Heyecan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Heyecan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 00:00

Kanal D’nin sevilen dizisi "Arka Sokaklar" üçüncü sezonun ilk bölümüyle bu akşam ekranda olacak.

Haberin Devamı

Kanal D’nin sevilen dizisi "Arka Sokaklar" üçüncü sezonun ilk bölümüyle bu akşam ekranda olacak.

İstanbul’un karanlık arka sokaklarında yaşanan dramları, kabusları ve bu karanlık olayları çözmeye çalışan bir grup polisin yaşadıklarını konu alan dizinin kemik kadrosu, yeni bölümler için "motor" dedi. Yönetmenliğini Orhan Oğuz’un yaptığı dizide; Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş, İlker İnanoğlu, Gamze Özçelik, Alp Korkmaz ve Özlem Çınar yine başrolde...

İLKER İNANOĞLU:

Heyecan başlıyor
BENİM AŞKLARIM HEP ÇABUK BİTTİ

İlker Bey, Komiser Engin rolüyle sonradan dahil olduğunuz dizide ikinci sezona giriyorsunuz. Oturmuş bir kadroya katılmak sizi başlarda hiç zorlamadı mı?

- Oturmuş bir düzene dahil olmak elbette ki kolay değil, ama birkaç bölüm sonra seyirci de ben de alıştık. Çabuk oturdu karakterim.

Diğerlerine göre daha farklı bir polissiniz...

- Evet, giyiminden davranışına kadar pek çok konuda diğerlerinden farklıyım. Arkadaşları spor giyiniyor, o ise hep takım elbiselerle dolaşıyor. Aslında kendisi de diğerleri gibi giyinmek istiyor ama olmuyor.

Oyunculuktan keyif alıyor musunuz?

- Evet, hem de çok... Hele de aksiyon varsa... Çok fazla komedi yaptım, oysa çok önceden beri bir aksiyon filminde ya da dizisinde rol almak istiyordum. Sonunda "Arka Sokaklar" ile hayalimi gerçekleştirdim.

Daha romantik bir karakter mi mesela?

- Evet, romantik, bir aşk hikayesini anlatan bir dizi olabilir. "Arka Sokaklar"da yaşadığım aşklar hızlı geçiyor, iki bölüm sonra bitiyor. Bütçeleri mi yetmiyor ne kızlara, anlamadım ki! Şöyle "Binbir Gece"deki gibi bakışalım istiyorum ben de... Ama yok! Bir bakıyorsun, bitmiş.

Aşk üzerine yazılmış projeler gelmiyor mu?

/images/100/0x0/55eb2aa4f018fbb8f8afa182
- Bu yaz birkaç proje geldi açıkçası, ama "Arka Sokaklar" iyi gittiği için kabul etmedim. Çünkü rolümü seviyorum...

ZAFER ERGİN:

RIZA BABA, BARON’U SİLMEYİ BAŞARDI

Zafer Bey, dizi tatildeyken çok kilo vermişsiniz. Nasıl oldu bu?

- Evet... Kışın kilo vermek için çok uğraşmış ama bir türlü verememiştim, yazın bunu başardım. Üçüncü sezona zayıf başlıyorum.

Görünümde değişiklik var, tamam... Peki Rıza Baba’nın karakterinde bir farklılık söz konusu olacak mı yeni bölümlerde?

- Rıza Baba her zamanki gibi, hatta bu sezon daha da baba diyebilirim. Kadromuzda ufak tefek değişiklikler var. Aylin karakteri telsiz operatörlüğünden terfi edip aramıza katılıyor, onun yerine ise başka biri geliyor. Bir kişi artmış olduk yani... Suç arttıkça, sokaklarda çalışan polisler de artıyor. Ama gazetede okudum, İstanbul Emniyet Genel Müdürü "İstanbul’daki gasp, hırsızlık gibi olaylar epey azaldı" demiş. Bunda bizim katkımız varsa ne mutlu bize!

Rıza Baba rolüyle "Kurtlar Vadisi"nin Baron’unu bile unutturdunuz. Demek ki bu dizi gerçekten etkili...

