Melek Mosso kimdir ve kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Melek Mosso kimdir ve kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2019 13:31

Melek Mosso, son günlerde araştırılan isimler arasında yer bulmaya devam ediyor. Sanatı dışında özel hayatı ile de zaman zaman gündeme gelen Melek Mosso, soy ismi ile dikkat çekiyor. Peki, Melek Mosso kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Melek Mosso, 11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde tamamlayan Melek Mosso'nun asıl soyismi ise 'Davarcı'dır. Melek Mosso ismi ise İtalyanca bir müzik terimi olan ve ‘gittikçe hızlanarak’ anlamına gelen ‘Mosso’ kelimesinden gelmektedir.

Melek Mosso, 9 yaşında bağlama çalmaya başlayarak müziğe başlamıştır. Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenimine devam eden Melek Mosso yan flütle şarkı söylemeye devam ediyor. 

Bir firmanın düzenlediği şarkı yarışmasında jüri özel ödülünü kazanmayı başardı ve Akustikhane stüdyolarında kayıt şansını elde etti. Akabinde Acun Ilıcalı’nın yapımcısı olduğu ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katıldı. 

2018 yılında kendisine ait Youtube kanalında Yıldız Tilbe’ye ait ‘Vursalar Ölemem’ şarkısını coverladı ve bu parça yaklaşık 15 milyon kez dinlendi. 

Fenomen dizi Çukur’un dizi müziği “Hiç Işık Yok” şarkısıyla da dikkatleri üzerine çeken Melek Mosso, şarkıları yorumlama şekli, farklı tarzı ve ses tonuyla dikkat çekiyor. 

Melek Mosso'nun söylediği şarkılar; 

Vursalar Ölemem (cover)
Arzular Arsız
Bana yalan söylediler (cover)
Umrumda Değil
Dilek Taşı (cover)
Gölgen Yeter
Kedi
Yalnız Gece (cover)
Ben Varım (cover) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!