Dilberay'ın hayatı ve biyografisi: Dilber Ay kimdir ve nerelidir? İşte Dilberay Ay'ın hayatı ile ilgili merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 22:47

Eğlenceli şarkılarıyla birçok hayran kitlesine sahip olan Sanatçı Dilber Ay geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında hayatını kaybetti. Yaşanan acı kaybın ardından birçok internet kullanıcısı da Sanatçı Dilber Ay'ın hayatı ve biyografisi ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki ,Düzce'de bir ses yarışmasına katılarak ilk kez sanat dünyası ile tanışan Dilberay Ay kimdir ve nerelidir? İşte, Dilberay Ay'ın hayatı ile ilgili bazı bilgiler.

Haberin Devamı

Şarkılarıyla geniş bir kitleyi eğlendiren, yeri geldiğinde kamera karşısına çıkan Dilber Ay, 63 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölümünün ardından verdiği röportajlar ve ifadelerle hatıralarda kaldı. Peki, Dilber Ay kimdir ve nerelidir? İşte, Dilber Ay'ın verdiği röportajlardan bir kesit ve detaylı bilgiler

Sanatçı Dilber Ay geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ölümü sonrası yasa boğulan gösteri dünyasının ünlü isimleri ve vatandaşlar, sosyal medyadan duygularını dile getirdi. Peki, Zorunda mıyım? şarkısıyla ünlenen Dilber Ay kimdir, onu nasıl tanıdık? İşte, Dilber Ay'ın mücadeleyle geçen hayatı ve bilinmeyenleri

1 Ocak 1956 tarihinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Maddi imkanlar nedeniyle ilkokulu üçüncü sınıfa kadar okudu. Çocukluk yılları zor geçen Dilber Ay, 13 yaşında evlendirildi ancak evlenmeden önce Düzce'de bir ses yarışmasına katıldı ve birinci seçildi. İlk evliliğini bitirdikten sonra bir kez daha evlenen Dilber Ay, geçtiğimiz yıllarda Flash TV'de yaptığı 'Kadere Mahkumlar' programıyla televizyon yüzü de oldu.

Haberin Devamı

İlk olarak radyoda tanınan Dilber Ay, Hacı Ağa şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu. ‘Beynelmilel’ filminde oynadı ve ilk rolünde Altın Koza Ödülü’ne layık görüldü. Murat Şeker'in yönettiği 'Hayat Sana Güzel' isimli filmde rol aldı. 1998’de şimdiki eşi İbrahim Karakaş ile evlendi. Bir röportajında evliliğiyle ilgili konuşan Dilber Ay, “İlk günkü sevgi ve heyecan ikimizde de hâlâ var. Zaten olmasa bugünlere gelemezdik.” açıklamasında bulunmuştu.

Geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir programda bazı açıklamalarda bulunan Dilber Ay, hayatına dair bazı detayları dile getirmişti;

'ANKARA'DAN EV ALDIM'

- Allah bereket versin kazandıklarıma, çoluğuma çocuğuma aileme bakıyorum. Vücudum sağ olduğu müddetçe bakacağım. 2 gecekondum var, bir tane bahçeli evim... Ankara'dan da bir ev aldım.

'25 TANE TORUNUM VAR'

- Oynadığım reklam filminden para almadım. Bir yemek yiyecek kadar para verdiler.

- 25 tane torunum var. Çocuklarımın çocukları oldu evlendi, onların da çocukları oldu. Allah hepsinin rızkını ayrı ayrı verir.

Haberin Devamı

'BANA 'AŞKIM' DİYEN KOCAYI BOŞARIM'

'Aşkım, canikom, cicim' kelimesini duyup da kocayı boşamazsam ne olayım. Dilberim, eşim, bir tanem desin bana... Kadının bir adı olur evin içinde. Kocamın adı İbrahim. Ben ona 'herif' derim. 

"EŞİM İÇİN DÜNYAYI YAKARIM"

Eşim için bir hamlede dünyayı yakarım. Türkücüler alemi ayrı, sahne, dizi, televizyon ayrı...

Türkücüler alemi birbirinin kıymetini bilen bir kesim. Diğer taraf (sinemacı, dizici,cazcı) çok farklı. Onlar çok şımarık. 

O nemim eşim. Beni taşıyor. Benim namusumu, şerefimi taşıyor. 

Avrupa'dan kadın sevdiği için kalktı geldi. Adam onu öldürdü, varile koydu. Dün çıkardılar. Ben sevgi diye bir şey görmüyorum. Her şey maddi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!