Yasemin Yazıcı kimdir, nereli, kaç yaşında? Yasemin Yazıcı hangi dizilerde ve filmlerde oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Yasemin Yazıcı kimdir, nereli, kaç yaşında Yasemin Yazıcı hangi dizilerde ve filmlerde oynadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 17:08

Yasemin Yazıcı, kariyeri ve hayatı ile dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Son olarak Son Yaz dizisinde rol alan Yasemin Yazıcı, oyunculuk üzerine pek çok eğitim almıştır. Peki, Yasemin Yazıcı kimdir, nereli, kaç yaşında? Yasemin Yazıcı hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

8 Eylül 1997’de İstanbul’da doğan Yasemin Yazıcı, Dialog ve Pera Güzel Sanatlar okullarında diksiyon ve oyunculuk eğitiminin yanı sıra dans ve vokal eğitimi de aldı. Okul yıllarında Türkçe, Fransızca ve İngilizce dillerinde, “Kral Oidipus”, “Antigone”, “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, “Lysistrata”, “Faust (vol. I)”, “Hugo Sistemi” ve “Ayrılma” adlı oyunlarla sahneye çıktı.

2018 yılında London School of Economics Sosyal Antropoloji bölümünden mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra London Academy of Music and Dramatic Arts (LAMDA)'ta yine oyunculuk üzerine eğitim aldı. Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra ise İstanbul Film Akademi'de Ezel Akay, Deniz Ölmez gibi alanının usta isimlerinin eğitim verdiği "Pratik Oyunculuk Atölyesi" sertifika programına katıldı.

Haberin Devamı

Yasemin Yazıcı "Son Yaz" dizisinde Naz karakteriyle ekranda olacak.

BAKMADAN GEÇME!