Eğlenceli ve gerilimli bir apartman hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

Eğlenceli ve gerilimli bir apartman hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 11:13

Enis Arıkan ve Ezgi Mola, ’10 11 12’de havalı bir apartmanın koridorunda buluşuyor. Eğlenceli başlayan oyunda, gerilimli bir finale doğru ilerleyen modern bir öykü anlatılıyor...

Haberin Devamı

Şehrin yeni nesil havalı apartmanlarından biri. 11 ve 12 numaralı dairelerde yaşayan, apartmanın vaat ettiği modern hayatın içini dolduran genç bir kadın ve akranı bir adam. İkisi de ekonomik özgürlüklerini sağlamış, tatmin olacakları bir kariyere ulaşmış, özgüvenli, eğlenceli ve yalnız birer şehirli. Ve her şehirli kadar onlar da biraz ürkek, biraz bencil, eh biraz da yabancı düşmanı. Irkçılıkla yabancı düşmanlığı arasındaki mesafeyse en fazla dairelerinin birbirlerine olan yakınlığı kadar...

Eğlenceli ve gerilimli bir apartman hikâyesi

10 11 12, Craft Tiyatro
Yazan: Jason Hall Yöneten: İpek Bilgin
Oyuncular: Ezgi Mola, Enis Arıkan
Süre: 85 dak., Bilet fiyatı: Tam 66 TL, Öğrenci 36 TL.
Ne zaman, nerede: 12, 13, 14 Şubat saat 20.30’da Kadıköy’deki Craft Tiyatro’da.

Haberin Devamı

1978 doğumlu Kanadalı oyun yazarı Jason Hall, kuşağının hayatta aldıkları pozisyonları, yine kendi kuşağından seyirciye tanıdık gelecek bir kıvraklıkta yazmış ‘10 11 12’de. Craft Tiyatro da rejiyi, genç neslin dilinden iyi anlayan usta bir isme, İpek Bilgin’e, sahneyiyse iki parlak oyuncuya, Enis Arıkan ve Ezgi Mola’ya teslim ederek sahneliyor oyunu.

11 numaradaki adamın yeni evine taşınıp, yılışık denebilecek bir iletişim diliyle gergin modundan çıkması zaman alıyor. Adamın 12 numaradaki kadınla yakınlaşması ve ardından ikisinin, yüzünü hiç görmedikleri 10 numaraya karşı ‘müttefik’ olmasıyla gelişiyor hikâye. ‘Afrikalı mı Arap mı, her neyse işte’ bu ‘pis’ komşu, 11 ve 12 numaranın post-it’le bıraktıkları ‘kibar’ uyarılara rağmen, çöp poşetlerini kapının önüne bırakmaktan vazgeçmiyor. 11 ve 12 zamanla ‘ortak düşman’a karşı eyleme geçiyor.

Ezgi Mola da Enis Arıkan da farklı türlerde kendilerini defalarca ispatlamış isimler. Enis Arıkan asap bozucu ve yapışkan ‘11 numara’da sezonun iyi performanslarından birine imza atmış. Ezgi Mola sahneye hiç ara vermemiş kadar rahat ve inandırıcı. İki kişilik bir oyun için olabilecek en ikna edici uyumu yakalamışlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!