Hande Ataizi kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Hande Ataizi kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:30

Şu aralar tiyatroya döneceği haberleri ile gündeme gelen Hande Ataizi kimdir? Hande Ataizi nerede ve ne zaman dünyaya geldi, eğitimi ve kariyerinde hangi çalışmaları gerçekleştirdi? Hande Ataizi’nin hayatı detayları ile haberimizde…

Haberin Devamı

Ayşe Hande Ataizi, 2 Eylül 1973 tarihinde Bursa’da Bursa’lı bir ailenin kızı olarak doğmuştur. Hande Ataizi’nin öz babası Mehmet Ali Ataizi bir mimar, annesi Nermin Çelen ise Uludağ Üniversitesi'nde Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde profesördür. Hande Ataizi üç yaşındayken annesiyle babası ayrılır. Üç yaşından beri Hande'nin üvey babası olan Hadi Çelen, Bursa'da inşaat mühendisidir. Üvey babasından olan Sinan adında kardeşi vardır.

İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Profesyonel oyunculuğa Kenter Tiyatrosunda başlayıp 3 yıl devam etmiştir. Bu arada Yeşilçam'la tanışmış. Ardından özel TV kanallarından gelen dizi tekliflerini değerlendirmiştir.

Sinemaya 1996 yılında oynadığı “Mum Kokulu Kadınlar” filmiyle başlamış olup ünlenmiştir. Bu filmdeki rolüyle ‘Altın Portakal’ almıştır.

Haberin Devamı

Hande Ataizi kimdir

Sinema ve dizilerdeki oyunculuğunun yanısıra pek çok televizyon programının da sunuculuğunu yapmıştır.

Hande Ataizi, Cem Davran'la birlikte pek çok dizi, film ve şov programı projesinde yer almış sanat dünyasının önemli ikililerinden olmuşlardır.

TNT kanalında "İzdivaç" adlı bir evlendirme proğramı sunmaktadır.

Star'da yayınlanan “Benzemez Kimse Sana” aldı yarışma programında Jürilik yapmaktadır.

Evlilikleri: 1.evliliği: 4 Ağustos 2004 tarihinde Fethi Pekin ile 24 saat süren bir evlilik yapmıştır.

2.evliliği:8 Eylül 2012 tarihinde Amerikalı gazeteci Benjamin Harvey ile evlenmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!