Perilerden sen anlarsın konuş onlarla

Güncelleme Tarihi:

Perilerden sen anlarsın konuş onlarla
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 01:17

Animasyon sinemasının Avrupa ayağı Winx Club’ta pop perileri yine işbaşında. Iginio Straffi’nin elinden çıkan serinin üçüncü filmi ‘Okyanusun Gizemi’ gösterime giriyor. Deniz kirliliğine karşı amansız bir mücadele veren modern perileri Straffi ile konuştuk.

Haberin Devamı

İlk iki Winx Club filmi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi görmüştü. Yenisi için beklentiniz ne?
- ‘Okyanusun Gizemi’, denizlerimizi kirlilikten kurtarmak için yaratılan modern bir masal. Son on yılda bizim Winx perileri büyük gelişme gösterdiler, olgunlaştılar, topluma faydalı olma istekleri fazlalaştı. Ayrıntılar üzerinde durmaya başladılar. Burada da çevrecilik dengesini sağlamaya çalışıyorlar. Amaç, denizlerimizi temiz tutmayı gençken aşılamak.

Sanki biraz komedi de eklenmiş ilk iki filme oranla?
- Evet komediye doğru bir hamle yaptık. Aileler de filmlerimizi izliyor ve çocuklar kadar yetişkinlerin de gülmeye hakları var.

Perilerden sen anlarsın konuş onlarla


Periler değişik ülkeleri temsil ediyor hissi veriyor.
- Biz bunları yaratırken her ne kadar ‘Made in İtaly’ gururunu taşısak da çokuluslu yapımcılığı göz önünde bulundurduk. Örneğin perilerin dizaynında Jennifer Lopez veya Beyoncé’yi referans aldık. Görünümlerin Amerikalı veya Asyalı olmasını tercih ettik. Neticede bundan önceki filmler 137 ülkede gösterime girdi.

‘Okyanusun Gizemi’ ne kadar zamanda hazırlandı?
- Proje tam 3.5 yıl sürdü. 112 eskiz, 34 sahne düzeni tasarımı, 167 karakter, 135 bin fotogram (bireysel görüntü), 400 animasyon uzmanının 1.5 yıllık proje çalışması ve iki yıl dijital tekniğiyle film bitirildi.

Haberin Devamı

MİYAZAKİ HAYRANI

Perilerden sen anlarsın konuş onlarla


Kaça mal oldu?
- 12.5 milyon Euro’ya.

Winx Club’ın dizisi de var. Yenileri de ekranlara yansıyacak mı yakın gelecekte?
- Elbette. Ekran bizim için vazgeçilmez. 4-12 yaş arasına hitap ediyor ve çocuklara evlerinde maceralar sunuyoruz. İnanın perileri ve düşmanlarını kızlar kadar erkekler de heyecanla izliyor.

Perilerden sen anlarsın konuş onlarla


Nereden geldi aklınıza bir İtalyan çizgi filmi yapmak?
- Ben, efsane Japon çizgi film sihirbazı Hayao Miyazaki hayranıyım. Beni animasyon yaratıcısı olmaya onun harika eserleri itmiştir. Ama “Eğer ‘Şirinler’ beyazperdede seyirci hasılat rekorları kırabiliyorsa o zaman bu sektörde iş vardır” diyerek yola çıktım.

Türkiye ile ilişkileriniz eskisi gibi yoğun mu?
- Her zaman Türkiye ile ticari ilişkilerimiz oldu ve bu, giderek büyüyor. Aksesuarlarımızın hemen hemen hepsini Türkiye’de yaptırıyoruz. Çin’den çok daha kaliteli ve taşımacılık olarak bize yakın. Oyuncaklar, dergilerin basımı, giysiler, okul için çanta, kalem kutusu, çıkartmalar, tişörtler hepsini Türkiye’de yaptırıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!