Hollywood’u karıştıran yıldız

Güncelleme Tarihi:

Hollywood’u karıştıran yıldız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2004 00:56

Ünlü bir babanın kızı, başarılı bir çocuk yıldızdı. Sonra şampiyon tenisci John McEnroe ile evlendi. Ama çocukluğunda esiri olduğu uyuşturucu, babasından gördüğü şiddet ve cinsel tacizin yarattığı kaostan yıllarca kendini kurtaramadı. Tatum O’Neal ‘A Paper Life’ isimli kitabında yaşadığı olumsuzlukları açık yüreklilikle anlatınca, Hollywood bir anda karıştı.

Hollywood’da ünlü anne ve babalardan dünyaya gelen çocukların varlık içinde, ana-baba özlemiyle yapayalnız ve mutsuz büyüdükleri hep anlatılır. Tatum O’Neal de, Hollywood’da ünlü bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluğunda esiri olduğu uyuşturucu, babasından gördüğü şiddet ve cinsel tacizin yarattığı kaosu, ‘A Paper Life’ (Kağıttan bir Hayat) isimli kitabında anlattı. Tatum O’Neil’in yazdığı bu kitaptaki iddialar ise Hollywood’u karıştırmaya yetti de arttı bile.

ALKOLİK BİR ANNE

Tatum’un yazdıklarına göre, onun dramı, daha doğduğu gün başladı. Annesi Joanna Moore, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı yüzünden Tatum’a ve on bir ay sonra dünyaya gelen oğlu Griffin’e annelik yapmadı. Tatum’un annesi Joanna Moore ile babası Ryan O’Neal 1967 yılında boşandıklarında, çocuklar annelerinin yanında kalmaya başladılar. Tatum o günleri şöyle anlatıyor:

‘Annem, alkol, uyuşturucu haplar ve daha başka kimbilir neler kullanıyordu. Bazan kardeşimle beni eve kapatıp bir kaç gün geri dönmezdi. Evde köpek mamasından başka bir şey olmadığı için kutudaki mamayı yarı yarıya paylaştığımızı hatırlıyorum. O dönemlerde babam parlak bir yıldızdı ve ben onu taparcasına seviyordum. Fakat babam da bizi ayağının altında istemiyordu.’

Tatum O’Neal’in yazdıklarına göre, Ryan O’Neal, öfkelendiği zaman kızının yüzüne bir yumruk indiriyor, bazen de ona tacizde bulunmakta bir sakınca görmüyordu:

‘Babamı çok seviyordum ama onun gözünde ben bir hiçtim. En yakın arkadaşım Melanie Griffith o sıralar 19 yaşlarındaydı. Babamla benim aramı düzeltmek için güya çaba harcıyordu. Birgün babamı Melanie ile sevişirken görünce, oradan kaçtım. Bir başka gün de, babamın Melanie ve bir arkadaşıyla grup seks yapışını seyrettim. Ve o gün, evden ayrıldım.’

UYUŞTURUCUYLA TANIŞMA

Tatum O’Neal, babası Ryan O’Neil, Melanie Griffith ve Gavin adında bir uyuşturucu satıcısıyla Amsterdam’a yaptıkları bir ziyarete de kitabında şöyle yer verdi:

‘Havaalanında babam elime küçük bir paket tutuşturdu. ‘Bunu çizmenin içine atıver’ dedi. Daha sonra bir otele yerleştik. Babam, o paketi benden aldı. Melanie ile babam odasına kapandı. Ben de Gavin’in odasına gittim. Adamdan bana sinirlerimi yatıştırıcı bir şeyler vermesini istedim. İşte uyuşturucularla o gün tanıştım. Gözlerimi açtığımda Gavin’in yatağındaydım ve de çırıl çıplaktım. Babam odaya gelip beni bu halde görünce öfkeden çılgına döndü. Bana bağırıp çağırmaya başladı.’

Prens Albert’ten kaçtım

n Tatum, bir tarihte, Monaco Prensi Albert’e konuk olmuş. Prens hazretleri, aşk oyununa hazırlanırken banyoda o kadar çok gürültü yapmış ki, Tatum korkup saraydan kaçmış.

n Tatum 12 yaşındayken Michael Jackson onunla sevişmek istemiş. Fakat son dakikada telaşla fırlayıp odadan çıkmış.

n Ryan O’Neal, Farrah Fawcett’in villasına yerleştiği zaman, Tatum ile erkek kardeşine başlarının çaresine bakmalarını söylemiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!