Hiper: İki şehir efsanesinin sonu

Güncelleme Tarihi:

Hiper: İki şehir efsanesinin sonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2005 00:26

1Saat başı halay çekilen bar bulunamadı

Geçen pazar günü Cumhuriyet’ten Deniz Som köşesinden bir duyuru yaptı: Beyoğlu’nda bir türkü barın kapısında saat başı halay çekildiği yazıyormuş. Böyle şey (19.00 halayına rezervasyon!) nasıl olur diye peşine düştüm. Deniz Som’u aradık, ‘Ben değil arkadaşlar görmüş’ dedi, İmam Adnan Sokak’taymış. İlahi Deniz Som, böyle asbar olur mu? Bunu ciddiye alıp, kendine iş edinen var. İmam Adnan’ı baştan sonra bütün tabelalara baka baka üç kere tarayan var. Kesmeyip bildik bütün türkü barlara ‘Sizde saatbaşı halay var mı’ diye telefon açan var! Var oğlu var... Öyle bir türkü bar, yok oğlu yok. (Mektup: Taylan Özgü çıkıyor, bira 6 YTL, (212) 251 07 40/Bedaliza: Nazan Tuğrul çıkıyor, bira 5 YTL, 244 18 45/Türkü: 244 78 81/Otantik: 293 65 15/Umut: 244 59 99)

2Jübile Kafe’de ayin yapılmıyor

Protestan kafesini de nihayet buldum. Öyle ayin-kafe falan değilmiş. Anlayacağınız bir şehir efsanesinin daha sonu. İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Mado’nun beşinci katı. Yan dairesi Müjde Protestan Kilisesi. Kafenin içine bir küçük kitap bölümü kurmuşlar; dini kitaplar, İncil’ler falan var. Gerisi gayet laik. Hatta biraz fazla alaturka. Servis o kadar yavaş ki küllük sigaranız bittikten sonra geliyor. Mönüde sakızlı Türk kahvesi diye bir şey var, nedir diyorsunuz, ‘Onu yapabilen arkadaş ayrıldı’ diyorlar. Ama ucuz. Fincan çay 2,5 yeni lira. Yiyecek de doğru dürüst bir şey yok ama manzarası süper: Alttan İstiklal akıyor, önünüzde GS Lisesi’nin bahçesi, arkasında Haliç, Tarihi Yarımada, deniz, Adalar, tekrar deniz, Yalova, Çınarcık, İznik, Bursa, Bozcaada, Marmaris, Bodrum, Ölüdeniz... Offf, yaz geldi! Jübile Kafe: (212) 245 75 23

Phonem’de en baba konser yarın

Haftaya Babylon’un yaş günü partisiyle başladım. Sıkıcıydı. Ya da herkes çok eğlendiğine göre ben sıkkındım. Gittim ama erken kaçtım. Bir de Phonem By Miller’in (elekronik müzik festivali, İKSV’nin işi) tanıtım partisi vardı Soho Lounge’da. (Bu kadar mükemmel bir manzarada havalandırma sorunu olabilir mi? Sıcaktı. Neyse yine de daha sık gitmek lazım 212.245 77 82.) Bu festivalin üçüncü yılı. Miller’ın sponsorluğunda ama partide isteyene Efes içme imkanı da tanımışlar. Ne zarafet! Hörmet göstermek gerekir, şehrin sıkı organizasyonlarından biridir. Bugün başlıyor, 7 Mayıs’a kadar sürecek. Konserler Yeni Melek, (212. 244 08 41) İndigo (212. 292 11 19) ve Babylon’da. Biletler 20-30 yeni lira. Biletix’ten alınabiliyor. Yarın akşam Yeni Melek’te (30 Nisan) saat 21.00’de Notwist-Peaches (electroclash ve organik dijital meraklıları!) konseri var.

Binboa kimi çarpar kimi çarpmaz?

