Haydi çocuklar eğlenmeye!

Güncelleme Tarihi:

Haydi çocuklar eğlenmeye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 09:47

Anaokulu, ilköğretim ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, 23 Ocak’ta karnelerini alarak sömestr tatiline girdi. Biz de öğrencilerin iki haftalık tatili dolu dolu geçirebilecekleri etkinlikleri derledik.

Haberin Devamı

MÜZİKAL - TİYATRO

Haydi çocuklar eğlenmeye

MADAGASCAR İLK KEZ TÜRKİYE'DE

New York Hayvanat Bahçesi’nden kaçış hikâyesiyle en sevilen maceralardan olan Madagascar’ın canlı sahne şovu ‘Madagascar Live’, ilk kez Türkiye’de. Etkinlik 30 Ocak-1 Şubat’ta İstanbul Ülker Sports Arena’da, 6-8 Şubat’ta Ankara Congresium’da olacak. Biletler www.biletix.com’da, 33-78 lira.

OPERA VE BALE DÜNYASI

Devlet Opera ve Balesi’nce sergilenen ‘Çocuk Dünyası’ adlı müzikal, 1, 8 ve 22 Şubat’ta Ankara Leyla Gencer Sahnesi’nde izleyicileri bekliyor. www.dobgm.gov.tr

SEZEN AKSU’NUN KALEMİNDEN

Çocuklar İstanbul Trump Alışveriş Merkezi’ndeki ücretsiz ‘Neşeli Çocuklar Karnavalı Tiyatro Programı’ kapsamında 31 Ocak günü ‘Neşeli Saat’i izleyebilecek. Ayrıca 8 Şubat’a kadar Sezen Aksu’nun kaleminden müzikli çocuk tiyatrosu ‘Sezuş’un Hikâyeleri Efe ile Bulut,Osman Bey’e Karşı’ adlı oyun izleyicilerle buluşacak. Biletler 39-72 lira. www.trumpistanbul.com.tr

Haberin Devamı

CANLI MÜZİKAL

‘Garfield Live-Sihirli Masal Kitabı’ adlı gösteride Bremen Mızıkacıları, Kırmızı Başlıklı Kız, Hansel ve Gretel, Fareli Köyün Kavalcısı, Çizmeli Kedi Masalları, Garfield ve Odie’yle canlanıyor.
Gösteri 1 ve 8 Şubat’ta İstanbul Maslak TİM’de sahnelenecek. Biletler www.biletix.com’da, 44 lira.

70 ÇOCUK SAHNEDE

‘Kırmızı Çizmeli Kedi’ müzikali 31 Ocak’ta İzmir AKM Tiyatro Salonu’nda. 70 çocuğun sahne alacağı etkinliğin biletleri www.biletix.com’da, ücreti 29 lira. Kuklalı, müzikli ve danslı çocuk oyunu ‘Bizim Afacanlar’ da 1 Şubat günü İzmir Han Tiyatrosu’nda sahneleniyor. Biletler www.biletix.com’da, 18 lira.

ANTALYA'DA ÜCRETSİZ TİYATRO

Antalya Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde 31 Ocak’ta ‘Çizmeli Kedi’ adlı çocuk oyunu ücretsiz sahnelenecek. www.kepezkultur.com Antalya Devlet Tiyatrosu da 28-31 Ocak’ta ‘Fare’ adlı ücretsiz oyunla Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde çocukları bekliyor.

MÜZE

Haydi çocuklar eğlenmeye

Haberin Devamı

KUKLALARI UNUTMAYALIM

İstanbul Rahmi Koç Müzesi, 31 Ocak’ta ‘Arım, Balım, Peteğim’ adlı matematik atölyesi düzenliyor. Sayıların sonsuzluğu bir oyuna dönüşecek. 8-11 yaşa yönelik etkinliğin ücreti 30 lira. www.rmk-museum.org.tr

BU OKULDA ASTRONOT OLABİLİRSİNİZ

Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi 15 gün boyunca 6-15 yaş grubu için ‘Astronot Okulu’ ve ‘Süper Çocuklar Dünyayı Kurtarıyor’ programı, 4-12 yaş aralığındakiler için de ‘Benim Sinemam’ ve ‘Sessiz Şarkılar’ programları düzenliyor. 1.5 saatlik programlara katılım ücreti 40 lira. www.ankaracocukmuzesi.com

