Gupse Özay kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Gupse Özay kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 14:00

“Yalan Dünya” dizi filminde canlandırdığı “Nurhayat Karakaş” karakteri ile adını duyurmayı başaran ve yıldızı parlayan Gupse Özay hakkında bilinmeyenler ve merak edilenler yazımızda. Gupse Özay kimdir?

Haberin Devamı

Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 tarihinde, İzmir’de dünyaya geldi. Gupse Özay, Çerkes kökenli bir aileden İzmir'de dünyaya geldi. Çerkesçe olan adı "canımın içi" anlamına gelmektedir.

Gupse Özay Ege Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema bölümünde okumuştur. Üniversite yıllarında dostlarıyla çektikleri Yaman Yaşamışım adlı belgesel ile ödül almıştır.TRT’den, yapım şirketlerine; magazin dergilerinden dizi setlerine kadar kariyerine yarayacak her alanı denemiştir. Ve daha sonrasında 4 yıl reklam yazarlığı yapmış ve ardından işinden ayrılarak dizi sektörüne geçmiştir. Birkaç dizi denemesinden sonra,arkadaşlarıyla Psikolog skeçlerini gerçekleştirmiş; bu sayede de Yalan Dünya dizisinde rol kapmıştır. Ve yalan dünya dizisinin Nurhayat'ı olarak ekranlardaki yerini aldı. Bir araba firmasının da reklamında rol almıştır.

Haberin Devamı

Gupse Özay 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı, yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği ilk sinema filmi Deliha'da Zeliha karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

Gupse Özay şimdilerde, 8 Nisan’da vizyona girecek olan “Küçük Esnaf” sinema filmi ile gündemdeki yerini koruyor.

Filmleri:

Yalan Dünya (2012-2014) Nurhayat

Deliha (2014) Zeliha (aynı zamanda senaryosunu yazdı)

Ödülleri:

2015 - 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri, Müzikal ya da Komedi dalında "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" (Deliha)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!