En hipster mahalle: Beyoğlu

Güncelleme Tarihi:

En hipster mahalle: Beyoğlu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:05

İngiliz Telegraph gazetesinin hazırladığı 'en hipster mahalleler' listesinde Beyoğlu da yer aldı. Yazıda, Beyoğlu'nun teras, bar ve eğlence yerleri tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

İngiliz gazetesi Telegraph’ın gezi yazarlarının oluşturduğu “en hipster mahalleler listesi”nde İstanbul’un Beyoğlu ilçesi de yer aldı.

Beyoğlu, Terry Richardson’ın kaleme aldığı yazıda şöyle tanıtıldı: “Modern teras barları, gürültülü indie kulüpleri, Bodrum caz kafeleri, grunge rock barları ve über-cool dans kulüpleri ile Beyoğlu İstanbul’un kalbi ve ruhu. Nevizade’de rakının taze mezeler, balık ve ızgaralar kadar önemli olduğu Krependeki İmroz’da yemek yiyin. Kentin ilk ve hâlâ en iyi teras barlarından biri olan Leb-i-Derya yumuşak müzik ve hip müşteriler sunuyor. İstanbul’un patlama yaşayan en yeni cool mahallelerinden Karaköy’deki hip bar/club Unter’i de deneyin.”

En hipster mahalle: Beyoğlu

Unter, Karaköy

Haberin Devamı

Haberde, Beyoğlu dışında New York’un hipster merkezi olarak anılan Williamsburg, Barcelona’dan The Born ve Londra’nın doğusundaki Shoreditch bölgesine de yer ayrıldı.

HIPSTER NEDİR?

Haberin Devamı

Bağımsız düşünceye, karşıt-kültüre, progresif politikaya, sanat, indie-rock, yaratıcılık ve zekaya değer veren, genelde 20'li ve 30'lu yaşlardaki kadın ve erkeklerin benimsediği bir alt kültürdür. Hipsterism bir ruh hali olsa da farklı moda anlayışıyla da anılır. Hipster'lar genel tüketici davranışlarını reddederler. Genelde iyi eğitimlidirler. Çoğu müzik, sanat ve moda endüstrilerinde çalışır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!