- Doğru, "Kurtlar Vadisi" dizisiyle üzerime yapışan o karakterden kurtuldum. Buna gerçekten seviniyorum. "Arka Sokaklar" imaj olarak çok doğru bir yerde bence... Bu projeyi çok seviyorum.

Ya yeni projeler?

- Başka bir projeye zaman bırakmıyor ki bu dizi... Mahsun Kırmızıgül’ün ikinci sinema projesinde önemli bir rolüm olacaktı, "Arka Sokaklar"dan vakit kalmayınca konuk oyunculuğa döndü iş... Yani o film için 3-4 günlük bir çalışmam
Heyecan başlıyor
olacak.

GAMZE ÖZÇELİK:

ZEYNEP HAMİLE KALIRSA SOKAKLARA ÇIKAMAZ

Üçüncü sezon ve "Arka Sokaklar" hálá devam ediyor, ne diyeceksiniz?

- Evet, maşallah çok güzel gidiyor. Üstelik kadromuz da her geçen yıl biraz daha genişliyor. Hatta operasyona giderken minibüs değil otobüs mü kiralasak diye konuştuk geçenlerde! Zaman zaman zorlansak da çok iyiyiz, neşemiz yerinde.

Rol arkadaşınız Uğur Pektaş’la önce rol gereği dizide, ardından gerçek hayatta nikah masasına oturdunuz. Ya dizinin Zeynep’i hamile kalırsa ne olacak?

- Olabilir, senaristler böyle bir şey yazabilir. Güzel de olur. Ama bebek olursa Zeynep böyle çalışamaz. Sokaklarda olmaz, çünkü düşebilir, yaralanabilir. Geri hizmete çekilmesi gerekir yani.

Siz bebek istiyor musunuz?

- Yok erken daha... Bebeğe zaman var.

Eşinizle aynı sette olmaktan memnun musunuz?

- Bizim için değişen bir şey yok ki, bu üçüncü yılımız. Önce arkadaşımdı, sonra sevgilim oldu, ardından da evlendik işte.

/images/100/0x0/55eb2aa5f018fbb8f8afa186
ALP KORKMAZ:

ÇIRAK ALİ BU SEZON EVLENİYOR

İlk iki sezonda ekibin çırağı durumundaydınız. Bu sezon durum değişecek mi, Ali kendini kanıtlayacak mı dersiniz?


- Evet, ekibin en ufağı olduğu için Ali’nin bir çıraklık durumu var gerçekten... Onun hayatındaki en önemli değişiklik, Rıza Baba’nın kızı Pınar’la evlenecek olması... Bu arada, benim nişanlımı oynayan Pınar Aydın değişti. Onun yerine müzikalci bir arkadaşımız, Sitare Bilge geliyor. Kadro genişledi zaten... Aylin’i oynayan Özlem Çınar da bizimle beraber operasyonlara katılacak yeni bölümlerde...

Oyunculuk kariyeriniz açısından size neler kattı bu rol?

- Aslında müzikal okudum ben. "Rock On Brodway" adlı müzikalde küçük bir denemem de olmuştu zaten... Ama Amerika’dan Türkiye’ye döner dönmez bu işe başladım. Böyle bir projenin gelmesi, benim için şanstı. Ekipteki ustalardan, çalışma arkadaşlarımdan her geçen gün yeni bir şeyler öğreniyorum.

ÖZGÜR OZAN:

Heyecan başlıyor
KİLO ALMAK HÜSNÜ’YE YAKIŞACAK

Rıza Baba gibi sizin görünümünüzde de değişiklik var. Saçlarınız biraz daha uzamış.


- Evet, Hüsnü biraz daha farklı bir tip olsun diye uzatalım dedik, ama çok da uzamadı. Ayrıca evlilikle birlikte biraz da kilo aldım. Kilo almam da Hüsnü rolü için daha iyi oldu.

Evlenen adam kilo mu alıyor?

- Evet evlenmeden 72 kiloymuşum. Nikáhtan sonra 84 kiloya çıktım. Eşim hamilelik döneminde yedikçe, ben de ona eşlik ettim. Ama o doğurdu, ben doğuramadım işte. Oğlumuz Derin şimdi 2,5 yaşında. Anaokuluna başladı.