Geçen hafta bir de Mey firmasının yeni ürünü Binboa Votka’nın (bildiğimiz Binboğa) tanıtım partisine gittim. İstiklal Caddesi Balo Sokak’taki Balans’taydı (Nevizade’nin karşısında 4 katlı, 2.5 milyon dolarlık dev yatırım: 212. 251 70 20). Binboa’nın iki çeşit votkası var. Sadesini geçin, ben size portakallısını anlatacağım. ‘Orange’ (bildiğimiz turuncu) renkte. Şişe tasarımını İngiltere’de yaptırmışlar, çok başarılı (bunlara dikkat etmek lazım, sonuçta Tekila şişesindeki tırtıl hikayesi de 1950’lerde bulunmuş bir pazarlama taktiği). Ben beğendim. Birçok insan için bu yazın favori içkisi olacak gibi. Yok efendim, tatlı içkiymiş! Kızlar içermiş! Kim severmiş, kimler sevmezmiş? Yazın sıcakta çarpar mıymış, tehlikeli miymiş? Hiç böyle polemik olur mu! İsteyen içer, istemeyen içmez. Fiyatı 26 yeni lira (70 cl). Sadece içilirse, bütün alkollü içecekler gibi dozunda tüketilmeli.

Galleria’da rasta günleri

Mavi Jeans 30 Nisan Cumartesi ve 1 Mayıs Pazar günleri Ataköy Galleria’daki Mavi Jeans’lere gelecek müşterileri için etkinlik düzenledi. Gelenlere geçen yaz Rock’n Coke’da yaptıkları gibi rasta takacaklar. DJ performansı kına ile tatto ve tarot falı da cabası. (Sebebini öğrendim, bu sene koleksiyonları tropik ada ve rastadan alınan ilhamla tasarlanmış.) Hepsi ücretsiz. Uzak düşenler üzülmesin, Rasta Bazaar Günleri (koleksiyonun adı da bu) haftasonları Maslak, Beyoğlu, Bağdat Caddesi, vs. diye devam edecek.

Bir usta bir dünya: İlhan Koman

Yurtdışındaki ünü Türkiye’den fazla olan ve en çok Akdeniz Heykeli (yanda) ile bilinen İlhan Koman’ın Türkiye’deki ilk kapsamlı retrospektif sergisi 1 Mayıs-30 Haziran’da. Yaklaşık 300 eser ve fotoğrafın görülebileceği sergi, 1 Mayıs’ta İsveç Konsolosluğu’nda, 3 Mayıs’ta Fransız Konsolosluğu’nda ve 6 Mayıs’tan itibaren Kazım Taşkent Sanat Galerisi’nde (212. 473 0 444). Neden bu iki konsolosluk derseniz, yaşamını İsveç, Fransa ve Türkiye arasında geçirmişti de ondan.

Buyur kızım meşhur oldun

Bir kızcağız mail göndermiş. Bir sitesi var: www.bubenimhayatim.com. Belki de Truman Show tadında bir hayat sürmek amacı; derdi meşhur olup buraya reklam almak. Hanım kızımız (erotik hiçbir şey yok) geziyor, tozuyor, yazıyor: Üstünde ne varmış, ne yemiş, ne içmiş, vazgeçemedikleri, o günkü diyeti, hangi ürünleri kullanmış. Mesela, alışveriş merkezinde bir tam gün nasıl geçirilir... Buyur kızım meşhur oldun. Artık hayranların, aşıkların bile olur. Seyretmeyi seviyoruz ya, işte o kontenjandan bir öneri. Hiç olmazsa kavga-gürültüsü yok.

KAÇIRMAYIN

POP SEVENLERE

Göksel Studio Live’de

Şarkıcı Göksel bu cumartesi (30 Nisan) saat 22.00’de Beyoğlu Stüdyo Live’de. Biletler 25 YTL (kapı ve Biletix) 212. 244 00 30

KLASİK SEVENLERE

Ashkenazy İş Sanat’ta

Grammy Ödüllü şef ve piyanist Vladimir Ashkenazy 5 Mayıs Perşembe saat 20.00’de Biletler 40-60 YTL. (212) 316 10 83.

DANS SEVENLERE

Farina Babylon’da

Hip-hop, house ve cazı karıştıran Mark Farina 29 Nisan Cuma saat 23.00’te Babylon’da. Biletler 15-25 YTL. (212) 292 73 68

ROCK SEVENLERE

Düzağaç Kemancı’da

Feridun Düzağaç konseri (RocknDark) Absent’le birlikte bu akşam (29 Nisan) saat 22.00’de. Biletler 12 YTL. (212) 251 27 23

Etkileme eğitimi

Aralık Derneği günlük ve paket eğitim programlarına Mayıs itibarıyla başlıyor. İlk eğitim 5 Mayıs Perşembe saat 15.00’teki ‘Etkili İletişime Giriş’. 2 saat. Eğitmen Melek Bar Elmas yüz yüze ya da grup içinde etkili iletişimin püf noktalarını anlatacak. Kişibaşı 20 YTL. Bilgi: (212) 258 69 65.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!