Hıçkırık adam

Güncelleme Tarihi:

Hıçkırık adam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 12:02

Kuşadası'nda yaşayan 33 yaşındaki Sabahattin Malk, hayatını karartan hıçkırıktan kurtulmanın yolunu arıyor.


5 yıl önce başlayan hıçkırığın yaşamını altüst ettiğini belirten Sabahattin Malk doktorlara, “Bu ıstırabımı dindirin. Yalvarırım hıçkırığımı durdurun” diye seslendi.

İnşaat işleriyle uğraşan Sabahattin Malk, 2004 yılında Ramazan Bayramı’nda yediği bir yemekten sonra başlayan hıçkırıktan kurtulamıyor. Beş yıldan bu yana kısa süreli araların dışında, gece gündüz sürekli hıçkıran Malk, doktorların hastalığını hafife aldığını, oysa hıçkırıkların hayatını kararttığını söyledi. Uyuyamaz, iş yapamaz hale geldiğini, yaşantısının altüst olduğunu anlatan Malk, derdine bir an önce çare bulunmasını istedi. İstanbul Çapa, Cerrahpaşa, Adnan Menderes Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi hastaneleri başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentindeki hastanelerde şifa arayan Malk, çaresiz kalınca Azerbaycan'da bir kliniğe gittiğini, hıçkırığını durdurmak için akla gelebilecek her yöntemi denediğini söyledi. Malk şunları söyledi:

“Beş yıl önce bayram günü başlayan hıçkırıklar, iki gün geçmesine karşın bitmeyince doktora gittim. Midemde aşırı gastrit olduğu söylendi, tedavi uygulandı. Hıçkırık yine geçmeyince Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdum. Burada endoskopi yapıldı, MR çekildi bir şey bulunamadı. Bir ilaç verilerek gönderildim. Hıçkırıklar artınca bu kez İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittim. İki ay boyunca nöroloji bölümünde tedavi görmeme rağmen bir sonuç alamadım. Bir yıl sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bu kez mide fıtığı teşhisi konularak ameliyat ettiler. Yine geçmeyince bu kez Azerbaycan'a gittim. Orda büyük bir klinikte bağırsak problemim olduğu ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Yurt dışı olduğu için güvenip ameliyat olamadım. Oradan, Erzurum eski Araştırma Hastanesi’nde dahiliye bölümünde bir ay tedavi gördüm. Burada da sondayla burnumdan buzlu su verdiler. Çözemeyince psikiyatrik olduğunu söyleyerek gönderdiler. Doktorlar bu tür vakaların ilaçla geçtiğini söyleyip sayısız ilaç verdiler. Son olarak ilaçlar işe yaramayınca yapacakları bir şey olmadığını söyleyerek gönderdiler. Bazıları ise beni kobay olarak kullanıp örnekler aldı, deneyler yaptı.”

“UYUDUĞU YERDE KİMSE DURMAK İSTEMİYOR”

Tıpta hastalığına çözüm bulamayınca kendisine önerilen tüm çözümleri denemeye başladığını aktaran talihsiz adam, “Herkes farklı bir yöntem öneriyor. Bir umut diyerek hepsini deniyorum. Doktorlar çare bulamayınca, hacıya, hocaya, üfürükçüye gittim. Hiçbir yerde çare bulamadım. Çok yoruldum. Benim hayatım artık bu hastalıkla gidiyor. Psikolojimi bozdu, aklımda sürekli bu hastalık var. Dikkat dağınıklığı başladı. Söylenenleri anlamıyorum, hiçbir şey hafızamda kalmıyor. Karamsarlık başladı. Konuşamıyorum, rahat çalışamıyorum. Gezerken çok zor. Sıcak ve merdivenlerden çıkmak beni tıkıyor. Mide bulantısı yapıyor. Aşırı sancı yapıyor. Bağırsaklarımda ağrı yapıyor. Hıçkırıklar özellikle gece çok rahatsız ediyor. Uyurken, çok garip bir ses çıkarıyorum. Uyuduğum evde kimse uyumak istemiyor. Sesim insanları çok rahatsız ediyor ve korkutuyor. Bazen uzun yolculuklarda otobüste hafif uyur gibi olduğumda tüm yolcular tepki gösteriyor. Sağlıklı insanlar gibi bir gece uykusuna hasretim” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!