Eskiden Tamer Karadağlı ile gece turlarına çıkardınız, ama şimdi ikiniz için de yaşamın merkezi çocuklarınız sanki...

- Yaa, ikimiz de baba olduk. O "Hayatıma uzun süreli kadın giremez" diyordu, bak girdi işte; kızı (gülüyor)... İleride inşallah benim oğlana kızını alacağız. Çok çabuk büyüyorlar.

/images/100/0x0/55eb2aa5f018fbb8f8afa18a
ŞEVKET ÇORUH:

EMNİYET TEŞKİLATINDAN EMEKLİ OLACAĞIZ

"Usta" filminin çekimlerindeydiniz geçen ay, şimdi "Arka Sokaklar"ın setindeyiz. Film bitti mi?

Çekimler 1 Eylül’de bitti. Çok keyifli, güzel ve heyecanlı bir film olacak bence...

Filmler bitiyor, "Arka Sokaklar" baki kalıyor. Dönüp dolaşıp bu sete geliyorsunuz yine...

Evet, böyle giderse emniyet teşkilatından emekli olacağız. Gördüğünüz gibi bir aile gibi çalışıyoruz ve her sene aynı yerde buluşuyoruz. Bizimkisi, taklitleri çıksa da kalitesini koruyan bir dizi.

Canlandırdığınız Mesut karakterinin evlenmeye niyeti var mı?

Mesut’un başına ne geleceği belli olmaz. Her şey olabilir...

Ya Şevket Çoruh’un başına neler geliyor?

Şu aralar hiçbir şey... İşime gidip geliyorum, gayet mazbut bir hayat yaşıyorum, kızımı büyütüyorum, o kadar.

ÖZLEM ÇINAR:

ÜNİFORMAYI ÇIKARDIM, ARTIK SİVİLİM

Heyecan başlıyor
Bu sezon telsiz başından kalkıyor ve çekirdek ekibe dahil oluyormuşsunuz.


Evet, iki yıl sonra terfi ettim. Üniformadan kurtulduğum için çok seviniyorum. Ekiple birlikte dışarıda, sivil kıyafetlerimle dolaşacağım artık. Onlarla birlikte koşacak, belki dayak yiyecek, belki ateş edeceğim. Üçüncü sezonum ama sanki başka bir rolle yeni bir dizideymişim gibi hissediyorum.

"Arka Sokaklar"dan önce "Aliye" dizisinde oynadığınızı hatırlıyorum. Ya daha önce?

Ondan önce "Hayalet" ve "Gülbeyaz" dizilerinde oynadım. Ayrıca Semih Kaplanoğlu’nun ilk sinema filmi olan "Herkes Kendi Evinde"de rol aldım.

Tiyatro kökenlisiniz, değil mi?

Evet. Dört yıldır yapmıyordum, ama şimdi yeni kurulacak özel bir tiyatronun "Gizli Giderler" adlı oyununda rol almaya hazırlanıyorum. Orada taşıyıcı anneyi oynayacağım.

/images/100/0x0/55eb2aa5f018fbb8f8afa18e
UĞUR PEKTAŞ:

TÜREVLERİMİZ BİZİM YERİMİZİ TUTAMAZ

Dizinin Murat’ı, üçüncü sezon için neler söyleyecek?

Ne diyeyim, artık aile gibi olduk. Geçen sezon beni Gamze ile evlendirdiler, şimdi de çocuk ekleyeceklerdir belki senaryoya... Dizinin ilerleyen bölümlerinde göreceğiz artık neler olacağını...

Gamze Özçelik’le rol arkadaşıydınız, şimdi evlisiniz. Nikáh hayatınızda çok şey değiştirdi mi?

İçsel olarak bir şeyler değişiyor tabii. Ama dediğim gibi içsel değişimler, yani anlatmaya kalksan anlatamazsın.

"Arka Sokaklar"ın başarısının sırrı ne sizce?

Herkes o kadar doğal oynuyor ki, izleyenler mutlaka kendilerinden bir parça buluyor. "Arka Sokaklar"ın türevleri oldu, ama aslının yerini tutmadı. Zaten yapamadıklarını gördük. Umarım yeni bir şeyler bulurlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!