihi:

Horlama boşanma nedeni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 00:00

Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Argün Ediz Yorgancılar, horlama sorununun boşanmalara neden olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Horlama sorunu yaşayan kişilerin çevreye verdiği ses rahatsızlığından dolayı birçok sorunu beraberinde getirdiğini anlatan Doç. Dr. Yorgancılar, tedavi için mutlak suretle hekime başvurulması uyarısında bulundu. Horlamanın boşanma sebepleri arasında yer aldığına dikkat çeken Doç. Dr. Yorgancılar, horlamanın partneri rahatsız eden bir durum olduğunu kaydetti. Horlamanın ciddi hastalıkların öncüsü olabileceğini ifade eden Doç. Dr. Yorgancılar, "Horlama dediğimiz şey aslında toplumda tam olarak sıklığını da bilemediğimiz bir çeşit hastalık belirtisi de diyebiliriz. Bu bir belirtidir, çünkü yanında olabilecek bazı ciddi hastalıkların öncüsü olabiliyor. Horlamanın toplum içerisinde ne kadar sıklıkla yaşandığını söylemek çok zordur. Çünkü horlamadan dolayı hekime başvurma oranı düşündüğümüz gibi yüksek bir oran değildir. Birçok hasta evinde bunu yaşıyor. Bunu yaşarken çevresine de sıkıntılar çektiriyor. Ama asıl olarak bu bir hastalık belirtisi olduğu için hekime başvurma oranının artmasını bekliyoruz. İnsanlar bilinçlendikçe bu oranın yükselmesi gerekiyor. Bu tip hastalar, doktora başvurduğunda öncelikle bir tektik ediliyorlar. Kulak, burun, boğaz muayenesinden geçiriyoruz. Bununla beraber dil, yüz şekli gibi birçok şeyi ayrıntılı bir şekilde inceliyoruz. Ona göre horlamanın sebebini bulmaya çalışıyoruz. Bu sebep, bir sebep olabileceği gibi birkaç sebepte oluşabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

"AİLE İÇİ PROBLEMLER YAŞANIYOR"

Kişinin uykudayken horlamasının özellikle aile içinde ciddi problemlerin yaşanmasına neden olduğunu dile getiren Doç. Dr. Yorgancılar, horlama sorununun çözülebilecek bir sorun olduğunu bildirdi. Doç. Dr. Yorgancılar, "Horlama sadece çevreyi rahatsız edici bir sestir. Ama beraberinde uyku sendromu dediğimiz hastalık ise ciddi bir hastalıktır. Çünkü eğer böyle bir hastalıkla birlikteyse, yani gece bir kişinin nefesi beraberinde bir süre duruyorsa bu tüm vücutta yük oluşturuyor. Özellikle nefesin durma sırasında kan ve oksijen seviyesi düşüyor. Kan ve oksijen seviyesi düşünce beyine oksijen gidişi azalıyor. Oksijen gidişi vücutta azalırsa bu kez kalbe yüklenme artıyor. Ve bu durum da birçok problemi de beraberinde getirebiliyor. Horlama en çok partneri rahatsız eden bir olaydır. Sürekli horlayan kişi yanında kişi eğer sese karşı hassassa bundan çok rahatsız olur. Ve bu kişi de horladığının farkında değilse, bu aile içerisinde problemler oluşturacaktır. Karşılıklı tartışmalar yaşanıp, bir boşanma sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Ama unutmamak gerekir ki bunun bir çözümü var. Kişiler, bunun çözüm yollarını aramak için hekime başvurmaları gerekiyor. Önemli olan, horlamanın kişisel bir problem olmadığı ve bunun çözülebileceğinin bilinmesi gerekiyor. Bunun tedavi yöntemi ise, horlama sorunu yaşayan kişiyle ilgili çeşitli testler yapılır. Tüm vücut parametreleri, kan oksijen seviyeleri, göğüs hareketleri, burun solunumu bir cihaza bağlanıyor. Bir gece uykuda ne yaşıyorsa, nasıl bir uyku yaşadığını bu testler ortaya koyuyor. Daha sonra bize horlama hastalığının bir apne hastalığıyla birlikte olup olmadığını gösteriyor. Yapılan testlerden sonra kişinin basit bir horlaması mı var, yoksa bununla beraber orta düzeyde bir apne hastalığı mı var ortaya konuluyor. Eğer sadece basit bir horlama ise, horlama için eğer kilolu bir kişiyse kilo vermesi gerektiğini öneriyoruz. Ama onun dışında ağız, burun ve damak yapısında bir sorun varsa bunları çözüyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!