Hande Soral kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Hande Soral kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 11:28

İzleyici olarak katıldığı Komedi Dükkanı isimli eğlence programında yapım ekibi tarafından keşfedilmesi sonucu ilk olarak Küçük Kadınlar dizisi ile oyunculuğa adım atan Hande Soral kimdir? Güzel oyuncu hakkında kariyer ve özel hayatı, kaç yaşında ve nereli olduğu, rol aldığı dizi ve filmler neler gibi merak ettikleriniz için haberimizi ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hande Soral 2 Şubat 1987 yılında doğmuştur. Kendisi Bursa’da dünyaya geldi. Bursa’nın şirin İlçesindeki İnegöl Turgut Alp Anadolu lisesini bitirdi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Psikoloji Bölümünü bitirerek mezun oldu.

Kendisinin Bensu Soral adında onunla aynı meslek olan oyunculuk mesleğini yapan kardeşi bulunmaktadır. Ünlü Oyuncunun boyu 1.60’dır. Oyunculuğa giriş yapması tamamen tesadüf eseri gerçekleşmiştir.2008 tarihinde Komedi Dükkanı isimli diziyi izlemeye gider ve Tolga Çevik kendisini misafir olarak sahneye çıkarmıştır.

Sahnedeki Performansını beğenen Komedi Dükkanı’nın Fırat Parlak ona oyuncu olması yönünde teklif yaparak onunda oyunculuk kariyerinin başlamasını sağlar. İlk defa dizide rol alması 2008 tarihi ile 2011 tarihleri ekranlarında 3 yıl kadar sürmüş olan Küçük Kadınlar isimli dizidir.

Haberin Devamı

Bu dizide başrol oynamıştır. Küçük Kadınlar dizisinde Armi karakterini canlandırmıştır. Küçük Kadınlar adlı dizi onun hayatını da bir anlamda değiştiren dizi olmuştur.

Hande Soral kimdir

2010 tarihinde Gecekondu isimli diziye 4. bölümünde giriş yaptı. 2014 tarihinde Çalıkuşu isimli dizide Azelya karakterini canlandırmıştır.

Bu dizinin yönetmenliğini Çağan Irmak ile Doğan Ümit Karaca yapmıştır. Reşat Nuri Güntekin’in romanından uyarlanmış ses getirmiş bir dizi olmuştur. Yine aynı yıl Yılanların Öcü isimli dizide başrol oynadı.

Filmleri ve Dizileri :

2008 – Komedi Dükkanı

2008 – 2011 – Küçük Kadınlar

2010 – Gecekondu (4. Bölüm)

2011 – Bir Günah Gibi

2012 – 2013 – Alev Alev

2013 – Fatih

2014 – Çalıkuşu

2014 – Yılanların Öcü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!