OYUNCAK MÜZESİ'NDE EĞLENCE

İstanbul Oyuncak Müzesi 28 Ocak’ta ‘Bremen Mızıkacıları’ müzikli çocuk oyunu, 29 Ocak’ta ‘Evvel Zaman İçinde’, 30 Ocak’ta ‘Kırmızı Burnun Yolculuğu Mim Gösterisi’, ‘Dedio Yaratıcı Eller Kuş Yuvası Atölye Çalışması’, 31 Ocak’ta ‘Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi’ düzenliyor. Atölyelerin ücreti 10-45 lira. Detaylı bilgi: www.istanbuloyuncakmuzesi.com

Haberin Devamı

KİTAP

Haydi çocuklar eğlenmeye

DOĞABİLİMCİ PROFESÖRÜN HEYECANLI YOLCULUĞU

Guido Sgardoli imzalı ‘Doğabilimci Profesörün Heyecanlı Yolculuğu’, böcekbilimci olmak isteyen Camilla’yı anlatıyor.

AFACANLAR ŞENLİĞİ

‘Afacanların Şenliği’nde bir kasabanın, günün birinde tüm sakinleri tarafından terk ediliş hikâyesi işleniyor.

KAYIPLARA KARIŞMAK

Yazar Gülten Dayıoğlu’nun ‘Kayıplara Karışmak’ adlı eseri, okuyucuları Güneş Selam’la birlikte farklı ülkelere götürüyor.

KÜÇÜK PRENS

Antoine de Saint-Exupéry’in eseri ‘Küçük Prens’te bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılıyor.

SİNEMA

Haydi çocuklar eğlenmeye

Haberin Devamı

KAHRAMAN ROBOTUN HİKAYESİ

16 Ocak’ta vizyona giren komedi animasyon filmi ‘Süper Kahraman 6’, robot dâhisi Hamada ve ona yardımcı olan kahramanları konu alıyor.

KÖSTEBEKGİLLER'İN MACERALARI

23 Ocak’ta vizyona giren ‘Köstebekgiller Perili Orman’ adlı animasyonda Boyo, Süslü, Kösteban, Köstepem ve Köstosun’un maceraları yer alıyor.

CESUR TOM'UN MACERALARI

30 Ocak’ta vizyona girecek animasyon filmi ‘Cesur Tom Sihirli Ayna’da Cesur Tom, cüssede küçük ama zekâ ve cesarette büyük bir çocuğu canlandırıyor.

GEZİ

Haydi çocuklar eğlenmeye

ARBORETUM

İstanbul Sarıyer’de 2 bine yakın bitki örtüsünü barındıran Atatürk Arboretumu Canlı Bitki Müzesi, hafta içi saat 8.30–16.30’da herkese, hafta sonu sadece üyelere açık. Giriş ücreti tam 2 lira, öğrenci ise 1 lira.

Haberin Devamı

ATÖLYE

Haydi çocuklar eğlenmeye

MIRO'NUN EVRENİNE DAVET

İstanbul Sabancı Müzesi (SSM) Çocuk Atölyeleri, ‘Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar’ sergisi kapsamında çocukları Miró’nun evrenine çağırıyor. Çocuklar 8 Mart’’a kadar sürecek atölyelerde Miró gibi düşünüp, esin kaynakları ile tanışma, onun kullandığı malzemelerle ve uyguladığı yöntemlerle çalışma fırsatı yakalayacak. 5-18 yaş grubuna yönelik eğitimler ücretsiz. smegitim@sabanciuniv.edu
İSTANBUL MODERN'DE HER GÜN FARKLI PROGRAM

İstanbul Modern’de pazartesileri hariç her gün farklı bir etkinliğin düzenlendiği ‘7-12 Yaş Grubu İçin Sanat Atölyeleri’nde çocuklar resim, heykel, yerleştirme, tasarım, mimari gibi alanlarda uygulamalar yapıyor. Atölyelerden bazıları: ‘Büyülü Gezegenler’, ‘Örgü Mekânlar’, ‘Çağrışım Albümü’ , ‘Gizemli Nesneler’, ‘Takı Tasarımı’, ‘Kostüm Tasarımı’, ‘Renkli Motifler”, ‘Hayalimdeki Müze’.
Ücreti 85 lira, üyelere 76.5 lira.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ - BİLİM

