Hiçbir kıza arkadaşlık teklif edemedim çünkü yüzlerce aşk mektubu alıyordum

Güncelleme Tarihi:

Hiçbir kıza arkadaşlık teklif edemedim çünkü yüzlerce aşk mektubu alıyordum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

Barış Murat Yağcı (21), uzun yıllar basketbol oynadı. Sonra sakatlanıp ara verdi. Bu sene Best Model’e katıldı ve ‘Best Fotomodel’ seçildi. Dünyaca ünlü Dsquared markasından teklif geldi. Genç kızların Zac Efron’a benzettiği Yağcı, yarışma sonrası ilk kez fotomodellik yaptı

Haberin Devamı

Barış Murat Yağcı, İzmir Alaçatılı. Anne-babası çok küçük yaşlardayken ayrıldı. Annesinin ikinci eşi Erhan Ernak, Galatasaray ve Milli Takım Basketbol antrenörlüğü yapıyordu. Çocukken oyunculuk ve modellik aklının ucundan bile geçmezken üvey babası sayesinde iyi bir sporcu olmanın hayallerini kurdu. Önce voleybol oynadı, hentbol, tenis ve yüzmeyle ilgilendi. Ama en büyük hazzı basketboldan aldı. İzmir’de basketbola başladı. 2003-2004’te Efes Pilsen’e geçerek forvet olarak oynadı. Bunu Pertevniyal takımı takip etti. Sekiz sene basketbol oynadıktan sonra üç sene önce geçirdiği aşil tendonu ve çapraz bağlarındaki sakatlıklar yüzünden basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Şimdi Bahçeşehir Üniversitesi’nde İthalat İhracat Bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Modelliğe arkadaşlarının yönlendirmeleriyle olumlu baktığını söylüyor: “Basketbol oynadığım dönem bile çok yakışıklı olduğumu ve farklı bir yüzüm olduğunu söylerlerdi. Tanımadığım insanların beğenileri de artmıştı. Bazen utansam da beğenilmek hoş bir duyguydu. O dönemlerde hiçbir kıza arkadaşlık teklif etme fırsatım olmadı çünkü yüzlerce aşk mektubu geliyordu. Ama bence yakışıklı değil farklıydım.”

Haberin Devamı

SON ANDA KAYIT OLDU

Modellik konusunda onu ilk keşfeden ‘Yer Gök Aşk’ dizisinde oynayan kuzeni Birce Akalay oldu ve marka danışmanı Selim Akar sayesinde objektifle tanıştı. Fashion Week’te yer aldı. Çeşitli markaların katalog çekimlerine katıldı. Bu sırada Best Model yarışmasına girdi ve Dsquared markası için İtalya’ya davet edildi. Barış Murat Yağcı, yaşadığı süreci şöyle anlatıyor: “Aslında geçen sene yarışmaya son anda kayıt olmuştum. İlk 20’ye kadar kaldım ancak sağlık sorunları nedeniyle yarışmadan çekildim. Bu sene tekrar katıldım ve en iyi poz veren, fotoğraflarda üzerinde taşıdığı kıyafetle kendini gösterebilenin seçildiği Best Fotomodel oldum. Bu arada Dsquared markası yetkililerince tamamen tesadüf eseri keşfedildim. Bir akşam yakın bir arkadaşım bir davete çağırdı ve orada markanın yetkilileriyle karşılaştık. Türk olup olmadığımı sordular. Türk olduğumu söylediğimde ifadeleri değişti. Boyumun, yüzümün ve dövmelerimin Milano’da çok avantaj getireceğini söylediler. Milano’da markalarının çekimlerinde ve Londra Moda Haftası’nda onların defilesinde olacağım.”

Haberin Devamı

KASLI ERKEK DAHA SEKSİ VE ULAŞILMAZ

Vücudunuzda kaç dövme var?
- 10 tane. Ensemde, sağ kolumda, omzumda, dirseğim, sağ bacağımda... Vücudumun sadece sağ tarafına dövme yaptırıyorum, bunun cevabı bende kalsın.

Sporculuktan sonra, mankenlik ve oyunculukta arzu nesnesi olmak rahatsız ediyor mu?
- Hayır çünkü rahat bir insanım.

Soyunmak, çıplak kalmak sizin için sorun mu? Ne kadar ileriye gidebilirsiniz?
- Vücuduma ve kendime güvendiğim için soyunmak, çıplak kalmak çok sorun değil. Önemli olan amacının ne olduğu. Ya maddi doyum ya da sosyal faydasının büyük olması lazım.

Sizce en seksi ve karşı konulmaz yeriniz neresi?
- Herkes burnumda estetik olup olmadığını soruyor. 

Haberin Devamı

Mankenlerin çoğunun genelde kıl-tüy sorunları yok. Bunları nasıl çözüyorsunuz?
- Benim öyle bir sorunum yok. Zaten vücudumda pek kıl tüy çıkmıyor.

Son dönemde kaslı erkek modası var. Sizce kadınlar kaslara karşı koyamıyor mu?
- Kaslı erkek, kendine bakan, düzenli yaşayan, kendine özen gösteren insandır. Zayıf erkeklerin trendi çoktan geçti. Özellikle Kıvanç Tatlıtuğ ‘Kuzey Güney’ dizisiyle trendi değiştirdi. Kaslı erkek bence daha seksi ve ulaşılmaz. Dövmesi varsa daha karizmatiktir.

İlişkilerde boy sorun olmuyor mu?
- 1.80’den kısa bir kıza asla bakmam. 

Zac Efron’a benzetilmek sizi nasıl etkiliyor?
- Zac artık hayatımın bir parçası oldu. İnsanların beni ona benzetmesi çok doğal, çünkü gerçekten benzediğimi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu gibi isimler Best Model sonrası yıldız oldu... Sizce sizde de o kumaş var mı?
- Saygı duyduğum ve takdir ettiğim iki insan. Ben de modellikle başlayıp oyunculuk yapmayı hedefliyorum. O kumaştan metrelerce fazlalığım var.

YAKIN PLAN

Boy: 1.95
Kilo: 88
Ayak numarası: 45
Karşı koyamadığı kadın: Kısa saçlı, sarışın ve kendisinden yaşça biraz büyük.

“Çok spor yapıyorum. Yediklerime dikkat ediyorum. Şeker, un, tuz asla kullanmıyorum. Özgüveni fazla olan kadınlarla olmayı tercih ediyorum. İstedikten sonra elde edemeyeceğim kadın yok ama bunu tipimle değil zekâmla yapıyorum”

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!