Yeşilçam'ın usta ismi Ali Şen'in aramızdan ayrılışının 26.yılı

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçamın usta ismi Ali Şenin aramızdan ayrılışının 26.yılı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 12:01

Yeşilçam’ın en önemli karakter oyuncularından Ali Şen oyuncu olmadan önce Adana’da bir marangoz olarak yaşıyordu. Adana Halkevi Tiyatrosu’nun dekorlarını yapma işini aldığında ise tüm hayatı değişti. Usta oyuncu bundan 26 yıl önce 15 Aralık 1989 (71 yaşında) hayata gözlerini kapadı ama sinemaseverler onun filmlerini hâlâ ilgiyle izlemeye devam ediyor. İşte Ali Şen'in hakkında bilmedikleriniz ve unutulmaz sahnelerinden bazıları ve sosyal medyada hakkında konuşulanlar...

Haberin Devamı

Sahnenin tozunu bir kere yutan Ali Şen provaları izlemeye başladı. Tiyatroyu gitgide daha çok sevmeye başlamıştı. Bu merak O'nu önce Ses Tiyatrosu’nda oyunculuğa ardından da Yeşilçam’da yeri doldurulamaz karakter oyunculuğuna götürdü. 

Ali Şen ilk kez, Adana Halkevi’nde sahneye çıktı. 1944 – 1946 yılları arasında gezginci Sadi Tek Tiyatro’sunda oynadı. 1950′lerin başında İstanbul’a taşındı. Hem fabrikada ustalık yapıyordu, hem de marangozluk yaptı. İstanbul’da Ses Tiyatrosu’nda Vahi Öz‘ün grubunda oynadı. Kameralar karşısında ilk rolünü 1954 yılında Turgut Demirağ‘ın filmi “Ahretten Gelen Adam” filminde oynadı.

Yeşilçamın usta ismi Ali Şenin aramızdan ayrılışının 26.yılı

Haberin Devamı

 Dünyanın en sevimli bakkalı oydu

 Kemal Sunal ile karşılıklı oynadıkları sahneleri birer efsaneydi

 Ali Şen ve oğlu Şener Şen, 'Yaşasın Hayat', 'Süt Kardeşler' ve 'Banker Bilo' filmlerinde karşılıklı oynadılar. Özellikle Banker Bilo filminde karşılıklı oynadıkları sahne hafızalardan silinmedi. 

Haldun Dormen'in sunumuyla ekrana gelen 'Haftanın Sohbeti' 1984 yılında 3 bölüm halinde yayınlandı. İşte, Şener Şen'in konuk olduğu programdan Ali Şen ile olan kısa bir kesit. 

Yeşilçamın usta ismi Ali Şenin aramızdan ayrılışının 26.yılı

SOSYAL MEDYADA KONUŞULANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!