Murat Arkın kimdir, kaç yaşında? Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Akın’ın oynadığı diziler

Güncelleme Tarihi:

Murat Arkın kimdir, kaç yaşında Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Akın’ın oynadığı diziler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 09:47

Murat Arkın merak edilen isimler arasında. Cüneyt Arkın’ın hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından ünlü isim hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Akın kimdir, kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı?

Haberin Devamı

Cüneyt Arkın’ın oğlu olan Murat Arkın, çocukluk yıllarında babasının oynadığı 1979 yapımı Vatandaş Rıza ve 1981 yapımı Önce Hayaller Ölür filmlerinde çocuk karakterleri canlandırarak oyunculukla tanışmıştır. Murat Arkın en son Börü dizisinin oyuncuları arasında yer aldı.

MURAT ARKIN KİMDİR?

Cüneyt Arkın'ın oğlu Murat Arkın, 4 Mayıs 1975 tarihinde dünyaya geldi. Çocukluk yıllarında babasının oynadığı 1979 yapımı Vatandaş Rıza ve 1981 yapımı Önce Hayaller Ölür filmlerinde] çocuk karakterleri canlandırarak oyunculukla tanışan Murat Arkın, ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Enformatik bölümünden mezun oldu.

Yüksek lisans için gittiği Londra'da eğitiminin ardından burada bir şirket kurarak Londra'da yaşamaya başladı. 2011 yılında İstanbul'a geldiği sırada bir ajans aracılığıyla Pis Yedili dizisinde oyunculuk yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Murat Arkın kimdir, kaç yaşında Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Akın’ın oynadığı diziler

2012 yılında Fox TV'de yayınlan Harem isimli komedi dizisinde "Kare Murat" karakterini canlandırdı. Ayrıca 2014 yılında Panzehir isimli filmde Kara Cemal'in gençliğini canlandırmıştır. 2016 Kasım'da vizyona giren Dağ II filminde "Arif" karakterini canlandırdı.

Hürkuş filminde ve Börü dizisinde rol aldı.

BAKMADAN GEÇME!