Levent Altındağ kimdir, kaç yaşındaydı? Baba Levo olarak tanınan Levent Altındağ'ın hayatı

Güncelleme Tarihi:

Levent Altındağ kimdir, kaç yaşındaydı Baba Levo olarak tanınan Levent Altındağın hayatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 18:04

'Baba Levo' diye bilinen usta müzisyen Levent Altındağ hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenilen Levent Altındağ 67 yaşında hayata gözlerini yumdu. Levent Altındağ'ın hayatı vefatının ardından gündeme geldi. Yurt içi ve yurt dışında birçok festivale katılan usta isim, sayısız sanatçıya eşlik etmişti. Küçük yaşlarda, müzisyen olan babası Erdoğan Altındağ'ın teşviki ile mandolin çalarak müziğe başlayan Altındağ özellikle flüt icrasında en çok aranan virtüözlerden oldu. Peki, Levent Altındağ kimdir? İşte, o isimler ilgili ayrıntılar..

Haberin Devamı

Levent Altındağ'ın hayatı vefatı sonrası gündeme geldi. 'Baba Levo' diye bilinen Levent Altındağ'ın vefatı üzerine sanatçı dostları sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi. 1954 yılında İstanbul'da dünyaya gelen ünlü müzisyen dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Nana Vasconcelos ile Brezilya ve Türkiye'de çalışmalar yapmıştı.

LEVENT ALTINDAĞ KİMDİR?

Levent Altındağ 6 Mayıs 1954'te İstanbul'da dünyaya geldi. Küçük yaşlarda, müzisyen olan babası Erdoğan Altındağ'ın teşviki ile mandolin çalarak müziğe başladı. Onno Tunç, Şerif Yüzbaşıoğlu, İsmet Sıral, Emin Fındıkoğlu, Neşet Ruacan, Süheyl Denizci, Okay Temiz, Erkan Oğur, Arto Tunç, Nükhet Ruacan ile çalışmalar yaptı.

Fahir Atakoğlu, Federico Ramos ve dünyanın en iyi davulcularından biri olan Horacio El Negro ile İzmir Caz Festivali'nde çaldı. Yine dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Nana Vasconcelos ile Brezilya ve Türkiye'de çalışmalar yaptı.

Haberin Devamı

7. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nde sahne alan Aşkın Arsunan Ethno Karma Project'e konuk müzisyen olarak katıldı.

Yurt içi ve yurt dışında birçok festivale katılan Altındağ, ayrıca yüzlerce müzik albümünün stüdyo kayıtlarında yer alarak, sayısız sanatçıya eşlik etti. Stüdyo müzisyenliğinin yanında Türkiye'nin önemli müzisyenlerinden kurulu olan Habbecik ile CD ve konser çalışmaları yapan Levent Altındağ, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Sanatçı Öğretim Elemanı olarak görev yapıyordu.

Birçok ünlü isme sahnede eşlik eden Altındağ, özellikle flüt icrasında en çok aranan virtüözlerindendi.

BAKMADAN GEÇME!