'Esaretin Bedeli' filmi gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Esaretin Bedeli filmi gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 09:57

ABD’nin New York eyaletindeki Clinton Hapisanesi ünlü ‘Esaretin Bedeli’ filmini aratmayacak bir kaçış hikâyesine sahne oldu. Cinayet suçlaması ile hapishanede bulunan Richard Matt (48) ve David Sweat (34) isimli mahkûmlar hücrelerinin duvarını deldikten sonra binanın kanalizasyon sistemine ulaştı ve sokağa açılan bir kanalizasyon deliğinden çıkarak kayıplara karışmayı başardı.

Haberin Devamı

Hapishane yetkilileri kaçak mahkûmların gardiyanları kandırmak için kıyafetlerini yataklarına yerleştirerek yatakta uyuyan biri varmış gibi bir izlenim oluşturduğunu da söyledi. Şu anda Matt ve Sweat’ın duvarı delmelerine imkan sağlayan alet edevatı nasıl elde edebildiğinin anlaşılması için de bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

150 YILLIK TARİHİNDE BİR İLK
New York kentinin 500 km kadar kuzeyinde Kanada sınırı yakınlarında bulunan ve bölgedeki zorlu hava koşulları nedeniyle “Küçük Siberya” olarak anılan Clinton Hapisanesi’nin 150 yıllık tarihinde henüz hiç bir mahkum kaçmayı başaramamıştı.

Esaretin Bedeli filmi gerçek oldu

TOPLUM İÇİN TEHLİKELİLER
Yetkililer Sweat ve Matt’in toplum için bir tehdit oluşturduğuna inandıklarını ve arama çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Esaretin Bedeli filmi gerçek oldu

‘ESARETİN BEDELİ’ İLE AYNI KAÇIŞ
Stephen King romanından uyarlama 1994 tarihli film ‘Esaretin Bedeli’nde (The Shawshank Redemption) mahkûmlardan biri küçük bir aletle uzun yıllar tünel kazarak kanalizasyon borusuna ulaşıyor ve kaçmayı başarıyordu. Tim Robbins ve Morgan Freeman’ın başrollerinde oynadığı film 7 dalda Oscar’a aday gösterilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!