Stephen Hawking'den gençlere mesaj: Hayatla kavga etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Stephen Hawkingden gençlere mesaj: Hayatla kavga etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 14:40

21 yaşında tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Profesör Stephen Hawking, hayatla ilgili gençlere nasihatte bulundu.

Haberin Devamı

21 yaşında tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalanan Profesör Stephen Hawking, BBC'nin Reith Lectures konuşmalarında hayatla ilgili keskin bir mesaj verdi. 

 

Stephen Hawkingden gençlere mesaj: Hayatla kavga etmeyin

 

Bir dinleyici 74 yaşındaki profesör Stephen Hawking'e, "Her konuda çok şanslı olmanıza rağmen hayat size bu hastalığı verdi. Hastalığınızın kariyerinize engel teşkil edeceğini hiç düşünmediniz mi?" diye sordu. 

Hayat ne getirirse getirsin hiçbir şeye derin bir kızgınlık duymamak gerektiğini söyleyen Hawking, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Haberin Devamı

Stephen Hawkingden gençlere mesaj: Hayatla kavga etmeyin

 

"Hayat ne kadar zor olursa olsun, önemli olan öfke duymamak ve olan bitenle barışmak. Eğer başınıza gelenlere, hayatın kendisine gülemezsiniz; bütün umudunuzu kaybedersiniz. Hastalığım ilk teşhis edildiğinde ömrümün iki yıl olacağı söylenmişti. Ancak ben çalışarak ve gülerek, espri anlayışımı geliştirerek hayatta kalmayı başardım."

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!