Her zaman balık

Güncelleme Tarihi:

Her zaman balık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

İnsan sağlığı için yararlı, şişmanlatmıyor, daha da önemlisi enfarktüs ve diğer kalp rahatsızlıklarında koruyucu etkisi var. Bunun en iyi örneklerini de neredeyse her gün balık yiyen eskimolar da ve Japonlarda görüyoruz. Bu ülkelerin insanlarında batıda yaşayanlara oranla kalp hastalığı sonucu ölenlere çok daha az rastlanıyor. Sağlığınız için her balık yararlı olsa da en fazla yararlı olanlar yağlı balıklar. Somon, ton, alabalık, morina, uskumru ya da kılıç balığı ise özellikle tavsiye edilenler arasında. Bu balıkların içinde bulunan vitaminler ve yağlar, özellikle süt çocuklarının beyin hücrelerinin gelişmesi için çok yararlı.

Balığı bol tüketenlerin kanları diğerlerine oranla daha akışkan ve yine balık sayesinde damarların tıkanması da önleniyor. Ayrıca derinin elastikiyetinin korunması da balık sayesinde!

Peki ama bütün bu özelliklerini kaybetmemesi için balığı nasıl pişirmeliyiz?

Balıktan en yüksek derecede faydalanmak için buharda ya da ızgarada pişirmelisiniz.

Haftada en az iki üç kez balık tüketilmesi de beslenme uzmanları tarafından özellikle tavsiye ediliyor.

Deniz ürünlerini fazla tüketen kişilerin dikkat etmesi gereken noktalardan biri ise yüksek tansiyona sahip kişilerin kabuklu ve yumuşakçaları tüketmekten kaçınmaları gerektiği.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!