David Bowie kafası yaşamak için profesörlüğü bıraktı

Güncelleme Tarihi:

David Bowie kafası yaşamak için profesörlüğü bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 09:24

İngiliz profesör yazacağı yazı için 1 yılını David Bowie gibi yaşayarak geçirecek. Kıyafetlerinden düşüncelerine kadar Bowie'nin değişken kişiliğini anlamaya çalışacak.

Haberin Devamı

Londra’da bir profesör İngiliz pop ikonu David Bowie’nin zihnini ve işlerini daha iyi anlamak için hayatının bir yılını onun gibi yaşayarak geçirecek. Böylece Bowie’nin kariyerindeki önemli aşamaları anlamaya çalışacak.

Kingston Üniversitesi’nde film ve kültür çalışmaları dersleri veren Will Brooker, Bowie’nin neredeyse 50 yıllık kariyerinde deneyimlediği önemli anları tekrar yaşamak için aylarını harcıyor. Sanatçının yeme düzeni, okuduğu kitaplar ve gittiği yerler profesörün taklit etmeye çalıştığı unsurlardan sadece birkaçı.

David Bowie kafası yaşamak için profesörlüğü bıraktı

Turuncu saç ve mavi göz makyajıyla Bowie’nin 1974’te soul müzik dönemini çoktan deneyimleyen Brooker projesini şöyle anlatıyor:

Haberin Devamı

“Esas fikrim, Bowie’nin kafasını kariyerinden ve hayatından önemli anlarla yaşarken işlerini özgün bir açıdan anlamaya çalışmak. Aynı zamanda da bölünmüş kişilik gibi eleştirel ve nesnel bir bakış açısı da kazanmak.”

Bowie hakkında bir yazı yazacak olan profesör, sanatçıya ilgisinin 1960’ların sonunda başladığını söylüyor. Gardırobu, özel diktirdiği ya da internetten satın aldığı Bowie’ninkine benzeyen kıyafetlerle dolu olan Brooker, bir sonraki evre için saçlarını 80’lerin beyazlatılmış perma modasına hazırlıyor.

David Bowie kafası yaşamak için profesörlüğü bıraktı

Brooker, Bowie’nin yapmış olmak isteyeceği filmleri izliyor, kendini uykusuz bırakıyor hatta bazı hafta sonları sadece kırmızı biber yiyip süt içiyor. Projesi için Bowie’nin sadece o zamanlar duymuş olabileceği şarkıları dinliyor.

Bowie’nin 70’lerde nasıl hayatta kalabildiğini merak eden profesör, Bowie’nin tükettiği kokainin etkisini deneyimlemek için altı enerji içeceği içtiğini ve çok gerginleştiğini anlatıyor. “Şanslıyım ki kariyerini kronolojik olarak takip ediyorum. Çünkü 1983’e geldiğinde oldukça temizdi. Kimse Bowie olamaz. Kimsenin onun yaşayacaklarını yaşamak isteyeceğini düşünmüyorum. Ama ben sadece biraz tatmak istiyorum” diyor.

Haberin Devamı

David Bowie kafası yaşamak için profesörlüğü bıraktı

Glam rock müziğinin kralı olarak kabul edilen İngiliz sanatçı Davir Bowie, bugün 68 yaşında.

Brooker projeye başladığından beri bir süredir öğrencilerinden onu gören olmamış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!