Hisar semalarında Cahide efsanesi

Güncelleme Tarihi:

Hisar semalarında Cahide efsanesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘O Bir Efsane Cahide...’’ isimli müzikaliyle önce Akatlar Kültür Merkezi’nde sonra da Antalya, İzmir ve Denizli’de sahne alan Nükhet Duru, şimdi de Rumelihisarı’ndan seslenecek.

Türk Sineması’nın efsane ismi Cahide Sonku, ‘‘Bu Bir Efsane: Cahide’’ adlı müzikalde Nükhet Duru’nun oyunuyla nisan ayında yeniden hayat bulmuştu. Oyunu bu dönemde izleyemeyenler 13-14 ve 15 Ağustos’ta Rumelihisarı’nda izleme imkanı bulacaklar. Nükhet Duru da heyecanını gizleyemiyor ve ‘‘Bu sene Rumelihisarı’nda ‘‘Cahide‘‘ müzikalini sahneleyecek olmak beni çok mutlu etti. Eminim ki o oyunun sahnelendiği dönemde göremeyenler bu fırsatı değerlendirecekler. Ve hisarda bu güzelliği yaşayıp gerçekten efsane olmuş bir ismi yakından tanımanın biraz olsun fırsatını bulacaklar’’ diyor.

Nezihe Araz’ın yazdığı Hakan Altıner’in yönettiği müzikalin özgün şarkı sözleri Mehmet Teoman’a, besteler ise Cenk Taşkan’a ait. Müzikalde Türk Tiyatrosu’nun usta oyuncularından Tomris Giritlioğlu, Alp Öyken, Ayberk Attila, Mehmet Ulay ve Hakkı Şen de rol aldı.

Tiyatro ve erkekler dünyası arasında sıkışıp kalan, genç yaşında hızla tırmandığı zirvede kalmak için didinen Cahide Sonku’nun yaşamından kesitler sunan oyun, bu kez farklı bir anlayışla sunuluyor. Geçtiğimiz yıl sahnelediği ve olumsuz eleştirilen alan ‘‘Cahide’’den pek memnun kalmayan Hakan Altıner, bu kez Nükhet Duru ve Mehmet Teoman’la çalışarak müziğin ağırlık kazandığı bir yorum gerçekleştirmiş.

‘‘Cahide’’, başrolünü canlandıran Nükhet Duru’nun ikinci müzikal çalışması. Sanatçı, şarkılardaki başarısını sahne disiplini ve karizmasıyla oyunda da gösteriyor. Oyunda Muhsin Ertuğrul rolünü de önceki yapımda olduğu gibi Alp Öyken başarıyla canlandırıyor. ‘‘Cahide’’nin yaşamındaki belli anlar arasındaki bağlantıyı ve olayları izleyiciye aktarmak görevi ‘‘Anlatıcı’’ya düşüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!