Haydi çocuklar eğlenmeye

İÜ’DEN KIŞ OKULLARI

4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri için İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi tarafından 2015 kış okulları programları düzenleniyor. 2-6 Şubat arası ‘Çocuklar için Jeoloji’, ‘Çocuklar ve Finansal Okuryazarlık’, ‘Film Eleştirisi’, ‘Matletik ile Geometrinin Gizli Dünyası’, ‘Resim Yapmak İstiyorum’, ‘Yumurtanın Serüveni’, ‘Yaratıcı Yazarlık ve Mitoloji’, ‘Kişisel Gelişim ve Kendini İfade Etme’, ‘Hayalimdeki Elektronik’ gibi başlıklarda gerçekleştirilecek programların ücreti ise 400 lira. Detaylı bilgi: www.cocukuniversitesi.istanbul.edu.tr

FOTOĞRAFÇILIK, RESİM

Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nde 7-11 yaş grubu için 26-30 Ocak’ta ‘Elektron Mikroskobu ile Küçük Canlıların Dünyası’ adlı bir program düzenleniyor. 12-17 yaş aralığındakiler için de 2-6 Şubat’ta benzer bir etkinlik yapılıyor. ‘Fotoğrafçılık’ ve ‘Resim’ programları da var. Ücreti 100 lira. www.cocuk.anadolu.edu.tr

BİYOTEKNOLOJİ KAMPI

Burdur’da Mehmet Âkif Ersoy Çocuk Üniversitesi tarafından 5 ve 6’ncı sınıflar için 26-29 Ocak’ta ‘Biyoteknoloji Kampı’ düzenlenecek. 26-30 Ocak’ta da 14-18 yaşa yönelik ‘Münazara Eğitimi’ var. Ücretler 150-160 lira. www.cocukuniversitesi.mehmetekif.edu.tr.

HEM EĞLEN HEM ÖĞREN

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nde 26-31 Ocak ile 2-7 Şubat tarihleri arasında ‘Kort Tenis’, 2-6 Şubat’ta ‘Çocuklar İçin İletişim Teknikleri’, 26 Ocak-6 Şubat’ta ‘Aktif İngilizce’, 14-24 Şubat’ta hafta sonları ‘Fen Bilimleri İle Tanışma Okulu’, 2-6 Şubat tarihlerinde ‘Deneylerle Fizik’ eğitim programları düzenleniyor. Programların yaş grubu 8-18, ücretler 120 lira-350 lira. Detaylar: www.cocukuniversitesi.omu.edu.tr

ÜCRETSİZ DENEY FIRSATI

10 Şubat’a kadar İstanbul Levent’teki Özdilek Park’ta ‘Bilim Günleri-Eğlen, Öğren, Paylaş’ etkinliği düzenlenecek. Bu bilim faaliyeti ücretsiz.

BİLİM TÜNELİ

18 ülkede 10 milyondan fazla ziyaretçi tarafından gezilen Bilim Tüneli Sergisi, 12 Şubat’a kadar Mall Of İstanbul Alışveriş Merkezi’nde. Biletler www.biletix.com’da, öğrenciler için 13 lira.

KAYAK

Haydi çocuklar eğlenmeye

GELECEĞİN YILDIZLARI' ULUDAĞ'DA

Geleceğin Yıldızları sömestr kayak kampı 8-16 yaşa hitap ediyor. Uludağ’da gerçekleşen kamp iki devreden oluşuyor. Birinci devre dün başladı, 30 Ocak’a kadar sürecek. İkinci devre ise 30 Ocak-10 Şubat arasında. Her devrenin kontenjanı 25 kişiyle sınırlı. Kampçılar performanslarına ve yaş gruplarına göre başlangıç, orta, ileri düzey olarak gruplara ayrılıyor. www.geleceginyildizlari.com

DANS

Haydi çocuklar eğlenmeye

‘KIVILCAM' KENT KENT DOLAŞIYOR

Dünyaca ünlü dans topluluğu ‘Anadolu Ateşi’nin çocuk gösterisi ‘Kıvılcım’ 27 Ocak’ta Denizli EGS Kongre Kültür Merkezi’nde, 29 Ocak’ta Aydın Kültür Merkezi’nde, 31 Ocak’ta Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi’nde, 2 Şubat’ta ise Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde olacak. Biletler www.biletix.com’da, 45-56 lira.

İKİNCİ DÖNEM TAKVİMİ

23 Ocak’ta sömestr tatiline giren okullar 9 Şubat Pazartesi günü açılacak. 12 Haziran’da ise 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!