Demet Akalın kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Demet Akalın kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 14:43

Demet Akalın’ın bilinmeyen yönleri, özel hayatı ve kariyeri ile ilgili merak edilenleri haberimizde. Son günlerin en çok konuşulan ismi Demet Akalın, gerek müzik çalışmaları gerekse özel hayatı ile gündemde kalmayı sürdürüyor. İşte ünlü sanatçı hakkında merak edilenler…

Haberin Devamı

Sosyal medyada oldukça aktif olan hatta kendisine gelen pahalı hediyelerin fotoğraflarını paylaştığı için takipçileri tarafından görgüsüz olarak nitelendirilen ünlü sanatçı hakkında bilmedikleriniz için hazırladığımız kimdir yazımıza göz atabilirsiniz.

23 Nisan 1972 tarihinde Kocaeli, Gölcük'de doğan Demet Akalın ilköğretim ve lise öğrenimini Gölcük'te bitirdi. Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesinden mezun oldu.

İlkokul yıllarında gazeteci ya da öğretmen olma hayalleri kurardı. O zamanki Üniversite sınavı şartları günümüze göre daha zor olduğu için hayalleri suya düştü.

Ne yapacağım ne yapacağım diye düşünürken annesinin elinden tutmasıyla soluğu Yaşar Alptekin’in Mankenlik kursunda aldı ve arkası geldi…

1990 senesinde Mayo Güzeli seçildi. Ardından Neşe Erberk ajansda mankenlik yapmaya başladı. Hani o zamanlarda mankenlik ciddi ve iyi bir meslekti.

Haberin Devamı

Büyük performansla mesleğini sürdürürken bir gün sesinin güzelliğinin farkına vardı ve mankenlikte zirvedeyken "hadi bir de şarkı söyliyim" dedi ve en iyi gazinolarda dev isimlerin kadrosunda başladı yeni mesleğini icra etmeye..

Başardığını düşündüğü bir zamanda "hadi bir albümün olsun" dedi ve "SEBEBİM" adlı albümünü piyasaya çıkardı, işler yolunda gitti yani başarıya bir başarı daha eklendi ve artık mankenliği bırakıp tamamen şarkı söylemeyi seçti.

Daha sonra da "SENİN ANAN GÜZEL Mİ?" dedi ve ilk single çalışmasını çıkardı. O ekstra senin bu exstra benim derken artık sahnelerin bir parçası oldu.

Sonrası mı? "UNUTTUM" dedi ve 3. albüm çalışmasını müzik severlerin beğenisine sundu. Ehhh iyi de tepkiler aldı ve kendini bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu kız da okuyo ya dedirtti.

Demet Akalın Kimdir

Uzun ve sıkı bir çalışma sonunda, nihayet beklediğimize değen radyolarda ve clublerde en çok istek alan albümü "BANANE" ile Türkiye'de hala konuşulmaya devam ediyor.

Demet Akalın 2006 yılında çıkardığı “Kusursuz 19” albümünü için MÜ-YAP'tan altın ödül aldı. Yine 2006 yılında Kral TV Video Müzik Ödüllerinde "Afedersin" adlı şarkısı ile "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ve "Yılın Şarkısı" ödülünün sahibi olmuştur. Bunlardan başka daha birçok ödül sahibidir.

Haberin Devamı

2013 yılında “Popstar” yarışmasında Orhan Gencebay, Bülent Ersoy ve Serdar Ortaç birlikte jüri üyeliği yaptı.

Mankenlik döneminde de, adını ülkeye duyuran Demet Akalın, basketbolcu İbrahim Kutluay ile olan uzun birlikteliği ile de magazin haberlerinde bol bol yer aldı.

Demet Akalın, Acun Ilıcalı’nın kanalı TV8'de 2015 Temmuz ayında başlayacak olan ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın  yapacağı 'Rising Star' (Yükselen Yıldız) yarışmasında, Mustafa Sandal, Gülben Ergen ve Fuat Güner  ile birlikte jüri üyeliği yapacaktır.

Evlilikleri :

1.evliliği: Oğuz Kayhan ile Temmuz 2006 yılında evlendi, 3 ay sonra boşandı.

2.evliliği: Önder Bekensir  ile 22 Ocak 2010 tarihinde evlendi, 27 Temmuz 2010 tarihinde boşandı.

Haberin Devamı

3.evliliği: Demet Akalın, 23 Nisan 2012 yılında Okan Kurt ile evlendi.

Albümleri :

1996 - Sebebim

2003 - Unuttum

2004 - Banane

2006 - Kusursuz 19

2008 - Dans Et

2010 - Zirve

2012 - Giderli 16

2014 - Rekor

2015 - Pırlanta

Oynadığı Diziler ve Filmler:

1992 - Günlerden Pazar, (TV Filmi)

1994 - Sensiz Olmaz (TV Filmi)

1994 - Tele Anahtar (TV Filmi)

1998 - Sibel (dizi)

2004 - Avrupa Yakası 5. Sezon (Konuk Oyuncu)(dizi)

2010 - Evlilik Hayatı (Televizyon programı)

2011 - Yıldız Masalı (dizi) 2014 - Arkadaşım Hoşgeldin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!