Bizim zamanımızda selfie mi vardı? Vardı!

Güncelleme Tarihi:

Bizim zamanımızda selfie mi vardı Vardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 02:43

TIME dergisinin 'yılın telefon aksesuarı' olarak tanımladığı selfie çubuğunun, ilk kez 90 yıl önce kullanıldığı ortaya çıktı. İcadın asıl sahibi, torununun "Charlie Chaplin gibi bir adamdı" diye tanımladığı İngiliz Arnold Hogg.

Haberin Devamı

Arnold ve Helen Hogg, İngiltere'nin Rugby eyaletindeki evlerinin bahçesinde kendilerini böyle görüntüledi. Böylece, 'yılın icadı' sayılan selfie çubuğunun ilk kez 1926 senesinde kullanıldığı ortaya çıktı. Çift, bastırdıkları fotoğrafın altına 'self taken' notu düşerek, yıllar sonra üretilecek 'selfie' kelimesine de göz kırpıyor. Çiftin torunu Alan Cleaver tarafından aile albümünde tesadüfen bulunan fotoğrafta, çift son derece mutlu görünüyor.

Bizim zamanımızda selfie mi vardı Vardı

Alan Cleaver: "Dedem hayatı boyunca çok az fotoğraf çekmiş. Ama evlendikten sonra, yani 1920'ler boyunca güzel kareler yakalamayı başarmış. Bu zaman diliminde çekilmiş birkaç aile albümümüz var. Çoğu sıkıcı fotoğraflardan oluşuyor. Bu kare hariç... Tamamen yepyeni bir şey deniyor. Bu şekilde çektiği ve böylesine mutlu göründüğü tek fotoğrafı bu.

Haberin Devamı

Alan Cleaver dedesinin şovmenlik ve müzisyenlik yaptığını, onu hiç 'selfie çubuğu'ndan bahsederken hatırlamadığını söylüyor. Daha ziyade sessiz filmler için müzik yapar, bazı yerlerde sahneye çıkıp insanları eğlendirirmiş. 1969 yılındaki bir aile tatilinde gittikleri bir otelde o kadar güzel piyano çalmış ki, konakladıkları otelin sahibi dedesine bir madalya takdim etmiş.

Bizim zamanımızda selfie mi vardı Vardı

"Neler olduğunu veya niçin selfie çubuğu kullandığını gerçekten bilmiyorum. Ninem Helen'a baksanıza, nasıl da kafası karışmış görünüyor... Yine de dedemin böyle bir şey yapmış olmasına hiç şaşırmıyorum. Her zaman etrafa neşe saçar ve insanları eğlendirmeye çalışırdı. Fotoğrafta Charlie Chaplin'i andırıyor ya; aslında gerçek hayatta da andırıyordu. Bir mekanın kapısından geçerken içeride biri yüksek sesle kahkaha atıyorsa bilirdim ki dedem kesin orada! Gerçek bir stardı. Hayal edebileceğiniz en şahane dedeydi."

BAKMADAN GEÇME!