Hızlı kilo kaybı

Güncelleme Tarihi:

Hızlı kilo kaybı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2004 00:00

Özellikle gneç kızlarımızın düşük kalorili, hızlı ve şok diyetlere olan meraklarını biliyoruz.Yüksek protein içeren ama karbonhidrat içermeyen bu düşük kalorili diyetler, metabolizmayı hızlandırdığı için hızlı kilo kaybı sağlar. Fakat sizin tartıda gördüğünüz kilo kaybı; yağınızın azaldığını değil de, kas ve su kaybettiğinizin göstergesidir aslında. "1 gr kas kaybettiğinizde 2,7 gr su kaybediyorsunuz ve böylece hızla zayıfladığınızı sanırsınız" diyor beslenme uzmanları. Öte yandan metabolizmanın tüm dengesi bozulacağı için, bu tür diyetler bırakıldıktan sonra hızla kilo almaya başlarsınız. Ayrıca saç dökülmesi, tırnak kırılmaları, depresyona eğilim, halsizlik şikayetleri çok sık ortaya çıkıyormuş. Ben sadece uyarayım dedim!!!İnce NoktalarYumurtanın sarısı; hamurlarınızın iyice özleşip, toparlanmasını ve kıvama gelmesini sağlar. Beyazı ise pastaları kabartır.KABUL GÜNÜGözne yayla tavuğuYapılışı:Öncelikle semizotunun köklerini alıp, yıkayalım. Yapraklarını ayırıp, süzgece alalım.(Mangal ortamı ya da olanağı yoksa; hazırladığınız tavuk butlarını fırın kağıdı yaydığınız bir fırın tepsisinde, kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz. )Mangalı yaktık, şimdi sıra sosu hazırlamaya geldi. Tüm sos malzemesini iyice karıştıralım. Tavuk etlerini bu sosa bulayıp, 15 dakika bekletelim. Sonra da mangalda önlü arkalı pişirelim. Servis tabağının zeminini semizotu yapraklarıyla döşeyelim. Üzerine tavukları yerleştirip, kenarlarına da biberlerimizi yerleştirerek sıcak sıcak servis yapalım.4 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi4 adet tavuk budu (dövülmüş)1 demet semizotu1 adet dolmalık sarı biber (halka halka ince doğranmış)1 adet dolmalık kırmızı biber (halka halka ince doğranmış)1 yemek kaşığı zeytinyağıSosu için1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı tuzYarım adet limonun suyu1 yemek kaşığı yoğurtFındıklı rokokoYapılışı:Teflon tavaya toz şekeri alalım. 1-2 damla limon sıkalım, orta ateşte karıştırırken, fındıkları içine atalım. Muhallebi kıvamındaki şekeri, mermer bir tezgahın üzerine kaşıkla koyalım. 45 dak. donsun. Kaşığın sapıyla kıralım. Derin bir kaseye streç film yayalım. Krokanları serpelim. Öte yandan krem şantiyi soğuk sütle çırpalım. Katılaşınca buzdolabında 30 dak. bekletelim, içine kırdığımız bisküvileri, limon suyunu ve pudra şekerini katalım. Krokanların üzerine bu karışımı doldurup, buzlukta bir gece bekletelim. Ertesi gün toz şekeri, buğday nişastası, kakao ve sütü çırpıp, sürekli karıştırarak pişirelim. Katılaşınca sosu ateşten alalım. Soğuyana dek robotta ya da mikserle çırpalım. Rokokoyu buzluktan çıkaralım, tabağa ters çevirelim. Dilimleyip, üzerine sosumuzu dökelim. 6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 su bardağı kavrulmuş fındık içi (dövülmüş)2 yemek kaşığı toz şeker60 adet pötibör bisküvi (yaklaşık 400 gr)2 paket krem şanti2 su bardağı süt (krem şanti için)1 su bardağı pudra şekeri1,5 su bardağı sütÜzeri için2 yemek kaşığı kakao1/2 su bardağı toz şeker1-2 damla limon suyu1 su bardağı buğday nişasta1,5 su bardağı süt
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!